ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΦΙΛΟΥΣ

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ;

 

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ;

 

Μην “εκβιάζετε” τη γνωριμία δύο σκύλων!

Πολλές φορές, πολλοί κηδεμόνες σκύλων, στην προσπάθειά τους να κοινωνικοποιήσουν ή να ξεπεράσουν προβλήματα φοβίας ( ή και επιθετικότητας), «πιέζουν» τα σκυλιά τους να έρθουν όσο πιο κοντά γίνεται σε άλλα σκυλιά. Έχω πολλές φορές δει να τραβολογούν σκυλιά με το ζόρι να μυρίσουν το ένα το άλλο για να δουν ότι δεν υπάρχει λόγος φόβου, ανησυχίας κ.λ.π.

Αυτό βεβαίως τις περισσότερες φορές, αν όχι όλες, μόνο κακό μπορεί να κάνει. Το να εκβιάζεις τη γνωριμία, όταν κάποιος δεν είναι έτοιμος και δεν νοιώθει ασφαλής, καταλήγει να μεγαλώνει το πρόβλημα και όχι να το εξαλείφει. Αν κάποιος φοβάται τα φίδια, το να τον πετάξεις μέσα στη λάκκο με τις κόμπρες δεν πρόκειται να τον βοηθήσει να ξεπεράσει το ψυχολογικό του πρόβλημα. Την τρομάρα της ζωής του θα περάσει.

Ο φόβος ξεπερνιέται με ηρεμία, από απόσταση, με τον χρόνο και με θετικές εμπειρίες. Τα σκυλιά δεν έχουν λογική να καταλάβουν ότι όλο το «τραβολόγημα» που υφίστανται γίνεται για το καλό τους. Θα αντιδράσουν ενστικτωδώς, όπως απαιτεί η φύση τους. Όπου υπάρχει φόβος και κίνδυνος, ή το βάζεις στα πόδια ή αντεπιτίθεσαι να προλάβεις τον εχθρό και να σώσεις το τομάρι σου.

Συνεπώς οι γνωριμίες που επιβάλλονται με το ζόρι, όχι μόνο δεν το βοηθούν να μάθει και να ξεπεράσει τη φοβία του,  αλλά απεναντίας του την επιβεβαιώνουν.

 

Ζωο-φιλικά

 

Γιάννης Αραχωβίτης
Ακαδημία Εκπαιδευτών Σκύλων: Μάθε, ζήσε, πρόσφερε.
https://www.stardogs.gr/kariera-ekpaidefti-skylon/131-kariera-ekpaidefti-skylon

photo Dogtime

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ

Ο Γιάννης Αραχωβίτης είναι ιδρυτής του SuccessMentor & του StarDogs Positive Training. Πρωτοπόρος της Θετικής Εκπαίδευσης Ανθρώπων και Ζώων σε όλη τη νότια Ευρώπη, είχε την ευκαιρία για πάνω από 25 χρόνια, να εμβαθύνει στα μυστικά της συμπεριφοράς και στο πώς μπορούμε να πετύχουμε τις απαραίτητες αλλαγές προκειμένου να φτάσουμε άμεσα και αποτελεσματικά στους στόχους μας (προσωπικούς, επαγγελματικούς, κοινωνικούς). Σήμερα είναι από τους κορυφαίους στο χώρο του, με διεθνή αναγνώριση, εισηγητής και διοργανωτής διαφόρων σεμιναρίων και εργαστηρίων σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική. Τα βιβλία του σχετικά με τη συνεργασία ανθρώπου-ζώου είναι από τα ελάχιστα ελληνικά συγγράμματα που έχουν μεταφραστεί και σε άλλες χώρες.

Έχοντας τη μοναδική ευκαιρία να σπουδάσει τη συμπεριφορά ζώων (πιο απλή) και την συμπεριφορά ανθρώπων (πιο σύνθετη), ανέπτυξε την ικανότητα να ερμηνεύει, αναλύει, σχεδιάζει και να κατευθύνει, με μοναδική μαεστρία, τη διαδικασία ελέγχου και αλλαγής συμπεριφοράς. Ο τρόπος του να καθοδηγεί από τα απλά προς τα σύνθετα, κάνει την επίτευξη στόχων ένα ευχάριστο και ασφαλές ταξίδι που κρατάει τα κίνητρα ισχυρά και τον ενθουσιασμό διαρκή .

lifehub-apopseis-100Ο Γιάννης έχει παρουσιαστεί πολλές φορές στα ΜΜΕ σε Ελλάδα και εξωτερικό. Επιπρόσθετα, έχει αρθρογραφήσει πολλές φορές σε διάφορα κορυφαία περιοδικά και εφημερίδες, καθώς και στο διαδίκτυο. Έχει γράψει 3 βιβλία , και 4 CD, DVD. Έχει λάβει μέρος στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο», έχει υπάρξει σύμβουλος σε τηλεοπτικό ριάλιτυ στην Τουρκία καθώς και σε κινηματογραφικές και διαφημιστικές παραγωγές στην Ελλάδα. Είναι αντιπρόσωπος χώρας του PDTE.

Πρόσφατα, παρακολούθησε με επιτυχία το EXPERTS ACADEMY ( public speaking, marketing, creativity, self growth, motivation, launching and campaigning, building success , Coaching & Mentoring) στο San Francisco.

Το πάθος του είναι η συμπεριφορά και η βελτίωση των ανθρώπων. Το πώς μπορεί κάποιος να φτάσει από το A στο Β (τα βήματα) και πώς μπορεί κάποιος να αλλάξει τις περιοριστικές πεποιθήσεις και συμπεριφορές του, και να μεταμορφωθεί σε έναν θετικό, αποτελεσματικό και ικανό άνθρωπο (αλλαγή πιστεύω & συμπεριφορών). Έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 450 επαγγελματίες εκπαιδευτές συμπεριφοράς σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Σκοπός του είναι να εμπνεύσει, μέσω αμοιβαίας συνεργασίας, όσους θέλουν να πετύχουν υψηλότερα επίπεδα απόδοσης, αποτελεσματικότητας και ηθικής. Να τους βοηθήσει να βρουν την ψυχική, σωματική και νοητική δύναμη, καθώς και τις σύγχρονες τεχνικές, για να αναπτυχθούν με περισσότερη υγεία, αφθονία, επιτυχία, αυτονομία, και σοφία.

lifehub-apopseis-101Απευθύνεται σε κάθε Ελεύθερο Επαγγελματία /Επιχειρηματία (π.χ. συγγραφείς, εισηγητές, ομιλητές, καθοδηγητές, διοργανωτές σεμιναρίων, ψυχολόγο, καθηγητή, δάσκαλο ιδιαίτερων ή ομαδικών μαθημάτων κ.λ.π.), στον καθένα που έχει ένα μήνυμα (υπηρεσία ή προϊόν) που θέλει να το παρουσιάσει και να το προωθήσει στο ευρύτερο κοινό. Είσαι ειδικός (ειδήμων) σε κάτι και θέλεις να το μοιραστείς με το κόσμο; Έχεις ένα όνειρο ζωής, να ασχοληθείς κάτι που σου αρέσει και θέλεις να κάνεις καριέρα; Το SuccessMentor μπορεί να σε βοηθήσει να αποφασίσεις τη πορεία , τη στρατηγική, τους στόχους, το στήσιμο της όλης καμπάνιας προς την επίτευξη των στόχων σου.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.