ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΚΡΟΥΕΙ ΤΟΝ ΤΟΝΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

 

ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΚΡΟΥΕΙ ΤΟΝ ΤΟΝΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

 

Συνέχεια του άρθρου ΚΥΚΛΟΙ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Κάθε παιδί πρέπει να μελετηθεί σε τρεις τομείς. Πρώτον, να εξακριβώνεται η φυσική κλίση των παρορμήσεών του. Να εξετάζεται αν τείνουν προς τη φυσική έκφραση, προς τη χειρωνακτική εργασία, όπου θα μπορούσε να συμπεριληφθεί μία πλατιά έκταση ευκαιριών, όπως ενός εργάτη ή ενός ηλεκτρολόγου.

Μήπως υπάρχει μία λανθάνουσα ικανότητα για κάποια απ’ τις καλές τέχνες, μία αντίδραση στο χρώμα ή μία ανταπόκριση στη μουσική. Να ερευνάται αν η διανοητική του ικανότητα είναι τέτοια, που να εγγυάται μία οριστικά νοητική εκγύμναση στην ανάλυση, στην αφαίρεση, στα μαθηματικά ή στη λογική.

Οι νέοι άνθρωποι θα μπορούσαν να κατατάσσονται σε δύο ομάδες:

Στη μυστικιστική ομάδα, που θα περιλαμβάνει εκείνους που θα έχουν θρησκευτικές, καλλιτεχνικές και γενικά μη πρακτικές κλίσεις, και στην αποκρυφιστική, που θα περιλαμβάνει τους διανοούμενους, τους επιστήμονες και γενικά τους νοητικούς τύπους.

Όταν το παιδί φτάσει στα δεκαεπτά, η εκπαίδευση που θα του έχει δοθεί, θα πρέπει να το έχει καταστήσει ικανό να κρούει ξεκάθαρα τον τόνο του και να έχει φανερώσει το υπόδειγμα, σύμφωνα με το οποίο οι παρορμήσεις της ζωής του πιθανότατα θα εκδηλωθούν.

Στα πρώτα δεκατέσσερα χρόνια, θα πρέπει να του έχει δοθεί η ευκαιρία να πειραματιστεί σε πολλά πεδία δραστηριότητας.

Η καθαρά επαγγελματική εκγύμναση δεν θα πρέπει να τονίζεται παρά μόνο στα τελευταία χρόνια της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Έρχεται ο καιρός που όλα τα παιδιά θα εξετάζονται στις ακόλουθες κατευθύνσεις:

  • Αστρολογικά, για να προσδιοριστούν οι τάσεις της ζωής και το ιδιαίτερο πρόβλημα της ψυχής.
  • Ψυχολογικά, όπου θα συμπληρώνεται η καλύτερη σύγχρονη ψυχολογία με τις γνώσεις για τους Επτά Ακτινικούς τύπους.
  • Ιατρικά, με ιδιαίτερη προσοχή στο ενδοκρινικό σύστημα, μαζί με τις συνηθισμένες σύγχρονες μεθόδους για τις ατέλειες των ματιών, των δοντιών και των λοιπών μερών του σώματος.
  • Επαγγελματικά, ώστε να τοποθετηθούν αργότερα σε θέσεις όπου τα ταλέντα τους και οι ικανότητές τους θα βρουν πληρέστερη έκφραση και θα τα καταστήσουν ικανά να εκπληρώσουν τις ομαδικές τους υποχρεώσεις.
  • Πνευματικά, δηλαδή, θα μελετάται η πρόδηλη ηλικία της ψυχής και η θέση της στην κλίμακα της εξέλιξης θα προσδιορίζεται κατά προσέγγιση. Θα εξετάζονται οι μυστικιστικές και οι ενδοσκοπικές τάσεις και θα σημειώνεται η προφανής έλλειψή τους.

 

Συνεχίζεται …

 

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

photo It’s T.1.Me

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.