ΦΥΣΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΛΙΚΕΡ ΤΥΠΟΥ ΜΠΕΙΛΙΣ – ΣΥΝΤΑΓΗ

lifehub-fysikes-syntages-6

 

ΛΙΚΕΡ ΤΥΠΟΥ ΜΠΕΙΛΙΣ – ΣΥΝΤΑΓΗ

 

Το Baileys ήταν το πρώτο λικέρ που συνδύασε επιτυχημένα την κρέμα και το αλκοόλ. Η κρέμα και το ουίσκυ είναι ομογενοποιημένες διαμορφώνοντας ένα γαλάκτωμα, με την ενίσχυση ενός γαλακτωματοποιητή που περιέχει φυτικό έλαιο. Αυτή η διαδικασία αποτρέπει το διαχωρισμό του ουίσκυ και της κρέμας. Η ποσότητα άλλων χρησιμοποιούμενων συστατικών δεν είναι γνωστή, αλλά περιλαμβάνει σοκολάτα, βανίλια, καραμέλα και ζάχαρη. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή δεν απαιτείται κανένα συντηρητικό, καθώς το ουίσκυ, χρησιμοποιείται για να συντηρήσει την κρέμα.

Η κρέμα που χρησιμοποιείται στο ποτό προέρχεται από την Avonmore Waterford Plc -ένα συνεταιριστικό γαλακτοκομείο που βρίσκεται περίπου 70 μίλια έξω από το Δουβλίνο. Περισσότερα από 4 εκατομμύρια λίτρα Ιρλανδικής κρέμας ετησίως χρησιμοποιούνται στην παραγωγή του Baileys. Αυτό ανέρχεται στο 4,3% της συνολικής παραγωγής γάλακτος της Ιρλανδίας.

 

Ας δούμε όμως πως μπορούμε να φτιάξουμε εμείς εύκολα και απλά, το δικό μας Baileys.

 

ΥΛΙΚΑ

250γρ. καραμέλες γάλακτος (με την αγελάδα)
1 λίτρο ρακί ή ρούμι ή κονιάκ
1 ξυλάκι κανέλας
1 βανίλια
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Βάζουμε τα υλικά, όλα μαζί σε ένα βάζο καλά κλεισμένα και τα κουνάμε κάθε μέρα μέχρι να λιώσουν οι καραμέλες .. . σουρώνουμε και σερβίρουμε !!!

 

Σοφία Παππά

Τα Λικέρ της “Σοφίας”

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο