ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ

 

Συνέχεια του άρθρου Η ΑΡΑΧΝΗ & ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΛΑΣΜΑ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Αν πρόκειται να μελετήσουμε τους τρόπους με τους οποίους η εκπαίδευση θα πρέπει να εφαρμοστεί και να επιφέρει τη γεφύρωση και τη σύνθεση μεταξύ των κατώτερων και των ανώτερων όψεων της ανθρώπινης φύσης, είναι ουσιώδες ν’ αποφύγουμε εκείνη τη νοητική οκνηρία και τη μυστικιστική αδράνεια που χαρακτηρίζει τους μυστικιστές κι αποτελεί  τη γραμμή της ελάχιστης αντίστασης για πολλούς υποψήφιους μαθητές.

Είναι λοιπόν απαραίτητο να συλλάβουμε τα εξής γεγονότα:

  1. Η νέα εκπαίδευση θ’ ασχοληθεί κυρίως με την επιστημονική και συνειδητή γεφύρωση μεταξύ των διαφόρων όψεων του ανθρώπινου όντος, δημιουργώντας έτσι συντονισμό και σύνθεση και μία μεγαλύτερη διεύρυνση της συνείδησης μέσω της εδραίωσης ορθών γραμμών ενέργειας.
  2. Καθήκον της νέας εκπαίδευσης είναι λοιπόν ο συντονισμός της προσωπικότητας, που θα επιφέρει τελικά την ενοποίηση της με την ψυχή.
  3. Η νέα εκπαίδευση θ’ ασχοληθεί, θ’ αναλύσει και θα επεξηγήσει τους νόμους της σκέψης, γιατί ο νους θα θεωρείται σαν σύνδεσμος μεταξύ της ψυχής και του εγκεφάλου.

Αυτοί οι νόμοι είναι τα μέσα διά των οποίων:

  • Οι ιδέες συλλαμβάνονται ενορατικά.
  • Τα ιδανικά διακηρύσσονται.
  • Οι νοητικές έννοιες δομούνται και, όταν έρθει ο καιρός, θα κάνουν την τηλεπαθητική κρούση τους πάνω στις διάνοιες των ανθρώπων.
  • Η νέα εκπαίδευση θα οργανώσει και θ’ αναπτύξει τον κατώτερο συγκεκριμένο νου.
  • Θα διδάξει το ανθρώπινο πλάσμα να σκέφτεται από το παγκόσμιο στο μερικό, καθώς επίσης και ν’ αναλαμβάνει την ανάλυση του μερικού. Θα υπάρξει συνεπώς, στα σχολεία του μέλλοντος, λιγότερη έμφαση πάνω στην εξάσκηση της μνήμης. Το ενδιαφέρον θα βοηθήσει εξαιρετικά τη θέληση για ανάμνηση.

 

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

photo enneaetifotos

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.