NLP

ΠΩΣ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΟΥ

 

Ποιος είναι ο Νο #1 τρόπος για να αυξήσεις την απόδοση σου;

Όλοι γνωρίζουμε πως στην καθημερινότητα οι πιο πολλοί άνθρωποι χάνουν χρόνο, χάνουν χρήματα και πολλές φορές χάνουν την ίδια τους την ζωή στερώντας από τον εαυτό τους την δυνατότητα να έχουν συναισθηματική ευεξία. Ο συναισθηματικός θάνατος πολλές φορές είναι πολύ πιο σημαντικός από τον σωματικό. Γιατί; Γιατί στο τέλος της ημέρας αυτό που μετράει είναι το ταμείο των θετικών και των αρνητικών συναισθημάτων.

Πολλές φορές αυτό το ταμείο είναι αρνητικό κι αυτό γιατί δεν κάνουμε πράγματα τα οποία θέλουμε. Γιατί δεν κάνουμε πράγματα τα οποία θέλουμε; Γιατί δεν προλαβαίνουμε. Και γιατί δεν προλαβαίνουμε; Ο ένας λόγος είναι η διαχείριση του χρόνου μας. Ο άλλος λόγος είναι γιατί δεν έχουμε απόδοση. Δεν προλαβαίνουμε, δεν μπορούμε να κάνουμε αυτά που χρειάζεται να κάνουμε, τα απαραίτητα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χρόνος για αυτά τα οποία δίνουν νόημα στην ζωή μας.

Τώρα ας πάμε λίγο πίσω. Όταν ξεκίνησα να κάνω coaching, άρχισα να δημιουργώ άρθρα σαν αυτό που διαβάζεις τώρα, συμβουλές της ημέρας και άλλα. Και κάθε φορά πήγαινα από πάνω να δω ένα like, subscribe, dislike, σχόλια και αναρωτιόμουν τι γίνεται; Τι μπορεί να κάνω λάθος; Παρ’ όλα αυτά επειδή το ήθελα πάρα πολύ επέμενα, ξανά και ξανά και ξανά…

Μετά από ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα άρχισα να έχω subscribers, ανθρώπους να με ακολουθούν στο Youtube, να έχω στο Facebook αρκετά likes. Στην ουσία ανθρώπους που να απαντούν, να μου στέλνουν στην σελίδα και στο email μου μήνυμα και να υπάρχει μία διαδραστικότητα. Όμως αυτό έφτασε σε ένα ταβάνι. Και όταν λέω ταβάνι τι εννοώ; Αναπτυσσόταν αλλά γινόταν με έναν τρόπο πολύ αργό. Κατά την δικιά μου αίσθηση και εάν θέλεις κατά τις δικές μου προσδοκίες.

Έτσι λοιπόν αυτό που έκανα ήταν το εξής: Άρχισα να ρωτώ τον εαυτό μου τι θα μπορούσα να κάνω προκειμένου να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο η πληροφορία την οποία μοιράζομαι. Είναι απόλυτα σίγουρο ότι η πληροφορία σαν πληροφορία είναι εξαιρετική. Δουλεύει σε εκατομμύρια ανθρώπους εδώ και πάρα πολλά χρόνια και είναι τεσταρισμένη άπειρες φορές. Άρα η πληροφορία, το ένα κομμάτι, είναι σίγουρα εξαιρετικό. Αυτό που μένει είναι ο αγγελιοφόρος αυτής της πληροφορίας που ήμουνα εγώ.

Είχα λοιπόν δύο επιλογές για να βελτιωθώ. Η μία επιλογή ήταν να συνεχίσω να κάνω ξανά και ξανά και ξανά ότι έκανα μέχρι εκείνη την στιγμή και σίγα σιγά μέσα από την πρακτική να γίνομαι όλο και καλύτερος. Όμως αυτό όπως σου είπα έχει ένα ταβάνι.

Ο δεύτερος τρόπος, ο πολύ πιο αποτελεσματικός και πολύ πιο γρήγορος ήταν ο εξής: Να κάθομαι να παρακολουθώ αυτά που γράφω, αυτά που λέω, τον τρόπο που τα λέω. Να βάζω τον εαυτό μου στην θέση του θεατή. Δηλαδή, να διαπιστώσω μέσα από την παρατήρηση, και ενώ έχω κάνει πάρα πολλά σεμινάρια, έχω δει πάρα πολλούς ομιλητές, που βρίσκομαι σε σχέση με αυτούς. Μου αρέσει αυτό που βλέπω; Αυτό που ακούω; Δεν μου αρέσει; Τι να αλλάξω;

Και το άλλο που είναι επίσης πάρα πολύ σημαντικό, και ίσως και πιο σημαντικό, είναι η ανατροφοδότηση. Το feedback ανθρώπων οι οποίοι δεν είχαν δόλο να μου πουν κάτι καλό ή κάτι κακό. Άνθρωποι που πραγματικά τους εμπιστεύομαι. Αυτή ήταν η πρώτη βαθμίδα.

Η δεύτερη βαθμίδα ήταν να πάρω σχόλια από όλους τους ανθρώπους και να δω τι τους αρέσει και τι όχι. Και ξέρεις έρχεται εκείνη η στιγμή που κάθεσαι και νιώθεις να χάνεσαι. Για ποιον λόγο; Γιατί για ένα πράγμα μπορεί να ακούσεις δέκα διαφορετικές απόψεις. Κάποιοι να σου πουν κράτα αυτό και άλλοι αφαίρεσε το. Και να μην ξέρεις τι να κάνεις. Όμως και γι’ αυτό υπήρχε λύση.

Ποια ήταν η λύση; Έβλεπα ποια ήταν εκείνα τα κοινά χαρακτηριστικά, γιατί αντικειμενικά ο κάθε άνθρωπος έχει της δικιά του ιστορία, τις δικές του εμπειρίες, τα δικά του θέλω, επιθυμίες, φόβους, γούστα… οτιδήποτε. Άρα δεν μπορεί κάτι να αρέσει σε όλους. Όμως αν πάρεις αυτά τα κοινά χαρακτηριστικά που ενοχλούν όλους και αυτά τα κοινά χαρακτηριστικά που αρέσουν σε όλους, τότε μπορείς να έχεις μια εξαιρετική πρόοδο.

Και έτσι έγινε. Μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μέσα σε μερικούς μήνες είχα 100% ανάπτυξη και συνεχίζω να αναπτύσσομαι. Αυτή την στιγμή πάνω από 100.000 άτομα σε όλα τα Social Media παρακολουθούν τις πληροφορίες μου. Γιατί προήλθε αυτή η γρήγορη ανάπτυξη ενώ μέχρι τότε δυσκολευόμουν για χρόνια; Γιατί είχα το θάρρος να με δω, να με ακούσω, να με βελτιώσω, να αποδεχτώ αυτό που συμβαίνει και να ζητήσω από τους άλλους ανθρώπους να μου πουν τι τους αρέσει και τι δεν τους αρέσει. Έβλεπα ένα σχόλιο, δεν έκρινα, δεν αντιδρούσα, το ρουφούσα. Και ρωτούσα περισσότερα για να το βελτιώσω.

Έτσι λοιπόν, πραγματικά αν θέλεις να βελτιωθείς όσο πιο γρήγορα γίνεται παρακολούθησε τον εαυτό σου σαν τρίτος και ρώτησε ανθρώπους να σου πουν την γνώμη τους. Να σου πουν τι χρειάζεται να αλλάξεις, τι να σταματήσεις, τι τους αρέσει, τι δεν τους αρέσει. Και εδώ είναι ένα μυστικό. Ένα μυστικό για εσένα. Όταν θα ακούσεις το σχόλιο των άλλων ανθρώπων μη μιλήσεις. Άκουσε προσεκτικά. Άκουσε τι θέλουν να σου πουν. Τις περισσότερες φορές όταν ακούμε ένα σχόλιο το πρώτο που θέλουμε να κάνουμε είναι να δικαιολογηθούμε ή να το εξηγήσουμε. Όχι. Πολλές φορές στην ζωή δεν σου δίνεται αυτή η δυνατότητα. Δηλαδή όταν βρίσκεσαι στην καθημερινότητα με ανθρώπους που δε νοιάζονται για εσένα, δεν θα σου πει ποτέ κανένας τίποτα.

Έτσι λοιπόν απλά αποδέξου ότι κι αν σου πουν, κατέγραψε το, και μείνε ανοιχτός για το επόμενο βήμα. Και αφού γράψεις και αποφασίσεις ποια είναι αυτά τα σημεία που εάν αλλάξεις θα πας ένα σκαλί παραπάνω και παραπάνω και παραπάνω, τότε δεσμεύσου ότι θα το κάνεις.

Η άσκηση λοιπόν που έχεις, το επόμενο βήμα για εσένα, ποιο είναι; Είναι να παρατηρήσεις αυτό στο οποίο θέλεις να αυξήσεις την απόδοση και εσύ και κάποιοι άλλοι άνθρωποι και να αποφασίσεις τι πρέπει να σταματήσεις και τι να αρχίσεις, και ξεκίνα να το κάνεις τώρα.

Να θυμάσαι κάθε λεπτό, κάθε στιγμή, να ζεις με Πάθος!

Πηγή: www.manolisischakis.gr

 

Μανώλης Ισχάκης

photo favim

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΜΑΝΩΛΗΣ ΙΣΧΑΚΗΣ

Ο Μανώλης Ισχάκης έχει πιστοποιηθεί από το American board of NLΡ ως Master Practitioner of NLP, Time Line Therapy και Υπνοθεραπείας. Επίσης έχει πιστοποιηθεί από τη Think ως Advanced Practitioner Of Theta healing, manifesting & abundance, intuitive anatomy, global relationship, DNA 3. Επίσης, είναι practitioner κβαντικής θεραπείας. Έχει δημιουργήσει το δικό του σύστημα το NLP WYS Life Coaching.

Έχει συγγράψει το βιβλίο : NLP! Το κλειδί του μυαλού μας, το audiobook (ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης και επιτυχίας ) : NLP! Ανακαλύπτοντας τη προσωπική μου δύναμη, το video πρόγραμμα : Μπορείς, το webinar : Πώς να κατακτήσεις οτιδήποτε θέλεις τόσο γρήγορα όσο δε φανταζόσουν ποτέ.

“ Η ποιότητα της ζωή μας εξαρτάται πρώτα από την ποιότητα της επικοινωνίας με τον ασυνείδητο νου μας και έπειτα από την ποιότητα της επικοινωνίας με τους άλλους ανθρώπους”

Ζήσε με Πάθος!

NLP WYS Life Coaching

http://manolisischakis.gr

coach@manolisischakis.gr

τ. 211 800 9493 | κ. 6936 563 551

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.