ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Θα πρέπει να έχουμε υπ’ όψιν ότι η ποιότητα των νέων παιδιών, που έρχονται σε ενσάρκωση, γίνεται σταθερά καλύτερη κι ανώτερη. Σε πολλές περιπτώσεις είναι περισσότερο του κανονικού έξυπνα κι αυτό, που αποκαλείται Δείκτης Νοημοσύνης, είναι συχνά εξαιρετικά υψηλός.

Αυτό θα συμβαίνει ολοένα και συχνότερα, ωσότου οι νέοι άνθρωποι των δεκατεσσάρων ετών θα έχουν τον εξοπλισμό και την νοημοσύνη των λαμπρών ανδρών και γυναικών των σημερινών πανεπιστημίων.

Η μελέτη της φυλής και του σύγχρονου παιδιού στις πιο πολιτισμένες μας χώρες θα φανερώσει κλίσεις και τάσεις που θα επιβεβαιώσουν την παραπάνω εκτίμηση.

Αναγνωρίζοντας, σαν μία βασική προϋπόθεση, τις ουσιαστικά ανώτερες του κανονικού δυνατότητες του ανθρώπινου πλάσματος, θα μπορούσαμε να πούμε ότι:

Η πρώτη προσπάθεια της εκπαίδευσης να εκπολιτίσει το παιδί θα είναι να γυμνάσει και να κατευθύνει σωστά τα ένστικτά του.

Η δεύτερη υποχρέωση των εκπαιδευτών θα είναι να φέρουν στην επιφάνεια την αληθινή του κουλτούρα, γυμνάζοντάς το να χρησιμοποιεί τη νοημοσύνη του σωστά.

Το τρίτο καθήκον της εκπαίδευσης θα είναι να εφελκύσει και ν’ αναπτύξει την ενόραση.

Όταν τα τρία αυτά θα είναι αναπτυγμένα και σε πλήρη λειτουργία, θα έχετε ένα πολιτισμένο, μορφωμένο και πνευματικά αφυπνισμένο ανθρώπινο πλάσμα.

Ο άνθρωπος τότε θα είναι ενστικτωδώς σωστός, διανοητικά υγιής και ενορατικά ενήμερος. Η ψυχή, ο νους και ο εγκέφαλός του θα λειτουργούν όπως θα έπρεπε και σε ορθή σχέση μεταξύ τους, δημιουργώντας έτσι και πάλι, συντονισμό κι ορθή ευθυγράμμιση.

Κάποια μέρα θα γίνει μία ανάλυση της συμμετοχής των τριών μεγάλων ηπείρων – Ασίας, Ευρώπης κι Αμερικής – σ’ αυτή την τριπλή ανέλιξη, όσον αφορά την Αρία φυλή.

 

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.