ΑΠΟΨΕΙΣ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗ

 

ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗ (ΜΕΡΟΣ 1ο)

Η ακλόνητη πίστη στην αθανασία και στην σύνδεση που διέπει όλη την πλανητική ζωή από την οποία και προκύπτει η αναγκαιότητα της καύσης του χοϊκού σώματος ως και η αγάπη προς τις δημοκρατικές διαδικασίες, μέσα από τις οποίες απορρέει το δικαίωμα να αποφασίζουμε εμείς και ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ για τον τρόπο που θα αποσυνθέσουμε το νεκρό μας σώμα με παρακίνησε να αναπτύξω το θέμα ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗ.

Σκοπός της ανάλυσης αυτής είναι να επισημάνω, στο μέτρο του δυνατού βεβαίως, τα οφέλη που προκύπτουν από την αποτέφρωση για το άτομο και τον πλανήτη μας ως και τα εμπόδια που κωλύουν την υλοποίηση αυτού του στόχου.
Στόχος δε, είναι το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να επιλέγουμε ΕΜΕΙΣ την μέθοδο αποσύνθεσης του νεκρού μας σώματος όταν η ώρα για το ταξίδι της επιστροφής σημάνει με την αργή μέθοδο (ταφή) ή την ταχεία (καύση).

Παρόλο που η διαδικασία του θανάτου είναι η μεγαλύτερη και γνωστότερη καθολική τελετουργία που διέπει την πλανητική μας ζωή, εντούτοις η πλειονότητα των ανθρώπων και κυρίως της πατρίδας μας, εμμένουν στην προσκόλληση τους με τη μορφή και τις εκφράσεις της.

Ο φόβος του θανάτου, μας κυβερνά. Το δέσιμο με την μορφή μας κατέχει, ταμπού και προκαταλήψεις, που τόσο έντεχνα ο σκοταδισμός δίδαξε και διδάσκει, δεν ξεπεράστηκαν. Όμως σήμερα, στο ξημέρωμα της Νέας Εποχής, κάτω από το φως της επιστήμης και της ανεπτυγμένης νοημοσύνης είναι απαράδεκτο να εμμένουμε στα προστάγματα του σκοταδισμού της εκμετάλλευσης, του ψεύδους και της άγνοιας.

Σήμερα στην ανατολή της Υδροχοϊκής εποχής οφείλουμε να αποβάλλουμε τον φόβο του θανάτου και εργαζόμενοι πειραματικά και νοητικά να συμβάλλουμε στην συνειδητοποίηση ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΑΝΑΤΟΣ.
Ότι αυτό που ονομάζουμε θάνατο είναι η αποβολή του χοϊκού φορέα, είναι η είσοδος σε μια άλλη διάσταση.
Ότι ο πλανήτης μας είναι μολυσμένος.
Ότι η δική μας ανευθυνότητα και άγνοια μόλυνε τον πλανήτη μας.
Ότι μόνο εμείς μπορούμε και οφείλουμε να τον βοηθήσουμε να απολυμάνει και να εξαγνίσει το έδαφός του, να συμβάλλουμε αποτελεσματικά στην εξέλιξη και να δώσουμε αγνή ύλη για την δημιουργία τελειότερων μορφών εκδήλωσης.
Ότι το μόνο μέσον κάθαρσης είναι η καύση της νεκρής ύλης.

Ο σκοταδισμός και ο βοηθός του, ο στείρος δογματισμός, κατάφεραν έντεχνα να αποπροσανατολίσουν τον άνθρωπο από το κύριο σκοπό της παρουσίας του πάνω στον πλανήτη. Τον έδεσαν τόσο στενά με την αντικειμενική έκφρασή του, την μορφή, που επιμένει στην διατήρηση του νεκρού σώματος όσο το δυνατόν περισσότερο, μέσον της ταφής, αδιαφορώντας ή ίσως και αγνοώντας τους κινδύνους που εγκυμονεί για το άτομο, τον πλανήτη, την εξέλιξη. Επίσης τον έκανε να φοβάται ακόμα και να μιλήσει για τον θάνατο λες και δεν είναι το συνηθέστερο πράγμα στον πλανήτη μας, άρρηκτα δεμένος με αυτό που λέμε ζωή.

Λες και δεν είναι μια φυσική και επιθυμητή διαδικασία που πραγματοποιείται κυκλικά.

ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΕΡΟΣ – Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

 

Χαρά Χαλικιά

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.