ΕΣΩΤΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ

ΘΕΛΗΣΗ-ΑΓΑΠΗ-ΘΥΜΑΠΑΤΗ-ΠΛΑΝΗ

 

ΘΕΛΗΣΗ

Είναι η ακαριαία στιγμή που έχουμε συγκεντρώσει όλη την ενέργεια μέσα στον αξεπέραστο δακτύλιο.  Ότι δεν γίνεται με πίεση και άγχος, αλλά με χαρά, έχει πνευματική θέληση. Το στοιχείο που σταθεροποιεί την εργασία μας σε σχέση με την πνευματική θέληση είναι η εσωτερική χαρά της εργασίας που κάνουμε.  Η ορθή χρήση της θέλησης είναι η σταθερή προσπάθεια να στεκόμαστε σε πνευματική ύπαρξη, τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά στο στίβο της καθημερινής προσπάθειας.

ΑΓΑΠΗ

Είναι η αυθόρμητη έλλειψη επιθυμίας της ψυχής, η οποία δεν ζητά τίποτα για το χωριστό εγώ.

Η ΑΣΤΡΙΚΗ ΘΥΜΑΠΑΤΗ

Είναι μία μορφή ενέργειας μεγάλης ισχύος, που οφείλεται σε τρεις παράγοντες και υπάρχει εκεί που υπάρχει συνήθως επίκριση.

  • Είναι συμφυής με την αστρική ουσία του πλανήτη.
  • Είναι συμφυής με την αστρική ενέργεια του ατόμου.
  • Είναι Ατλάντιας φύσης.

Οι θυμαπάτες της φυλής είναι: Η υλιστικότητα (οικονομικά προβλήματα), του συναισθήματος, που οδηγεί στη χωριστικότητα, αφοσίωσης ζευγών των αντιθέτων. Η ανθρώπινη θυμαπάτη είναι αποτέλεσμα του ατομικού παρελθόντος, των οικογενειακών επιθυμιών του παρόντος και παρελθόντος της εθνικής και φυλετικής θυμαπάτης. Η θυμαπάτη διαλύεται με τη πόλωση στο φωτισμένο νου. Η φωτισμένη διάνοια την διασκορπίζει.

ΠΛΑΝΗ

Σχετίζεται με το νοητικό πεδίο, είναι στάση του νου και προκαλείται από την παρερμηνεία ή παρεξήγηση των ιδεών και μορφών σκέψεων. Πλάνη σημαίνει η αντίδραση του απείθαρχου νου στον κόσμο των ιδεών. Προκαλείται όταν προσπαθούμε να ευθυγραμμίσουμε τον κατώτερο με τον ανώτερο νου, διότι η νόηση που διαθέτουμε για την ερμηνεία των ιδεών είναι ανεπαρκής, μια και ο εγκεφαλικός εξοπλισμός δεν επαρκεί και είναι εγωιστικός και εγωκεντρικός, εκδηλώνεται δια μέσου λανθασμένης αντίληψης μιας ιδέας, διότι αδυνατούμε να διακρίνουμε μεταξύ μιας ιδέας και ενός ιδανικού.  Εκδηλώνεται δια μέσου λανθασμένης ερμηνείας, που προκύπτει από υπερεκτίμηση των νοητικών μας δυνάμεων, δια μέσου διεύθυνσης ιδεών, διότι μόνο ένα μέρος της ιδέας αντιλαμβανόμαστε. Δια μέσου της ολοκλήρωσης μιας ιδέας, της κτητικότητας της ιδέας. Αιτία η εγωιστική σύλληψη της προσωπικότητας. Δια μέσου ενσωματώσεως των ιδεών, αιτία η έλλειψη εσωτερικών εκγυμνάσεων στη δημιουργική δραστηριότητα.  Δια μέσου λανθασμένης εφαρμογής ιδεών.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλες οι ιδέες που συλλαμβάνουμε δεν είναι κατ’ ανάγκη ιδέες με τις οποίες μπορούμε να εργαστούμε. Αν δεν είναι ο δικός μας σκοπός, το μόνο που κάνουμε είναι να υποβάλουμε στο νοητικό μας σώμα ένα ρεύμα ενέργειας που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει.

Η πλάνη διαλύεται, απορρίπτεται και εξαφανίζεται μέσω συνειδητής χρησιμοποίησης της ενόρασης.

 

Ε.ΦΙ.Μ – “Αλίκη Μπέιλη”

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.