ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΕΣΩΤΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΕΣΩΤΕΡΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

ΜΑΓΙΑ

 

ΜΑΓΙΑ

 

Η θυμαπάτη στο αιθερικό πεδίο ονομάζεται Μάγια. Γίνεται πρόβλημα όταν αναγνωρισθεί. Στα πρώτα στάδια της εξέλιξης δεν αναγνωρίζεται.

Είναι οι ανεξέλεγκτες ενέργειες, οι μη διευθυνόμενες παρορμήσεις που εκπορεύονται από τον κόσμο του πράνα και από την λανθάνουσα δύναμη αυτής της ίδιας της ύλης, που παρασύρουν το άτομο σε λανθασμένες δραστηριότητες. Έτσι γίνεται το θύμα της μαζικής δύναμης που είναι κρυμμένη στη ζωώδη φύση ή στον κόσμο και τις περιστάσεις του περιβάλλοντος στις οποίες βρίσκεται.

Η Μάγια αναγνωρίζεται μόνο από τον άνθρωπο που βρίσκεται στην ατραπό. Τότε αρχίζει να ανακαλύπτει τις επιδράσεις της αιθερικής δύναμης και συνειδητοποιεί ότι είναι το θύμα της δύναμης αυτής.

Το πρόβλημα της μάγια περιπλέκεται από το γεγονός ότι πάνω στο φυσικό πεδίο και στο αστρικό έχουμε την μάχη των ζευγών των αντιθέτων που είναι διαφορετικό σε κάθε πεδίο.

Στο αιθερικό πεδίο ή φυσικό σε σχέση με την Μάγια υπάρχει συνάντηση των δυνάμεων του υποκειμενικού κόσμου της προσωπικότητας και των παλαιών ενεργειών της ύλης όπως αυτές αναπτύχθηκαν σε παλαιότερο ηλιακό σύστημα.

Αυτό σημαίνει ότι οι λανθάνουσες παρορμήσεις της ζωής και της προσωπικότητας όταν χωρίσουν από τον έλεγχο της ψυχής και δεν βρίσκονται κάτω από τον έλεγχό της, σμίγουν τα πρανικά ρεύματα με την προσωπικότητα και τότε γίνεται ένα ισχυρό κατευθυνόμενο ρεύμα δύναμης που ζητούν εξωτερίκευση σε φυσική εκδήλωση μέσα από τα 7 κέντρα του φυσικού σώματος. Αυτές οι δυνάμεις με το διαθέσιμο πράνα αποτελούν το αιθερικό σώμα του υποανάπτυκτου και του μέσου ανθρώπου. Αυτές είναι ο λόγος που ο μέσος και ο υποανάπτυκτος άνθρωπος παρασύρεται εύκολα από την μαζική ενέργεια ενός κατώτερου είδους ζωώδους φύσης συμμορφώμενος στις εκπορεύσεις του πράνα και του κατώτερου αστρικού.

Η κατάσταση αλλάζει όταν λαμβάνει χώρα ένας εσωτερικός προσανατολισμός προς τον κόσμο των ανώτερων αξιών. Τότε οι αιθερικές ή ζωτικές δυνάμεις συγκρούονται με τις κατώτερες όψεις του ανθρώπινου σώματος και αρχίζει η μάχη των κατώτερων ζευγών των αντιθέτων. Κατά το στάδιο αυτό δίνεται έμφαση στις φυσικές πειθαρχίες όπως στην πλήρη εγκράτεια, αγαμία, φυτοφαγία, φυσική υγιεινή, φυσικές ασκήσεις, μέσω αυτών ο έλεγχος της ζωής της ύλης, η κατώτερη έκφραση μπορεί να αντισταθμιστεί και ο άνθρωπος να ριχθεί ελεύθερος στην μάχη των ζευγών των αντιθέτων που διεξάγεται στο αστρικό πεδίο.

Την πρώτη μάχη της Μάγια την δώσαμε στο προηγούμενο ηλιακό σύστημα. Στο τωρινό δίνουμε την μάχη στο αστρικό.

Στο τωρινό ηλιακό σύστημα το ζωικό βασίλειο δίνει την πρώτη του μάχη. Γι’ αυτό οι άνθρωποι που έχουν ζώα πρέπει να δρουν σαν παράγοντες πειθαρχίας ώστε τα κατοικίδια να μάθουν να πειθαρχούν. Η μάχη αυτή θα βοηθήσει τα ζώα στο επόμενο βήμα τους διότι μέσω της πειθαρχίας θα έλθει η έκφραση σε μια υψηλότερη έφεση που στο τέλος τα οδηγεί στην ατομικοποίηση. Δηλαδή σπέρνουμε το σπέρμα της προσωπικότητας.

Στον άνθρωπο κατά την μάχη στο αστρικό αρχίζει να κυριαρχεί η υψηλότερη όψη της ψυχής οδηγώντας στη ολοκλήρωση που ονομάζεται μύηση.

Πολλοί άνθρωποι σήμερα αντιμετωπίζουν την Μάγια και γι’ αυτό υπάρχει μια έμφαση στα σπορ, τις αθλητικές ασκήσεις και στην στρατιωτική εκπαίδευση. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι Παγκόσμιοι Πόλεμοι ήταν μάχη της Ανθρωπότητας με την Μάγια. Το αποτέλεσμα αυτής της δοκιμασίας και ευκαιρίας ήταν η είσοδος ενός μεγάλου αριθμού ανθρώπων στην ατραπό της δοκιμασίας, γεγονός που οφείλεται στην κάθαρση και εξαγνισμό.

Ένα από τα πρώτα βήματα για τον ορθό χειρισμό της Μάγια είναι ο φυσικός συντονισμός. Γι’ αυτό πρέπει να δοθεί έμφαση στην εκπαίδευση των παιδιών.

Η πορεία της Ατραπού της επιστροφής είναι :

Φυσικός Συντονισμός

Αστρικός Προσανατολισμός

Νοητική Διεύθυνση

Ευθυγράμμιση της Προσωπικότητας

photo www.diadrastika.com

 

Εταιρία Φιλοσοφικού &

Βιωματικού Αποκρυφισμού

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.