ΑΠΟΨΕΙΣ

ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ

 

ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ

 

Αυτό που συμβαίνει σήμερα ιδίως στην Ελλάδα είναι το γεγονός πως οι τρέχουσες προσεγγίσεις στα θέματα υγείας έχουν τείνει να προσανατολιστούν στη συμπτωματική θεραπεία κυρίως, και όχι στην ολιστική αντιμετώπιση του ασθενή, στα αίτια και στην πρόληψη φυσικά.

Ένας σύμμαχος σε αυτές τις λάθος προσεγγίσεις φαίνεται να είναι η έλλειψη πλουραλιστικής παιδείας των Ελλήνων στον τομέα της υγείας, και η ανυπομονησία των ανθρώπων στην γρήγορη απαλλαγή των συμπτωμάτων (π.χ. πυρετός, πόνος κλπ.) καθώς και στην “πλύση εγκεφάλου” της κυρίαρχης επικρατούσης “Παστερικής” ιατρικής με την σπορά του φόβου, και της παραπληροφόρησης, πως τάχα η “Παστερική” επικρατούσα ιατρική είναι ο απόλυτος μονόδρομος, κι όλα τα άλλα ανήκουν σε επικίνδυνα πειράματα, μαντζούνια, τσαρλατάνους και μάγους. Κι εν μέρει έχουν δίκιο, διότι κυκλοφορούν πολλοί “σωτήρες” που εκμεταλλεύονται την ημιμάθεια του απελπισμένου πάσχοντα προσφέροντας την ”πανάκεια”.

Έτσι ο σημερινός απόγονος του Ιπποκράτη έχει να διαλέξει μεταξύ της απόλυτης κυριαρχίας της επικρατούσης χημικής ιατρικής που του επιβάλλεται με τις ιατρικές σχολές τα νοσοκομεία τα ιατρεία με τις τόσες ειδικότητες τα χιλιάδες φαρμακεία, και του τίποτα από την άλλη πλευρά, ή του σχεδόν κάτι, ή των επιτήδειων “σωτήρων”, την ίδια στιγμή που στις χώρες των “βαρβάρων” υπάρχουν πλείστα όσα επιστημονικά ιατρεία και κλινικές της φυσικής “Ιπποκρατικής” ιατρικής.

Τελικά δεν είναι μόνο θέμα υγείας αλλά και δημοκρατίας, η έλλειψη επιλογής του νεοΈλληνα πάσχοντα.

photo proionta-tis-fisis.com

 

Dr. Νικόλαος Βρούσγος, ND

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

DR. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΡΟΥΣΓΟΣ

Since 1994 working experience in the fields of Disability, Ageing, Welfare and Health in a variety of Organisations in Adelaide and Melbourne like: “Hamstead Rehabilitation Centre”, “IDSC” “Strathmont Centre”, “South Australian Mental Health Service”, “SAGWC”, “AGWS”, “MSSA”, “Randstad”, “On-Call”, “Care Choice”, “Yooralla”, “Alpha Autism”, “Autism Plus”, “Autism Spectrum”, including about three years in a Nursing Home of 250 beds capacity.

Accredited Registered Practitioner in Australia: For Clinical Gerontology/Geriatrics, Naturopathy, Homoeopathy, Herbal Medicine, Nutrition, Oriental Medicine, Colonic Irrigation, Counselling and Fitness.

SPECIALIST PRACTITIONER

Specialisation in Clinical Gerontology and Geriatrics towards: “Longevity with Health”.
Specialisation in Naturopathic Medical Psychology, through holistic psychosomatic approach.
Specialisation in Natural Medicine, for holistic pathological problems approach.
Specialisation in Fitness, Physical activity, Detoxification and Healthy life-style.
Ageing & Disability (Intellectual and Physical) Support Specialist.
Specialisation in Naturopathic Oncology

In the past Member of:

the AUSTRALIAN TRADITIONAL MEDICINE SOCIETY (ATMS).
the COMPLEMENTARY MEDICINE ASSOCIATION (Australia)
the AUSTRALIAN HOMOEOPATHIC ASSOCIATION
the AUSTRALIAN ASSOCIATION of GERONTOLOGY
the AUSTRALIAN & NEW ZEALAND MENTAL HEALTH ASSOCIATION
the BRITISH GERIATRIC SOCIETY
the HELLENIC GERONTOLOGY and GERIATRIC ASSOCIATION(Current)
the PANHELLENIC ASSOCIATION of HEALTH SCIENTISTS
the ASSOCIATION of GREEK HOMOEOPATHS

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image