NLP

ΛΥΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

 

Πώς να δώσεις λύση στο πιο βασικό πρόβλημα της ζωή σου;  

Θα ήθελα να σταθείς για λίγο. Αν χρειαστεί κλείσε τα μάτια, πάρε μια βαθιά αναπνοή, και ρώτα τον εαυτό σου βάζοντας το χέρι στην καρδιά σου: Ποιο είναι το πρόβλημα; Τι είναι αυτό που σε βασανίζει;

Στάσου για λίγο και δες τον ουρανό, τα δέντρα, τη θέα, τη φύση, τον εαυτό σου ως μέρος σε αυτή την φύση.. Τι είναι αυτό που σε προβληματίζει;

Είμαι σίγουρος ότι αν σε προβλημάτιζε κάτι θα έλεγες:

“Μάνο στο τέλος του μήνα πώς θα πληρώσω τα φροντιστήρια;”

“Σκέφτομαι να χωρίσω”

“Πρέπει να χάσω κάποια κιλά”

“Παλιά η μητέρα μου μου είχε συμπεριφερθεί έτσι”

“Ο πατέρας μου έκανε αυτό”

“Ο καλύτερος μου φίλος με πρόδωσε”

“Η κοπέλα μου ή ο άντρας μου δεν μου συμπεριφέρεται όπως θέλω”

“Οι φίλοι μου είναι λίγοι”..

Ποιο είναι το πρόβλημα τώρα στην ζωή σου; Αν παρατηρήσεις θα ανακαλύψεις το εξής. Στα Αγγλικά το present” σημαίνει δώρο. Το present” επίσης σημαίνει παρουσία, παρόν. Τι γίνεται; Η ευτυχία ενός ανθρώπου, η ευτυχία που εξαγνίζει όλα τα υποτιθέμενα προβλήματα, παρουσιάζεται μόνο όταν είμαστε στο παρόν.

Αν ανατρέξεις στο παρελθόν και πιάσεις τον εαυτό σου να είναι χαρούμενος είναι μια στιγμή στην οποία κάτι απολάμβανες εκείνη την στιγμή. Τι συμβαίνει όμως; Πέφτουμε στην παγίδα του μυαλού. Το μυαλό κάνει δύο πράγματα. Ταξιδεύει στον χωροχρόνο. Το πρώτο πράγμα λοιπόν που κάνει ποιο είναι; Πηγαίνει στο παρελθόν γιατί μέσα από το παρελθόν βρίσκει την ταυτότητα του.

Λέμε:

“Είμαι ο Μάνος”

“Είμαι coach”

“Είμαι παντρεμένος”

“Είμαι..”

Αν παρατηρήσεις όταν λέμε “Είμαι”, όταν συστήνω τον εαυτό μου στην οποία τι κάνω; Ταυτίζω τον εαυτό μου, το ποιος είμαι, με την συμπεριφορά μου ή τα αποτελέσματά μου ή αυτά που κάνω ή δεν κάνω.

“Είμαι καπνιστής”

“Είμαι χοντρός”

“Είμαι λιγνός”

“Είμαι πλούσιος”

“Είμαι φτωχός”

“Είμαι διαζευγμένος”

Το παρατηρείς; Όλα αυτά τι είναι; Είναι αποτελέσματα. Δεν είναι απαραίτητα η ταυτότητα μου. Όμως το μυαλό αυτό κάνει. Πηγαίνει στο παρελθόν γιατί μέσα από εκεί προσδιοριζόμαστε.

Το δεύτερο πράγμα που κάνει το μυαλό είναι να ταξιδεύει στο μέλλον. Γιατί στο μέλλον βρίσκει την ελπίδα του.

“Κάποια μέρα θα…”

“Αν χάσω κιλά θα έχω αυτοπεποίθηση”

“Αν έχω λεφτά θα νιώθω πιο δυνατός”

“Αν διαβάζω τρία βιβλία τότε θα μπορώ να δώσω το βιογραφικό μου”

Όμως αν το σκεφτούμε καλύτερα η ομορφιά βρίσκεται στο τώρα. Τώρα είναι όλα όμορφα. Γιατί το παρελθόν πέρασε και το μέλλον δεν έχει έρθει. Είναι ψευδαίσθηση.

Παρατήρησε λοιπόν όταν δεν νιώθεις χαρά, δεν νιώθεις αυτοπεποίθηση, νιώθεις φόβο, νιώθεις κάτι το οποίο δεν θέλεις να νιώθεις. Εκείνη την στιγμή δεν είσαι στο παρόν. Είσαι ή πίσω ή μπροστά.

Όταν λοιπόν η ευτυχία, η αφθονία, η πληρότητα σου χτυπάει την πόρτα κι εσύ λείπεις γιατί δεν είσαι παρών τότε είναι πολύ λογικό να μην μπορείς να πάρεις το δώρο της παρούσας στιγμής. Εάν λοιπόν θέλεις να ζήσεις μια ευτυχισμένη ζωή, μια ζωή γεμάτη πάθος, ενθουσιασμό, χαρά, ηρεμία και γαλήνη χρειάζεται να επανεκπαιδεύσεις το νευρικό σου σύστημα και να βρίσκεσαι στο τώρα.

Πώς θα το κάνεις τώρα αυτό; Είναι μια πολύ λογική ερώτηση.

Ένας τρόπος είναι ο διαλογισμός. Δεν ξέρω εάν ξέρεις, εάν κάνεις και τι κάνεις. Όμως θα σου δώσω τώρα έναν πολύ απλό τρόπο που ενδεχομένως θα είναι το πρώτο επόμενο βήμα για εσένα. Άρχισε να γίνεσαι παρών σε αυτό που συμβαίνει τώρα. Και τι συμβαίνει τώρα; Η αναπνοή σου. Άρχισε να νιώθεις την αναπνοή σου. Άρχισε να νιώθεις τα πέλματα σου να πατάνε κάτω στην γη. Άρχισε να νιώθεις τα χέρια σου την ώρα που τα πλένεις. Νιώσε την αίσθηση του νερού. Άρχισε να φέρνεις στο μυαλό σου όλο και πιο πολύ σε αυτό που συμβαίνει τώρα.

Έτσι λοιπόν εάν αρχίσεις από τώρα, λίγο λίγο, στιγμή στιγμή, δευτερόλεπτα δευτερόλεπτα, να το κάνεις, θυμήσου ότι σε λίγους μήνες θα είσαι όλο και πιο πολύ παρών, όλο και πιο πολύ χαρούμενος, όλο και πιο πολύ ευτυχισμένος.

Είσαι υπέροχος! Είσαι μοναδικός!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Πηγή: www.manolisischakis.gr

 

Μανώλης Ισχάκης

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΜΑΝΩΛΗΣ ΙΣΧΑΚΗΣ

Ο Μανώλης Ισχάκης έχει πιστοποιηθεί από το American board of NLΡ ως Master Practitioner of NLP, Time Line Therapy και Υπνοθεραπείας. Επίσης έχει πιστοποιηθεί από τη Think ως Advanced Practitioner Of Theta healing, manifesting & abundance, intuitive anatomy, global relationship, DNA 3. Επίσης, είναι practitioner κβαντικής θεραπείας. Έχει δημιουργήσει το δικό του σύστημα το NLP WYS Life Coaching.

Έχει συγγράψει το βιβλίο : NLP! Το κλειδί του μυαλού μας, το audiobook (ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης και επιτυχίας ) : NLP! Ανακαλύπτοντας τη προσωπική μου δύναμη, το video πρόγραμμα : Μπορείς, το webinar : Πώς να κατακτήσεις οτιδήποτε θέλεις τόσο γρήγορα όσο δε φανταζόσουν ποτέ.

“ Η ποιότητα της ζωή μας εξαρτάται πρώτα από την ποιότητα της επικοινωνίας με τον ασυνείδητο νου μας και έπειτα από την ποιότητα της επικοινωνίας με τους άλλους ανθρώπους”

Ζήσε με Πάθος!

NLP WYS Life Coaching

http://manolisischakis.gr

coach@manolisischakis.gr

τ. 211 800 9493 | κ. 6936 563 551

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.