ΕΣΩΤΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ

ΝΟΜΟΣ 9, ΕΣΩΤΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ

 

ΝΟΜΟΣ 9, ΕΣΩΤΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ

 

Η ψυχή μας δίνει απανωτές ευκαιρίες για να βελτιώσουμε τον χαρακτήρα της προσωπικότητας μας. Αν εμείς δεν τις εκμεταλλευτούμε, η τελευταία ευκαιρία θα είναι η εκδήλωση της ασθένειας.

Η ασθένεια είναι η ευκαιρία που μας δίνει η ψυχή για την μετουσίωση των αρνητικών στοιχείων της προσωπικότητας μας. Η ασθένεια δίνει την  ευκαιρία στον ασθενή και θεραπευτή να καταλάβουν την αιτία. Ο νόμος 9 σχετίζεται με το κέντρο μας, την καλή θέληση, την αβλάβεια, την ορθότητα. Μας εξηγεί, ότι δεν πρέπει να επιβάλουμε τα κίνητρα μας, έστω και αν είναι ορθά.

Η καλή θέληση σχετίζεται με την στροφή του εγωιστή ανθρώπου σε  ένα δρόμο πιο πνευματικό, όπου αντιλαμβάνεται την ανάγκη να προσφέρει και να υπηρετήσει πέρα και έξω από το πεδίο του προσωπικού του δράματος, όμως παραμένει εγωιστής, δεν αντιλαμβάνεται προς το παρόν την αναγκαιότητα της ομαδικής εργασίας.

Η Αβλάβεια, ήτοι η συμπεριφορά χωρίς βλάβη στον άλλον σε όλα τα πεδία (φυσικό, συναισθηματικό, νοητικό), σχετίζεται με την διατήρηση των αξιών, των ιδεών και των αρχών μας. Σχετίζεται με την ικανότητα να φέρνουμε στην επιφάνεια τους σπόρους του κακού και της ασθένειας. Σχετίζεται με την θετική σκέψη- πράξη- δράση, σχετίζεται με την μη βία. Χαρακτηριστικό της αβλάβειας είναι ότι αλλάζει το σημείο εστίασης, χωρίς να ασκήσει βία ή επιβολή. Η επιτομή της αβλάβειας για την Ιεραρχία είναι πλήρης αυτοθυσία, κατά την οποία η θέληση για θυσία, η θέληση για το καλό, η θέληση για δύναμη, συγχωνεύονται σε μία δυναμική ενέργεια, βαθιά πνευματική. Επιτυγχάνεται όταν ελέγχουμε πλήρως το αστρικό, έχουμε εξασκηθεί πλήρως στην απόσταση και την διάκριση, όταν δεν είμαστε χωριστικοί και όταν διατηρούμε τη εστίαση μας στην ψυχή.

Όταν η ανθρωπότητα άρχισε να αφυπνίζεται στο γεγονός της ψυχής, αρχίζει να εκδηλώνει καλή θέληση, τότε το σχέδιο του Θεού αρχίζει να αποκτά πιο έντονους ρυθμούς έκφρασης, οπότε το κακό σπρώχνεται από τα κάτω προς την επιφάνεια και έτσι αρχίζει να εξωτερικεύεται.

Όπως σαν άτομα φέρουμε όλες τις ασθένειες και ιούς μέσα μας, και οι οποίοι θα εκδηλωθούν, όταν εμφανιστούν οι κατάλληλες συνθήκες. Έτσι και το κακό εμφανίζεται κάτω από την πίεση του καλού. Ότι συμβαίνει σε μας, συμβαίνει και στην ανθρωπότητα.

 

Ε.ΦΙ.Μ – “Αλίκη Μπέιλη”

photo kyanosdrakos.blogspot.com

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image