ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ

 

Συνέχεια του άρθρου ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ

Πολιτισμός είναι η αντίδραση της ανθρωπότητας στο σκοπό κάθε ιδιαίτερης περιόδου.

Σε κάθε εποχή, κάποια ιδέα πρέπει να εκφραστεί στον τρέχοντα φυλετικό ιδεαλισμό. Τον καιρό της Ατλαντίδας, η ιδέα που επικρατούσε ήταν, βασικά, ο αισθαντικός θρησκευτικός ιδεαλισμός ή μυστικισμός. Υπήρξαν πολύ ευαίσθητες φυλές, αποτελούμενες από έθνη και ομάδες, που εργάστηκαν πάνω στην ανάπτυξη της αισθαντικής φύσης, μερικές φορές συνειδητά, αλλά τις περισσότερες ασυνείδητα.

Η στάση τους προς τη θεότητα ήταν εξίσου αισθαντική και οι θρησκευτικές τους δραστηριότητες ήταν μυστικιστικές κι ευλαβικές, στερημένες από οποιαδήποτε νοητική κατανόηση.

Το μυστηριώδες, το αίσθημα του δέους, η τυφλή υπακοή σε κάποιο αναγνωρισμένο «ευαίσθητο ον», ανώτερης τάξης από το κοινό ανθρώπινο πλάσμα, όλα αυτά έθεσαν τη βάση εκείνου του αρχαίου πολιτισμού και χρωμάτισαν πλατιά τις τωρινές φυλετικές στάσεις μας, τουλάχιστον μέχρι την έλευση του Χριστού, ο Οποίος επέφερε μεγάλες αλλαγές στην ανθρώπινη συνείδηση και εγκαινίασε ένα νέο πολιτισμό.

Τα παιδιά εξακολουθούν να έχουν Ατλάντια κυρίως συνείδηση. Αυτό αποτελεί γι αυτά κάτι σαν ανακεφαλαίωση, ανάλογη με το προγεννητικό στάδιο. Η ίδια ανακεφαλαίωση συντελείται πάνω στην Ατραπό, όταν ο άνθρωπος αναπτύσσει ξανά τη μυστικιστική συνείδηση, μετά την ανάπτυξη της νοητικής του φύσης και πριν την ανάπτυξη της αληθινής αποκρυφιστικής επίγνωσης.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Εκπαίδευση είναι να πάρει την Ατλάντια συνείδηση του παιδιού και να την κάνει Άρια ή νοητική. Οι Ατλάντιοι δεν είχαν εκπαιδευτικό σύστημα, όπως αντιλαμβανόμαστε εμείς τον όρο. Οι βασιλείς και οι ιερείς είχαν ενορατικές συλλήψεις και οι μάζες υπάκουαν.

 

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.