ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΩΤΙΚΗΣ ΑΝΤΑΧΚΑΡΑΝΑ

 

Συνέχεια του άρθρου Η ΑΡΑΧΝΗ & ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΛΑΣΜΑ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Πολλοί ζηλωτές έχουν ήδη εδραιώσει τους ακόλουθους δεσμούς στη γεφυρωτική Ανταχκάρανα:

  • Από το φυσικό στο αιθερικό ή ζωτικό σώμα. Αυτός ο δεσμός είναι στην πραγματικότητα μία επέκταση του νήματος της ζωής μεταξύ της καρδιάς και της σπλήνας.
  • Από το φυσικό και το αιθερικό, θεωρώντας τα ως ένα, στον συγκινησιακό φορέα. Αυτό το νήμα εκπορεύεται απ’ το ηλιακό πλέγμα ή αγκυροβολεί σ’ αυτό και ανυψώνεται, μέσω της έφεσης, μέχρις ότου αγκυροβολήσει στα πέταλα της αγάπης του εγωϊκού λωτού.
  • Από το φυσικό και συγκινησιακό φορέα στο νοητικό σώμα. Η μία άκρη είναι αγκυροβολημένη στο κεφάλι και η άλλη στα πέταλα γνώσης του εγωϊκού λωτού, προωθούμενη με μία πράξη της θέλησης.

Πολλοί επίσης βρίσκονται στη διαδικασία της σύνδεσης των τριών κατώτερων όψεων, που καλούμε προσωπικότητα, με την ίδια την ψυχή, μέσω του διαλογισμού, της πειθαρχίας, της υπηρεσίας και της κατευθυνόμενης προσοχής.

Όταν αυτό επιτευχθεί, εδραιώνεται μία συγκεκριμένη σχέση μεταξύ των πετάλων της θυσίας ή θέλησης του εγωϊκού λωτού και των κέντρων της κεφαλής και της καρδιάς, δημιουργώντας έτσι μία σύνθεση μεταξύ της συνείδησης, της ψυχής και του στοιχείου της ζωής.

Η διαδικασία για την εδραίωση αυτής της αλληλοσύνδεσης κα της συσχέτισης  και η ισχυροποίηση της γέφυρας, που δομήθηκε μ’ αυτό τον τρόπο, συνεχίζεται μέχρι την τρίτη μύηση. Οι γραμμές της δύναμης είναι τότε τόσο συσχετισμένες, ώστε η ψυχή και ο μηχανισμός της έκφρασής της είναι μία ενότητα. Μία ανώτερη ένωση και συγχώνευση μπορεί τότε να συνεχιστεί.

Είναι αναγκαίο να υποδειχθεί ότι όλα τα παραπάνω είναι απλώς λεκτικές εικόνες μίας διαδικασίας ενεργειακών συσχετισμών και έχουν μία συγκεκριμένη αξία, αν μπορέσουν να κάνουν πραγματικότητα για σας το γεγονός των διαδικασιών που υποδείχθηκαν.

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

photo The Nature Conservancy

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.