ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ

ΛΕΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

 

ΛΕΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

 

Η αυτοσυνείδηση είναι το κύριο χαρακτηριστικό του προσώπου που είναι Λέων.

Το ζώδιο του Λέοντα είναι το πέμπτο σημείο του ζωδιακού και δείχνει ότι είναι τμήμα του μυστηριώδους αριθμού δέκα, του αριθμού της τελείωσης, μίας σχετικής τελείωσης πριν την είσοδο σ’ ένα νέο κύκλο προόδου.

Συνεπώς ο Λέων συνδέεται με τον Αιγόκερω, το δέκατο σημείο του ζωδιακού.

Στον αντεστραμμένο τροχό είναι το όγδοο ζώδιο και κατ’ αυτό τον τρόπο συνδέεται με το Σκορπιό, το όγδοο σημείο του ζωδιακού.

Έχουμε λοιπόν το τρίγωνο του Λέοντα – Σκορπιού – Αιγόκερου, που περιλαμβάνει την ανθρωπότητα και υποδεικνύει τα τρία σημαντικά σημεία κρίσης στη σταδιοδρομία του ανθρώπου:

  • Αυτοσυνείδηση ή ανθρώπινη επίγνωση. Ενότητα – Λέων
  • Συνείδηση μαχόμενων δυαδικοτήτων. Μαθητεία – Σκορπιός
  • Ομαδική συνείδηση σαν ένας μυημένος. Ενότητα – Αιγόκερως

Οι τόνοι του ζωδίου του Λέοντα ηχούν το φθόγγο της ατομικότητας και της αληθινής αυτοσυνείδησης. Πολλοί άνθρωποι πείθονται ότι είναι αυτοσυνείδητοι όταν παρασύρονται από την επιθυμία και είναι προσανατολισμένοι στην ικανοποίηση αυτής της επιθυμίας, ή αναγνωρίζουν τον εαυτό τους σαν το δραματικό κέντρο του σύμπαντός τους.

Στην πραγματικότητα, το μόνο αληθινά αυτοσυνείδητο πρόσωπο είναι εκείνο που έχει επίγνωση του σκοπού, μίας αυτοκατευθυνόμενης ζωής κι ενός αναπτυγμένου και συγκεκριμένου σχεδίου και προγράμματος ζωής.

Όταν αυτά είναι παρόντα, συμπεραίνουμε ότι υπάρχει νοητική αντίληψη και κάποιο μέτρο ολοκλήρωσης. Η κινητοποίηση μόνο από το συναίσθημα και η ενεργοποίηση από την επιθυμία δεν αποτελούν ένδειξη αληθινής αυτοσυνείδησης.

Στον υποανάπτυκτο άνθρωπο είναι περισσότερο ένστικτο παρά αυτεπίγνωση.

Στον αναπτυγμένο, αυτοσυνείδητο άνθρωπο δεν υπάρχει μόνο διεύθυνση, σκοπός και σχέδιο, αλλά και μία συνείδηση του ενεργού πράκτορα του σχεδίου και της δράσης.

Η όλη λειτουργία του Λέοντα και των επιδράσεών του μπορεί να συνοψισθεί στη λέξη «ευαισθησία», η οποία μπορεί να μελετηθεί σε τέσσερα στάδια:

  • Ευαισθησία στις ρυθμιστικές κρούσεις από το περιβάλλον
  • Ευαισθησία στη θέληση, τους πόθους και τις επιθυμίες της προσωπικότητας
  • Ευαισθησία στη ψυχή, σαν το ρυθμιστικό παράγοντα, αντί για το περιβάλλον
  • Η πνευματική ευαισθησία του Θεού – ανθρώπου, της συγχωνευμένης ψυχής και προσωπικότητας, στο περιβάλλον.

Ο βασικός τόνος του ζωδίου είναι:

Εγώ είμαι Εκείνο κι Εκείνο είμαι Εγώ

Χρησιμοποιείται ως σπερματική σκέψη για το διαλογισμό της Πανσελήνου που θα γίνει στις 7/8 και ώρα 21.10

 

ΠΗΓΗ – Εσωτέρα Αστρολογία “Alice Bailey”

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

photo The Sun

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.