ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΝΗΜΑ ΖΩΗΣ & ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ

 

Συνέχεια του άρθρου ΣΟΥΤΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΧΚΑΡΑΝΑ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Η σουτράτμα είναι το άμεσο ρεύμα της ζωής, αδιάκοπο και αμετάβλητο, που μπορεί  να θεωρηθεί συμβολικά σαν ένα άμεσο ρεύμα ζώσας ενέργειας, που ρέει από το κέντρο προς την περιφέρεια και από την πηγή προς την εξωτερική έκφραση.

«Είναι η Ζωή»

Επιφέρει την ατομική διαδικασία και την εξελικτική ανέλιξη όλων των μορφών. Είναι επομένως η ατραπός της ζωής, που φτάνει απ’ τη Μονάδα στην προσωπικότητα, μέσω της ψυχής.

Μεταφέρει την ενέργεια της ζωής και βρίσκει το τελικό του αγκυροβόλιο στο κέντρο της ανθρώπινης καρδιάς και σε κάποιο κεντρικό εστιακό σημείο σε όλες τις μορφές της θείας έκφρασης. Τίποτε δεν υπάρχει και τίποτε δεν παραμένει εκτός από τη ζωή.

Το νήμα της συνείδησης (η ανταχκάρανα) είναι το αποτέλεσμα της ένωσης της ζωής και της ουσίας ή των βασικών εκείνων ενεργειών που συνιστούν την πρώτη διαφοροποίηση στο χρόνο και στο χώρο. Αυτή η ένωση δημιουργεί κάτι διαφορετικό, που προκύπτει μόνο σαν μία τρίτη εκδήλωση, αφού συντελεστεί η ένωση των βασικών δυαδικοτήτων.

Είναι το νήμα που έχει υφανθεί σαν αποτέλεσμα της εμφάνισης της ζωής σε μορφή πάνω στο φυσικό πεδίο. Μιλώντας συμβολικά, θα μπορούσε να ειπωθεί ότι η σουτράτμα εργάζεται εκ των άνω προς τα κάτω και είναι η καταστάλαξη της ζωής μέσα στην εξωτερική εκδήλωση.

Η ανταχκάρανα υφαίνεται, εξελίσσεται και δημιουργείται σαν το αποτέλεσμα αυτής της πρωταρχικής δημιουργίας και εργάζεται εκ των κάτω προς τα πάνω, απ’ έξω προς τα μέσα, από τον κόσμο των εξωτερικών φαινομένων στο κόσμο των υποκειμενικών πραγματικοτήτων και της έννοιας.

Αυτή η «Ατραπός της Επιστροφής», μέσω της οποίας η φυλή αποσύρεται από την εξωτερική έμφαση κι αρχίζει ν’ αναγνωρίζει και να καταγράφει εκείνες τις εσώτερες γνώσεις εκείνου που δεν είναι φαινομενικό, έχει ήδη φτάσει (μέσω της εξελικτικής διαδικασίας) σ’ ένα σημείο ανάπτυξης όπου μερικά ανθρώπινα πλάσματα μπορούν να βαδίσουν κατά μήκος αυτής της ατραπού, από τη φυσική συνείδηση στη συγκινησιακή και από τη συγκινησιακή στη νοητική.

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

photo twitter.com

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.