ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Η ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Οι εκπαιδευτές της νέας εποχής θα δώσουν έμφαση στην εσωτερική προσέγγιση και θα ωφελούσε ίσως να ορισθεί ο εσωτερισμός με όρους της γενικής μέσης νοημοσύνης των σπουδαστών του εσωτερισμού και του σημείου της εξέλιξής τους. Θα πρέπει να τονιστεί ότι ο εσωτερισμός είναι κάτι πολύ βαθύτερο (από τη σκοπιά της Ιεραρχίας), απ’ ότι θα μπορούσατε να εκτιμήσετε.

Ένας από τους ανεπαρκέστερους ορισμούς του εσωτερισμού είναι ότι αφορά σ’ εκείνο που είναι συγκαλυμμένο και κρυφό και το οποίο, ακόμη κι αν το υποψιαζόμαστε, εξακολουθεί να παραμένει άγνωστο. Το συμπέρασμα είναι ότι, για να είναι κανείς εσωτεριστής, πρέπει ν’ ανήκει σ’ εκείνους που ζητούν να εισχωρήσουν σ’ ένα ορισμένο μυστικό βασίλειο στο οποίο δεν επιτρέπεται να εισδύσει ο κοινός σπουδαστής. Αν αυτό ήταν όλο, τότε κάθε επιστήμονας και κάθε μυστικιστής θ’ αντιπροσώπευε την προσέγγιση του νοητικού τύπου και του αναπτυγμένου συναισθηματικού τύπου στον κόσμο του εσωτερισμού και των κρυμμένων πραγματικοτήτων. Αυτό, ωστόσο, δεν θα ήταν ακριβές.

Ο μυστικιστής δεν είναι ποτέ αληθινός εσωτεριστής, γιατί δεν ασχολείται, στη συνείδησή του με ενέργειες και δυνάμεις, αλλά με εκείνο το αόριστο «Κάτι Άλλο» (που ονομάζεται Θεός, Χριστός, Αγαπημένος) και συνεπώς ασχολείται με εκείνο που ικανοποιεί την πείνα της ψυχής του.

Ο επιστήμονας που ασχολείται και εισέρχεται στον κόσμο των δυνάμεων και των ενεργειών, είναι στην πραγματικότητα, ένας αληθινός εσωτεριστής, μολονότι, στην προσπάθειά του να ελέγξει τις ενέργειες που ερευνά, αρνείται την πηγή τους. Αυτό έχει σχετικά μικρή σπουδαιότητα. Αργότερα θ’ αναγνωρίσει την εκπορευτική πηγή τους.

Η βασική προσέγγιση για όλους όσους προσπαθούν να συλλάβουν τον εσωτερισμό ή να διδάξουν τους σπουδαστές του εσωτερισμού, είναι να θέσουν την έμφαση στον κόσμο των ενεργειών και ν’ αναγνωρίσουν, ότι πίσω απ’ όλα τα συμβάντα του κόσμου των φαινομένων, υφίσταται ο κόσμος των ενεργειών.

 

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.