ΕΣΩΤΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ

ΚΕΝΤΡΟ ΑΖΝΑ, ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ, ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ, ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ, ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

 

ΚΕΝΤΡΟ ΑΖΝΑ, ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ, ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ, ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ, ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

 

Το Άζνα μοιάζει με ανοιχτές φτερούγες. Σαν σύμβολο το συναντάμε στην Αίγυπτο σαν τα φτερά της Ίσιδας και στην Ελλάδα στο κηρύκειο. Είναι η ράβδος με τα δύο φίδια.

Το σχήμα του είναι δύο διπλά φτερά που κάθε φτερό διαθέτει 48 πέταλα, με ένα κύκλο στη μέση.

lifehub-esotera-therapeutiki-22

Οι ιστοί που σχετίζονται με το Άζνα είναι ο κατώτερος εγκέφαλος, το αριστερό μάτι, το νευρικό σύστημα και η υπόφυση.

Τα μικρότερα κέντρα είναι τα δύο μικρά δεξιά και αριστερά των ματιών, πίσω από τον οφθαλμό.

Στο μέσο άνθρωπο

Το δεξί μάτι σχετίζεται με την αστρική ή συγκινησιακή συνείδηση. Το αριστερό μάτι σχετίζεται με την κατώτερη διάνοια.

Στον ανεπτυγμένο άνθρωπο

Το δεξί μάτι σχετίζεται με την αρχή του Βούδδι ή με την πνευματική σοφία. Το αριστερό μάτι σχετίζεται με την ανώτερη διάνοια.

Το Τρίτο Μάτι, που δίδει την δυνατότητα της πνευματικής όρασης αναπτύσσεται καθώς εγκαθιδρύεται σχέση μεταξύ Κ. Άζνα και Κ. Κεφαλής.

Το Άζνα βρίσκεται από πλευρά συνείδησης στη γραμμή της 3ης όψης της Θεότητας, όπως το Ιερό και ο Λαιμός και εκπροσωπεί την υψηλότερη μορφή της ενεργούς νοημοσύνης του ανθρώπου. Σχετίζεται με το νου, όταν ο νους εκφράζει την υψηλότερή του εκδήλωση.

Από ψυχολογικής πλευράς και πνευματικής ανάπτυξης, συνθέτει την ζωή της προσωπικότητας του ανθρώπου. Στα αρχικά στάδια η προσωπικότητα που εκφράζει το Άζνα είναι εγωιστικά επικεντρωμένη και φιλόδοξη. Ένα τέτοιο άτομο έχει αρχίσει να αφυπνίζει το Άζνα του.

Στον άνθρωπο που έχει μπει στο πνευματικό μονοπάτι και είναι πιο ανεπτυγμένος, το Άζνα γίνεται όργανο διανομής της πνευματικής ενέργειας στο περιβάλλον του, είτε σαν θεραπευτής ή σαν επιστήμονας ή σαν επιχειρηματίας ή δικηγόρος ή γιατρός κλπ., διότι δημιουργούν συνθήκες που θα επιτρέψουν την αποδοχή μιας ιδέας που σχετίζεται με το Σχέδιο ή την κυανοτυπία των ουρανών, κατά Πλάτωνα και που θα βγει σε έκφραση μέσω του Λαιμού, ή σαν μία έκφραση αφηρημένων ιδεών που επίσης μπορεί να ιδωθεί σαν το όργανο της δημιουργικής φαντασίας.

Το Άζνα συνδέεται με :

  • Κέντρο Λαιμού, όταν εκφράζεται σαν δημιουργία οποιουδήποτε είδους.
  • Κέντρο Ηλιακό, σαν δυνατότητα λειτουργίας της δημιουργικής φαντασίας.
  • Κέντρο Καρδιάς, εκφράζοντας τη μη κτητική και αποκλειστική αγάπη, την αγάπη χωρίς όρους.
  • Κέντρο Κεφαλής, λόγω του ότι το Άζνα μπορεί να γίνει το όργανο εκείνο για την διανομή των πνευματικών ενεργειών.

 Ανωμαλίες στο Άζνα

Απόφραξη ρινικών πόρων (καταρροή), γι’ αυτό πολλές φορές κατά τον διαλογισμό παρουσιάζεται αυτό το φαινόμενο και σημαίνει ότι περνά ενέργεια που δεν διοχετεύεται.

Πονοκέφαλοι που προέρχονται από μπλοκαρισμένους ρινικούς πόρους ή από νευρική ένταση.

Ημικρανίες, ορμονικές ανισορροπίες και ιδιαίτερα με εκείνες που σχετίζονται με την υπό ή υπέρ δραστηριότητα της υπόφυσης.

Προβλήματα ματιών, μυωπία, πρεσβυωπία, αστιγματισμός, γλαύκωμα. Σχετίζονται με την αδυναμία, σε αρχικά στάδια, του να ελέγξει μια γρήγορα ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Το αποτέλεσμα της ροής των ενεργειών μέσω του Κ. Κεφαλής στο Κ. Άζνα.

Το Πλανητικό Άζνα, δημιουργείται από πνευματικούς ανθρώπους ή ομάδες που εργάζονται αυτή τη στιγμή στον πλανήτη προσφέροντας οποιαδήποτε τύπο υπηρεσίας, όπως και ο ΝΟΕΚ, που είναι ο σύνδεσμος μεταξύ Ανθρωπότητας και Ιεραρχίας.

Από Πλανητική πλευρά, η ακτίνα του Άζνα μπορεί να είναι 4η ή 7η, συνηθέστερα 5η . Σαφώς η ακτίνα εξαρτάται από την συνειδητότητα της ομάδας ή των ανθρώπων.

Η 5η ακτίνα, που μπορεί να βρίσκεται το Άζνα, συνδέει το άτομο με τον πλανήτη Αφροδίτη, λόγω του ότι συνεργάζεται με τον ανώτερο νου και επομένως αναπτύσσεται μέσω της αγάπης.

Η 4η ακτίνα που μπορεί να βρίσκεται το Άζνα σχετίζεται με τον Ερμή, ένα μεσολαβητικό και επικοινωνιακό παράγοντα που γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στον κατώτερο και ανώτερο νου. Δηλαδή μεταξύ νοητικής μονάδας και του νοητικού μόνιμου ατόμου.

 

Ε.ΦΙ.Μ – “Αλίκη Μπέιλη”

photo nuevoordenmundialreptiliano.blogspot.com – ad1514.blogspot.com

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image