ΕΣΩΤΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ

ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΗΣ

 

Το κέντρο κεφαλής σχετίζεται με το Ατμικό πεδίο και το σώμα. Ενεργοποιεί την επίφυση ή κωνάριο. Είναι ο αδένας που ενεργοποίησε ο Χριστός για να φωτιστούν οι Απόστολοι, ώστε να μπορούν να μιλούν και να διδάσκουν σε όλες τις γλώσσες.

Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος σημαίνει ενεργοποίηση της επίφυσης.

Το κ. κεφαλής είναι ο κύριος σύνδεσμος μας με την ψυχή και είναι το σημείο εισόδου και εξόδου της ενέργειας της ψυχής.

Το νήμα της συνείδησης αγκυροβολεί στο κ. κεφαλής. Παρ’ ότι επηρεάζει την επίφυση από τους πρώτους μήνες της ζωής μας για να αγκυροβολήσει τη θέληση για ζωή, εν τούτοις δεν είναι πραγματικά ενεργό, έως ότου η προσωπικότητα εδραιώσει τη θέση της.  Μόνο τότε η ψυχή θα αρχίσει να κάνει αισθητή τη παρουσία της κατά κάποιο τρόπο.

Όταν εργαζόμαστε με τα κατώτερα κέντρα, μπορούμε να εστιάσουμε και να στέλνουμε φως σε κάθε κέντρο και μερικές φορές βλέπουμε τα κέντρα αυτά να φωτίζονται λίγο περισσότερο και να δείχνουν πιο ζωντανά.  Το ερώτημα είναι : Μπορούμε να εργαστούμε στο κ. κεφαλής ή την κορώνα κατά τον ίδιο τρόπο;

Η εμπειρία μας λέει ότι αδυνατούμε να εργαστούμε με τον ίδιο τρόπο που εργαζόμαστε με τα έξι κατώτερα κέντρα μας, διότι σε άλλους ανθρώπους η ψυχική ενέργεια είναι παρούσα και σε άλλους όχι. Εάν η ψυχική ενέργεια δεν είναι παρούσα, τότε πολύ λίγα είναι αυτά που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε να ανοίξει και να ενεργοποιηθεί το κ. κεφαλής. Η μόνη βοήθεια που μπορούμε να προσφέρουμε είναι να δουλέψουμε με τα κέντρα του σώματος και με πολύ συμβουλευτική δουλειά, ώστε να αφυπνίσουμε τον ασθενή στην ιδέα της ψυχής.

Πρέπει ο θεραπευτής να έχει δουλέψει με τα δικά του κέντρα πρώτα. Όλοι, στη διάρκεια της ζωής μας, περάσαμε κάποια κρίση μικρή ή μεγάλη. Δεν είναι τυχαίο γεγονός, ούτε συμβαίνει από μόνο του. Είναι καταστάσεις που προκλήθηκαν από την επιθυμία μας να έλθουμε σε επαφή περισσότερο με την ψυχή μας. Αν καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτές τις κρίσεις, σημαίνει ότι αυτές οι κρίσεις δεν θα προκαλέσουν τριβή που θα καταλήξει σε ασθένεια. Οι ασκήσεις που κάνουμε μας βοηθούν να φέρουμε στην επιφάνεια καταστάσεις που μπορούσαν να επιφέρουν ασθένεια ή να είναι εμπόδια στην πορεία μας προς την εξέλιξη.

Οι εξισορροπήσεις και τα τρίγωνα μας βοηθούν να ανοίξουμε και να ενεργοποιήσουμε το κ. κεφαλής. Μπορούμε να νοιώσουμε την ενέργεια του κ. κεφαλής ανιχνεύοντας την πάνω από την κορυφή της κεφαλής σε μία απόσταση 15 εκ. ή ζητώντας από την διαίσθηση μας να δει το φως της κεφαλής. Όσο πιο ισχυρό είναι το φως της κεφαλής, τόσο πιο ισχυρή είναι η ψυχική επιρροή.

Εκεί που μπορούμε κάποιες φορές να βοηθήσουμε είναι στην απελευθέρωση της ροής εξόδου αυτού του φωτός.

Όταν δουλεύουμε με το κ. κεφαλής, οι κινήσεις μας πρέπει να είναι ευγενικές,  απαλές και σταθερές.

Όταν αντιμετωπίζουμε προβλήματα που σχετίζονται με το κ. κεφαλής, δουλεύουμε χωριστά τα δύο τμήματα του εγκεφάλου. Μία πλευρά κάθε φορά.

Προβλήματα που σχετίζονται με το κ. κεφαλής είναι: Επιληψία, όποια εγκεφαλική ζημιά, όγκοι, όπως επίσης και καταστάσεις που σχετίζονται με το στρες.

Συνεχίζεται ……

 

Ε.ΦΙ.Μ – “Αλίκη Μπέιλη”

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.