ΑΠΟΨΕΙΣ

ΘΥΜΑΠΑΤΗ

 

ΠΛΕΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΝΗ – ΘΥΜΑΠΑΤΗ (ΜΕΡΟΣ 3ο)

ΘΥΜΑΠΑΤΗ

Μια αμυδρή αίσθηση της, μάγια, γεννήθηκε κατά την εποχή των Λεμουρίων, αλλά πραγματική θυμαπάτη και πλάνη δεν υπήρχε. Η θυμική αυταπάτη γεννήθηκε κατά την πρώτη περίοδο της εποχής των Ατλάντων. Από τότε καλύπτει και κρύβει την αλήθεια πίσω από καταχνιές και ομίχλη αισθημάτων και συγκινησιακών αντιδράσεων. Είναι μοναδικής και τρομερής δυναμικότητας, που οφείλεται στην ικανότητα της ανθρώπινης φύσης να ταυτίζεται με την αστρική και ζωτική φύση.

Η θυμαπάτη εμφανίζεται όταν ο άνθρωπος αναγνωρίζει και καταγράφει την επιθυμία σαν ένα κίνητρο, εκδηλώνοντας έτσι την ανθρώπινη υπόστασή του και την διάκρισή του από τα ζώα και τούτο επειδή ο νους του, αποκάλυψε την ύπαρξη της επιθυμίας.

Στα πρώτα στάδια της εμφάνισης του ανθρώπινου όντος δεν υπήρχε συνειδητή επιθυμία. Δρούσε κάτω από την επίδραση του ενστίκτου. Το ένστικτο τον ωθούσε στην ικανοποίηση των όποιων αναγκών επιβίωσης. Πολύ αργότερα κάνει την εμφάνισή της η συνειδητή επιθυμία οπότε αρχίζει να σχεδιάζει, – άρα θέτει σε λειτουργία τον εγκέφαλό του -, τον τρόπο που θα ικανοποιήσει την επιθυμία. Τη στιγμή αυτή κατά την οποία αρχίζει να σκέφτεται, η οριοθετική γραμμή μεταξύ ζώου και ανθρώπου γίνεται περισσότερο αισθητή, ενώ ταυτόχρονα εμφανίζεται η πρώτη βασική έκφραση καθαρού εγωισμού. Βραδύτερα καθώς προχωρεί η εξέλιξη, η επιθυμία μετατοπίζεται από το ένα υποπεδίο στο άλλο μέχρις ότου η μετατόπιση εν μέρει φτάνει από το καθαρό φυσικό στο συγκινησιακό, οπότε οι άνθρωποι αρχίζουν να αναζητούν την ευχαρίστηση στη συγκινησιακή εμπειρία.

Αν μπορούσαμε μα δούμε το αστρικό σώμα του πλανήτη, θα διαπιστώναμε με απόγνωση ότι αυτό αποτελείται από μια ζοφερή σφαίρα ατμού, αχλή και ομιχλώδη, δίχως ίχνος διαυγούς λάμψης, με πυκνότητα και πάχος αδιαπέραστα. Αυτή η ομίχλη παραμορφώνει και διαστρεβλώνει όλα τα πράγματα.   Η θυμαπάτη συνδέεται με τη διαστρέβλωση αυτού που έχει αποκαλυφθεί. Οι συγκινησιακοί τύποι ανταποκρίνονται με ευχέρεια στη παγκόσμια θυμαπάτη όπως και στη δική τους ή κληρονομημένη και αυτοπαρακινούμενη.

Η Θυμαπάτη του ατόμου είναι αποτέλεσμα :

  1. Ατομικού παρελθόντος, με τις λαθεμένες σκέψεις, τις εγωιστικές επιθυμίες και τη παρερμηνεία του σκοπού της ζωής.
  2. Οικογενειακών του <<επιθυμιών για ζηή>>, περασμένων και τωρινών.
  3. Εθνικής θυμαπάτης, η οποία είναι το σύνολο των επιθυμιών της ζωής και ακόμα της πλάνης του κάθε έθνους.
  4. Προέκτασης της παραπάνω ιδέας σε αυτό που ονομάζουμε φυλετική θυμαπάτη, χρησιμοποιώντας τη λέξη φυλή για να υποδηλώσουμε την ανθρώπινη γενιά. Μια τέτοια παραισθητική αντίληψη, είναι η αντίληψη του χρήματος και της υλιστικής του αξίας. Αυτή η παραισθητική επιθυμία είναι η πυκνή, πλατιά απλωμένη ομίχλη, η οποία εμποδίζει την όραση της αλήθειας και παραμορφώνει ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπινων αξιών.

Η θυμαπάτη πρέπει να νοηθεί σαν συγκεκριμένο αντικείμενο.

Η αστρική θυμαπάτη είναι μια μορφή ενέργειας μεγάλης ισχύος.

Στο επόμενο, Οι Κύριες Θυμαπάτες της ανθρωπότητας που την κρατούν αιχμάλωτη.

Βιβλιογραφία : Θυμαπάτη Ένα Παγκόσμιο Πρόβλημα – Αλ. Μπέιλη

Άθλοι του Ηρακλή – Αλ. Μπέιλη

Μπαγκαβάτ Γκιτά

Χαρά Χαλικιά

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.