ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ

Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΟΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

 

ΕΣΩΤΕΡΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ – Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ ΤΡΙΓΩΝΩΝ

Ξανά και επανειλημμένα πρέπει να θυμούνται οι μαθητές ότι εξετάζουμε την κρούση ενέργειας πάνω σε ενεργειακές μονάδες καθώς και με την ανταπόκριση των ενεργειακών αυτών μονάδων στα ρεύματα δύναμης που φτάνουν σ’ αυτές από «το μακρινότερο κέντρο». Η ανάπτυξη ανταπόκρισης σε μακρινά σημεία επαφής και σε εκπορευτικές πηγές ενέργειας παράγει την αναγκαία ευαισθησία.

Η ευαισθησία αυτή, μιλώντας γενικά, έχει τριπλή φύση:

  • Ευαισθησία σ’ εκείνο που βρίσκεται μέσα στον εαυτό. Αυτό, όταν η συνείδηση είναι επαρκώς αυτάρκης, ανοίγει μία θύρα για την είσοδο ενεργειών που έρχονται από «το μεσαίο κέντρο». Χρησιμοποιούνται σύμβολα για εκείνους που έχουν γνώση της κοσμικής θέσης και των σημείων του χρόνου και του χώρου και μπορούν να κατανοήσουν. Για τον αμύητο μπορεί να ειπωθεί απλά: “Ανταποκρίσου στην ψυχική κρούση”
  • Ευαισθησία σ’ εκείνο που εκπορεύεται από τα «κέντρα που έμειναν πίσω» ή σ’ εκείνα τα ρεύματα ζωτικής ενέργειας που είναι ενεργά κι εστιάζονται κάτω από το κατώφλι της γρηγορούσας συνείδησης. Ρυθμίζουν διά της αρχαίας συνήθειας την ανταποκριτικότητα των μονάδων στη μορφή.
  • Μία αναπτυγμένη ευαισθησία που προβάλλει από το «μακρινότερο κέντρο», που στην αρχή χρησιμοποιείται ασυνείδητα κι αργότερα διευθύνεται και συντονίζεται συνειδητά, μία πλήρως μαγνητική κι ελκτική ευαισθησία.

Ας μη λησμονούμε ότι η αληθινή αλληλεπίδραση επιβάλλει τη συνθήκη της αμοιβαιότητας κι ότι τα δύο σημεία ή άκρα μίας γραμμής δονούνται τελικά σε ομοφωνία.

Η εξέταση του υπαινιγμού που δόθηκε νωρίτερα ως προς τον συμβολισμό και τη σημασία των τριών οφθαλμών, που είναι διαθέσιμοι για χρήση του ανθρώπου, θα είναι διαφωτιστική και η σχέση τους με την καρδιά και το λαιμό θ’ αποδειχθεί ότι εφελκύει τη γνώση. Σχετίζονται, στην ευρύτερη έννοιά τους, με τα τρία πλανητικά κέντρα:

Την Ανθρωπότητα, την Ιεραρχία και τη Σαμπάλλα κι ακόμη πιο πίσω βρίσκεται μία σχέση με τα κοσμικά κέντρα της Μεγάλης Άρκτου, του Σειρίου και των Πλειάδων.

 

Πηγή ΕΣΩΤΕΡΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ – Alice Bailey

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.