ΒΙΒΛΙΑ

ΛΕΥΚΑΔΙΟΣ ΧΕΡΝ

 

ΛΕΥΚΑΔΙΟΣ ΧΕΡΝ

 

Το αγόρι που ζωγράφιζε γάτες και άλλες ιστορίες (εκδόσεις Εστία)

lifehub-vivlia-77

Ο Λευκάδιος Χερν (1850-1904) γεννήθηκε στη Λευκάδα. Ο πατέρας του ήταν στρατιωτικός ιατρός και η μητέρα του από τα Κύθηρα. Ιδιαίτερη προσωπικότητα χωρίς να έχει την προσοχή που θα έπρεπε από το ελληνικό αναγνωστικό κοινό.

Το βιβλίο που παρουσιάζεται περιλαμβάνει ιστορίες φανταστικές, εμπνευσμένες από την Ιαπωνία. Τα μικρά διηγήματα που περιλαμβάνονται στο μικρό αυτό βιβλιαράκι είναι μια πρώτης τάξεως επαφή με το έργο του μεγάλου αυτού λογοτέχνη.

Οι ιστορίες είναι φανταστικές παρμένες από την ιαπωνική παράδοση που θα λέγαμε ότι ταιριάζει περισσότερο στους καταναλωτές του υπερφυσικού κυρίως.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι Ιάπωνες τον κατατάσσουν και όχι άδικα στους εθνικούς τους συγγραφείς.

photo www.skroutz.gr – www.kathimerini.gr

 

Σταμάτης Γκαβέτας

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΚΑΒΕΤΑΣ

Ο Σταμάτης Γκαβέτας γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Χαλκίδα. Είναι απόφοιτος του Α.Τ.Ε.Ι. Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας (Καλαμάτα) και τελειόφοιτος του ίδιου τμήματος σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Ε.Α.Π.. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και μένει στην Αθήνα. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα τέχνης ρητορικού λόγου, φωτογραφίας, σκηνοθεσίας και δημοσιεύει διηγήματα που γράφει στο διαδίκτυο και σε έντυπα λογοτεχνικά περιοδικά.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.