ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ, ΚΛΙΣΕΙΣ & ΤΑΣΕΙΣ

 

Συνέχεια του άρθρου ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Μετά την εξέταση των τεσσάρων τύπων ατμόσφαιρας, που προαναφέρθηκαν σαν ουσιώδη προκαταρκτικά βήματα, θα μπορούσε να τεθεί το ερώτημα:

Με ποιόν τρόπο λαμβάνονται υπ’ όψιν τα κληρονομικά ένστικτα, η φυσιολογική κλίση που βασίζεται πάνω στο σημείο εξέλιξης και οι τάσεις του χαρακτήρα που καθορίζονται από τις ακτινικές δυνάμεις και τις αστρολογικές επιδράσεις;

Δεν τονίστηκαν αυτά, μολονότι αναγνωρίζονται ως ρυθμιστικοί παράγοντες που πρέπει να προσεχθούν, επειδή δόθηκε έμφαση στην περιττή συσσώρευση των επιβαλλόμενων δυσχερειών, που δεν είναι έμφυτες στο παιδί.

Όταν θα υπάρχει ένας σώφρων χειρισμός από την παιδική ηλικία, όταν το παιδί θα θεωρείται σαν το σημαντικότερο αντικείμενο ενδιαφέροντος για τους γονείς και τους δασκάλους και όταν, την ίδια στιγμή , θα διδάσκεται κάποια αίσθηση αναλογίας με την ορθή ολοκλήρωση στο μικρό κόσμο του οποίου αποτελεί μέρος, τότε θα δούμε τις κύριες γραμμές δυσκολίας και τις βασικές τάσεις του χαρακτήρα.

Αυτά δεν θα παραμένουν κρυμμένα μέχρι τα χρόνια της εφηβείας, από μικρά αμαρτήματα και τα ευτελή συμπλέγματα που έχουν επιβληθεί στο παιδί από άλλους και που δεν αποτελούν μέρος του έμφυτου εξοπλισμού του, όταν ήρθε σ’ ενσάρκωση.

Τότε θα μπορούμε να χειριστούμε αυτές τις κύριες δυσκολίες κατά ένα φωτισμένο τρόπο κι εκείνες οι βασικές τάσεις ,που είναι ανεπιθύμητες, θα μπορούν ν’ αντισταθμιστούν μέσω της σοφίας του εκπαιδευτή και της συνεργασίας του παιδιού.

Τότε, θα κατανοεί γιατί θα κατανοείται και συνεπώς θα είναι ατρόμητο.

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.