ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ;

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Ο άνθρωπος αναπτύχθηκε από ένα απομονωμένο ζώο, που παρακινούνταν μόνο από τα ένστικτα της αυτοσυντήρησης, της ανεύρεσης τροφής και του ζευγαρώματος, ως το σημείο, όπου σήμερα, ένα ακόμη πιο πλατύ ιδανικό συλλαμβάνεται απ’ αυτόν, η διεθνής ενότητα ή η ομαλή λειτουργία της Μίας Ανθρωπότητας.

Αυτός ο αναπτυσσόμενος ιδεαλισμός κερδίζει έδαφος μαχόμενος στην πρώτη γραμμή της ανθρώπινης συνείδησης, παρ’ όλες τις χωριστικές έχθρες. Είναι κυρίως υπεύθυνος για το χάος των Ηνωμένων Εθνών. Γέννησε τις συγκρουόμενες ιδεολογίες που επιζητούν παγκόσμια έκφραση. Προκάλεσε τη δραματική εμφάνιση των εθνικών σωτήρων, όπως αποκαλούνται, των παγκόσμιων προφητών και των παγκόσμιων εργατών, ιδεολόγων, δικτατατόρων, ερευνητών και ανθρωπιστών.

Αυτοί οι αντιμαχόμενοι ιδεαλισμοί αποτελούν ένα υγιές σημείο, είτε συμφωνούμε μαζί τους είτε όχι. Εκμεταλλεύονται σαφώς την ανθρώπινη απαίτηση – επείγουσα και σωστή – για καλύτερες συνθήκες, για περισσότερο φως και κατανόηση, για μεγαλύτερη συνεργασία, για ασφάλεια, ειρήνη και αφθονία στη θέση του τρόμου, του φόβου και της ανέχειας.

Είναι δύσκολο για το σύγχρονο άνθρωπο να συλλάβει μία εποχή, όπου δεν θα υφίσταται φυλετική, ή χωριστική θρησκευτική συνείδηση στην ανθρώπινη σκέψη. Ήταν το ίδιο δύσκολο για τον προϊστορικό άνθρωπο να συλλάβει μία εποχή, όπου θα υπήρχε εθνική σκέψη κι αυτό είναι καλό να το έχουμε υπ’ όψιν μας. Η εποχή όπου η ανθρωπότητα θα μπορεί να σκέφτεται με οικουμενικούς όρους εξακολουθεί να βρίσκεται μακριά, αλλά το γεγονός ότι μπορούμε να μιλάμε γι’ αυτήν, να την ποθούμε και να καταστρώνουμε σχέδια γι’ αυτήν, αποτελεί σίγουρα την εγγύηση ότι δεν είναι ανέφικτη.

Η ανθρωπότητα πάντοτε προόδευσε από στάδιο σε στάδιο φώτισης και από δόξα σε δόξα.Βρισκόμαστε σήμερα στο δρόμο μας για ένα πολύ καλύτερο πολιτισμό απ’ ό,τι γνώρισε ποτέ ο κόσμος και για συνθήκες που θα εξασφαλίσουν μία πολύ πιο ευτυχισμένη ανθρωπότητα και θα δουν το τέλος των εθνικών διαφορών, των ταξικών διακρίσεων και θα δώσουν τη δυνατότητα για μία πληρέστερη και πνευματικά πλουσιότερη ζωή για τον καθένα.

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.