ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ

ΛΙΒΑΝΙ, ΤΟ ΛΕΠΤΟΦΥΕΣ ΣΩΜΑ

 

ΛΙΒΑΝΙ, ΤΟ ΛΕΠΤΟΦΥΕΣ ΣΩΜΑ

 

Σεβασμός προς τη θεότητα, εξάγνιση, υποδηλώνει το “λεπτοφυές σώμα” καθώς ανέρχεται και μια πνευματική ουσία, το “άρωμα που θεοποιεί”, ένα μέσον για το πέρασμα του «διπλού» στην επικοινωνία ανάμεσα στον άνθρωπο και τους θεούς, ένα μέσον για μεταφορά της ψυχής στον ουρανό, προσευχή που ανέρχεται στον ουρανό, το άρωμα η ευωδία μιας αγνής ζωής.

Το λιβάνι είναι επίσης αποτρεπτικό, τρέπει σε φυγή τους δαίμονες και εξορκίζει τα κακά πνεύματα. Όπως το ρετσίνι που εξάγεται από τα δέντρα και που θεωρείται σαν ουσία της ψυχής, το λιβάνι είναι “τα δάκρυα της Μεγάλης Μητέρας”.

Το πεύκο και ο κέδρος από όπου αποκτάται το ρετσίνι, είναι μεγάλης ζωτικότητας και λέγεται ότι διατηρούν τα πράγματα από τη φθορά και αυτές τις ιδιότητες έχει και η ουσία της ψυχής.

Το λιβάνι θεωρείτο επίσης ένα σύμβολο και υποκατάστατο των καιομένων προσφορών.

 

LifeHub Team

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image