ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΕΝΣΤΙΚΤΑ, ΟΙ ΕΜΦΥΤΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ

 

Συνέχεια του άρθρου Ο ΚΑΡΠΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Η ιδιότητα της τάξης και η επιβολή ενός ρυθμού μέσω της ανάπτυξης της έμφυτης ικανότητας να λειτουργεί κανείς κάτω από ένα κατευθυντήριο σκοπό και τυπικό.

Αυτή η ιδιαίτερη ιδιότητα της θειότητας είναι σήμερα πολύ εξελιγμένη, έτσι ώστε να έχουμε μεγάλη τυποποίηση της ανθρωπότητας και μία αυταρχική επιβολή ενός τελετουργικού ρυθμού. Αυτό οφείλεται, κατά ένα μέρος, στην αναγνώριση ότι η μονάδα ή το άτομο είναι μόνο ένα μέρος του μεγαλύτερου όλου και ότι είναι ένα μέρος της εξελικτικής ανάπτυξης της φυλής.

Εξαιτίας όμως της λαθεμένης εφαρμογής κάθε νέας αλήθειας, έχει ακόμη την έννοια της καταβύθισης αυτής της μονάδας στην ομάδα, αφήνοντάς της μικρό περιθώριο για την ελεύθερη έκφραση της ατομικής θέλησης, της νοημοσύνης, του σκοπού και της τεχνικής της ψυχής.

Οι εκπαιδευτές θα πρέπει να εργαστούν με το στοιχείο αυτό της έμφυτης ιδιότητας και με το ένστικτο αυτό του τακτικού ρυθμού, κάνοντάς το περισσότερο δημιουργικά εποικοδομητικό και παρέχοντας, μέσω αυτού, ένα πεδίο για την ανέλιξη των δυνάμεων της ψυχής.

Αυτές οι σκέψεις, σε συνδυασμό μ’ εκείνες που ήδη δόθηκαν, συνιστούν μία έκθεση των αντικειμενικών σκοπών που βρίσκονται ενώπιον των εκπαιδευτών του κόσμου.

Με αυτά τα κρυφά χαρακτηριστικά και ένστικτα πρέπει να εργαστούν τα μελλοντικά εκπαιδευτικά συστήματα. Δεν πρέπει να εργαστούν , όπως κάνουν σήμερα, με το εγκεφαλικό όργανο και με τις κατώτερες όψεις του νου, ούτε να επιμείνουν στην προσπάθεια να εντυπώσουν στο νου τα γεγονότα της εξελικτικής διαδικασίας και της έρευνας του φυσικού πεδίου.

Οι παραπάνω παρατηρήσεις χρησιμεύουν για να καταδείξουν, ότι ο αληθινός εκπαιδευτής θα έπρεπε να εργάζεται με ενέργειες σ’ ένα κόσμο ενεργειών. Ότι αυτές οι ενέργειες είναι εμποτισμένες από διακριτικές θείες ιδιότητες και ότι κάθε ανθρώπινο πλάσμα μπορεί να θεωρηθεί σαν ένα άθροισμα ενεργειών, κυριαρχούμενο όμως, από ένα ιδιαίτερο είδος ενέργειας, που το κάνει να διακρίνεται ανάμεσα στους συντρόφους του.

 

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

photo ioannistsilidis

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.