ΦΥΣΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΛΕΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΛΟ ΤΗΣ ΕΥΑΣ

 

ΛΕΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΛΟ ΤΗΣ ΕΥΑΣ

 

ΛΕΜΟΝΑΔΑ

Υλικά

Χυμός 4 λεμονιών

1 lt νερό

2 κ.σ. μέλι

λεβάντα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.

 

 

ΤΟ ΜΗΛΟ ΤΗΣ ΕΥΑΣ

lifehub-fysikes-syntages-46

Πλούσιο, ουσιαστικό, γεύση «γεμάτη». Λίγη κανέλα, μοσχοκάρυδο ή τζίντζερ, θα το «πονήρευε» κομμάτι. Όπως και να ναι, τα μήλα περιέχουν πηκτίνη, ίνα που «τρομάζει» τις τολμηρές χοληστερίνες του οργανισμού μας.

Υλικά για 2 μερίδες

2 φλιτζ. παγωμένου γιαουρτιού light (αν βρείτε, με γεύση βανίλιας)
3/4 φλιτζ. άγλυκης κομπόστας (ή πολτού) μήλου
1/4 φλιτζ. παγωμένος χυμός μήλου
1 φλιτζ. παγωμένο μήλο, ψιλοκομμένο
1/2 κ. γ. σκόνη κανέλας
1/4 κ. γ. σκόνη μοσχοκάρυδου

Εκτέλεση

Βάζουμε αρχικά στο μπλέντερ το παγωμένο γιαούρτι, την κομπόστα και το χυμό μήλου. Τα αναμιγνύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομμάτια μήλου, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Συνεχίζουμε να αναμιγνύουμε, ώσπου να προκύψει ένας λείος πολτός.

(οι φωτό είναι από το βιβλίο «Smoothles» των Mary Corpenlng Barber, Sara Corpening και Lori Lyn Narlock, εκδόσεις «Chronlcle Books»και από το gynaika.gr).

 

 

Χρίστος Καψάλης 

Συλλέκτης βοτάνων – Ερευνητής

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 άρχισε να ασχολείται με την συλλογή βοτάνων από πολλές περιοχές της Ελλάδος. Με πολύ κόπο και ατέλειωτες ώρες μελέτησε την βοτανική των αρχαίων Ελλήνων, μελετώντας τον Διοσκουρίδη, την φυσική ιστορία του Πλίνιου, τον Παράκελσο, κείμενα του Γαληνού, Ελληνικά και ξένα βιβλία φυτολογίας, βοτανολογίας, βοτανοθεραπείας.

Παρακολούθησε σεμινάρια στο School of Natural Health Sciences, Γεμμοθεραπεία και συνδυασμούς γεμμοθεραπευτικών σκευασμάτων και βαμμάτων.

Η προσωπική του συλλογή περιλαμβάνει εκατοντάδες βότανα και βάμματα της Ελληνικής φύσης, η οποία θα παρουσιαστεί πλήρης, πολύ σύντομα από το lifehub.gr, καθώς και στο υπό έκδοση βιβλίο ‘’Η θεραπευτική δύναμη των βοτάνων, δένδρων και φυτών“.

xristkaps@gmail.com Τηλ.επικοινωνίας 6980597508

4 Σχόλια

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image