ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΠΩΣ ΧΡΩΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΝΗΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

 

Συνέχεια του άρθρου ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Το νήμα ενέργειας, που χρωματίζεται από συνειδητή αισθαντική ανταπόκριση, αργότερα χρωματίζεται από τη διακριτική συνείδηση του νου, κι αυτό παράγει εκείνη την εσωτερική ολοκλήρωση, που κάνει τον άνθρωπο ένα ικανοποιητικά σκεπτόμενο πλάσμα. Αρχικά το νήμα αυτό χρησιμοποιείται για κατώτερα εγωιστικά ενδιαφέροντα.

Καθώς περνά ο καιρός, γίνεται σταθερά δυναμικότερο, ωσότου γίνει ένα συγκεκριμένο, ξεκάθαρο και δυνατό νήμα, που φτάνει απ’ την εξωτερική φύση, από ένα σημείο μέσα στον εγκέφαλο, κατ’ ευθείαν μέσα στον εσώτερο μηχανισμό. Αυτό το νήμα όμως δεν ταυτίζεται με το μηχανισμό, αλλά με τη συνείδηση στον άνθρωπο.

Μέσω αυτού του νήματος ο άνθρωπος αποκτά επίγνωση της συναισθηματικής του ζωής, στις πολλές μορφές της, και επίγνωση του κόσμου της σκέψης. Με αυξανόμενο ρυθμό μαθαίνει να βαδίζει αυτή την ατραπό της συνείδησης και έτσι παύει να ταυτίζεται με τη ζωώδη εξωτερική μορφή και μαθαίνει να ταυτίζεται με τις εσωτερικές ποιότητες και ιδιότητες. Ζει αρχικά τη ζωή των ονείρων και μετά τη ζωή της σκέψης.

Κατόπιν έρχεται ο καιρός, που αυτή η κατώτερη όψη της ανταχκάρανα συμπληρώνεται και η πρώτη μεγάλη συνειδητή ενότητα κορυφώνεται.

Ο άνθρωπος είναι πλέον μία ολοκληρωμένη, συνειδητή, ζώσα προσωπικότητα. Το νήμα της συνέχειας μεταξύ των τριών κατώτερων όψεων του ανθρώπου έχει εδραιωθεί και μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Εκτείνεται από το κέντρο της κεφαλής έως το νου, που είναι με τη σειρά του, ένα κέντρο ενέργειας μέσα στον κόσμο της σκέψης. Την ίδια στιγμή, η ανταχκάρανα αλληλοϋφαίνεται με το νήμα της ζωής, που προβάλει απ’ το κέντρο της καρδιάς.

Ο αντικειμενικός σκοπός της εξέλιξης στη μορφή, έχει τώρα σχετικά συμπληρωθεί.

Όταν αυτό το στάδιο προσεγγιστεί, συνεχίζεται η ευαίσθητη αισθαντικότητα προς το Σύμπαν που μας περιβάλλει.

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

photo shutterstock

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.