ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ, ΜΕΛΗ, ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ;

 

ΑΛΦΑ

Η αρχή, η Πρώτη Αρχή, από την οποία προέρχονται όλα. Το Άλφα και το Ωμέγα αντιπροσωπεύουν το σύνολο, την αρχή και το τέλος, σαν το ινδουιστικό AUM συμβολίζουν όλη την γκάμα των ήχων, αλλά και το άπειρο. Το Α και το Ω μερικές φορές απεικονίζονται με τον αετό και την κουκουβάγια, τη μέρα και τη νύχτα και στο Χριστιανισμό εμφανίζονται μαζί με το σταυρό και τι Χι-Ρο.

ΑΝΤΙΧΕΙΡΑΣ

Δύναμη και διαβίβαση δύναμης. Ο αντίχειρας στραμμένος προς τα πάνω είναι ευεργετική δύναμη, καλή τύχη και καλή θέληση. Στραμμένος προς τα κάτω, είναι το αντίθετο. Ο μυτερός αντίχειρας και ο δείκτης είναι φαλλικοί.

ΑΡΓΑΛΕΙΟΣ

Μοίρα, χρόνος, η ύφανση του πεπρωμένου. Γνώρισμα της Πηνελόπης και της Αράχνης.

ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ

Η θηλυκή αρχή, εξισούμενη με τη Μεγάλη Μητέρα που είναι Βασίλισσα των Ουρανών. Στην Αλχημεία είναι ο υδράργυρος, με το θείο σαν Βασιλιά. Γνωρίσματά της είναι, το στέμμα από άστρα, πυργωτό στέμμα, μηνίσκος της σελήνης, άστρα, σφαίρα, σκήπτρο, κάλυκας, γαλάζια κάπα. Το χρώμα και το μέταλλό της είναι ο σεληνιακός άργυρος με το Βασιλιά σαν ηλιακό χρυσό.

ΒΕΜΒΙΞ

Αντιπροσωπεύει τον κεραυνό και τον άνεμο και είναι μια εφέλκυση της θεότητας. Χρησιμοποιούταν στις διονυσιακές μυστηριακές τελετές, στους πολιτισμούς της Λίθινης Εποχής και σε μυήσεις, καθώς και σε τελετές βροχοποιών ανάμεσα στους Αυστραλούς ιθαγενής. Για τους Ινδιάνους είναι μια εφέλκυση του Μεγάλου Πνεύματος, το Εξωτερικό σημάδι του φυλετικού Προγεννήτορα.

ΓΕΡΟΝΤΑΣ

Αθανασία. Σαν γυμνός, ή μερικά ντυμένος, είναι ο Χρόνος και συχνά απεικονίζεται σαν φαλακρός ή έχοντας μια μόνο μπούκλα μαλλιών που πέφτει μπροστά “εκείνος ο φαλακρός καντηλανάφτης, ο Χρόνος”. Με δρεπάνι και κλεψύδρα, και μερικές φορές με δεκανίκια, απεικονίζει το Θεριστή, το Θάνατο. Στον Καμπαλισμό παριστάνει την εσωτερική και απόκρυφη σοφία, στο Ζωδιακό είναι ο Κρόνος.

ΔΕΡΑΣ

Αντιπροσωπεύει το λίπος, θεωρούμενο σαν ζωτική δύναμη του πρόβατου και κατ’ επέκταση, όλα όσα παράγει η συντηρητική δύναμη της ζωής, όπως τα κοπάδια, τα δημητριακά κ.τ.λ., επίσης απόγονοι και μακροζωία.

ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟ

Ο φιλντισένιος πύργος συμβολίζει το απρόσιτο, αλλά και τη θηλυκή αρχή. Στο Χριστιανισμό αντιπροσωπεύει την Παρθένο Μαρία, αγνότητα άμωμη και ηθική ισχύ.

ΕΛΛΕΙΨΗ

Το κοσμικό Αυγό, γιόνι, οι δύο πλευρές της υποδηλώνουν άνοδο και κάθοδο, εισέλιξη και εξέλιξη.

ΚΑΜΦΟΡΑ

Οι αισθήσεις που σαν την καμφορά, θα έπρεπε να κατακαίγονται χωρίς να αφήνουν υπόλειμμα.

ΚΑΝΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ

Το φάγωμα της σάρκας γίνεται για να απορροφήσει κανείς τη ζωτική δύναμη του ανθρώπου που τρώγεται.

ΚΑΝΩΠΙΚΑ ΑΓΓΕΙΑ

Στην Αιγυπτιακή παράδοση αντιπροσωπεύει την προστασία των τεσσάρων θεών των νεκρών, που παριστάνονται με κεφάλι μπαμπουίνου, τσακάλι, γεράκι και άνθρωπο και που είναι τοποθετημένοι στις τέσσερις γωνίες του τάφου.

 

LifeHub

photo efisoul63

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.