ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ

ΟΙ ΘΕΟΙ ΞΕΡΟΥΝ

ΟΙ ΘΕΟΙ ΞΕΡΟΥΝ

 

Πανσέληνος την Τρίτη στον άξονα Παρθένου – Ιχθύων . Ήλιος στην Παρθένο και Σελήνη στους Ιχθύς πολύ κοντά σε σύνοδο με τον Χείρωνα.

Κένταυρος Χείρων, το μυθικό πλάσμα της Ελληνικής Μυθολογίας, το σύμβολο του Δασκάλου-Θεραπευτή , γιατί τί άλλο είναι το τραύμα στην ανθρώπινη ψυχή παρά ο Δάσκαλος της Ζωής, και όταν έχεις βιώσει το τραύμα, όταν έχεις εγκαταλειφθεί, πονέσει, υποφέρει, τότε γίνεσαι Δάσκαλος στους άλλους. Μόνο ο πονεμένος μπορεί να διδάξει, μόνο ο πονεμένος μπορεί να συμπονέσει να μοιράσει τη Σοφία, να συμβουλέψει, να δώσει το δώρο της θεραπείας που δεν είναι το φάρμακο της καταπολέμησης αλλά η γνώση του πώς να το επουλώσεις και να συνεχίσεις. Δάσκαλος του Ηρακλή, του Αχιλλέα, των ηρώων, ο ύψιστος Δάσκαλος, ο Χείρωνας, πονεμένος και αυτός και τιμωρημένος από τους Θεούς, όπως και ένας άλλος πονεμένος, αυτός του Ευριπίδη, ο Φιλοκτήτης, εγκαταλελειμμένος και αυτός από τους συντρόφους του γλείφει τις πληγές του και καταριέται τους Αχαιούς και κυρίως τον Οδυσσέα που τον εγκατέλειψε στο νησί της Λήμνου όταν περισσότερο είχε την ανάγκη του και τώρα λίγο πριν το τέλος του πολέμου έρχεται ο αχρείος να ζητήσει την βοήθειά του .

Πώς να ξεχάσει ο Φιλοκτήτης, πώς να συγχωρέσει, ο ανθρώπινος νους του δεν μπορεί να χωρέσει τ’ άδικο, τον πόνο την εγκατάλειψη, αλλά ο από μηχανής Θεός η φωνή του Ηρακλή στο τέλος του δίνει τη λύση : << ήταν το σχέδιο των Θεών, ήταν το σχέδιο του Δία και κανείς δεν μπορεί να πάει αντίθετα στο σχέδιο των Θεών… ναι πόνεσες, ναι πληγώθηκες μα πρέπει από το τραύμα να αποκολληθείς, να μην το κουβαλάς πλέον μέσα σου, και να προχωρήσεις διότι οι Θεοί προστάζουν αλλιώς ΤΩΡΑ, και αν δεν θέλεις θα μείνεις να πεθάνεις μόνος σου. Συγχώρα και προχώρα>>

Ο Χείρωνας όταν συναντιέται με τη Σελήνη στους Ιχθύς, και έχει απέναντι του τον καθαρτήριο Ήλιο στην Παρθένο, που διαχέει την ποιότητα της κάθαρσης, της καθαρής όρασης, και την ποιότητα του ανώτερου νου που κυβερνάται από τον πλανήτη Ερμή στην ανώτερη του οκτάβα και λειτουργία , μας οδηγεί στην επούλωση του τραύματος, στο τέλος της μοναξιάς, στην απελευθέρωση από το παρελθόν, στην ελευθερία από τον πόνο. Ενάμιση μήνα τώρα ο Άρης στον Σκορπιό αλλά και δύο χρόνια σχεδόν ο Κρόνος στον Σκορπιό έχουν σκάψει και έχουν σκάψει βαθιά το ασυνείδητο, καλώντας σε ειλικρινή αντιμετώπιση του πόνου, της μοναξιάς, της ζήλιας, του φθόνου και κυρίως και πάνω απ΄ όλα του φόβου.

Έρχεται λοιπόν αυτή η Πανσέληνος και ζητά γενναία άφεση του παρελθόντος, μια καινούργια αρχή. Ναι πονέσαμε, ναι τραυματιστήκαμε, αλλά οι Θεοί (Ανώτερος Εαυτός, Θεός, Μοίρα…ότι θέλετε βάλετε)  αποφάσισαν έτσι, είτε καταλάβαμε είτε όχι όλες τις αιτίες ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε γιατί η Ζωή συνεχίζεται και είναι ώρα με το Τόξο μας (ο Άρης εισέρχεται στον Τοξότη στις 14/9) να στοχεύσουμε κατά εκεί που θέλουμε, προς το Πάθος μας. Όσο εμμένουμε στην πληγή και στον πόνο θα πονάμε, όσο συνεχίζουμε να αναλύουμε (μια όψη της Παρθένου που δημιουργεί εμμονές) θα χάνουμε το όλον και οι Ιχθύς απαιτούν να εμπιστευτούμε και να αφεθούμε στο Όλον, διότι άλλες οι βουλές των Θεών και του Δία. Μην ξεχνάτε ο Δίας βρίσκεται στον Λέοντα, και από την καρδιά προστάζει συγχώρεση, αποδοχή και αγάπη.

 

Φωτεινή Καραελευθερίου

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΡΑΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

Έχω σπουδάσει Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το καλοκαίρι του 2003 εντελώς τυχαία παρακολούθησα ένα πενταήμερο σεμινάριο στη Μύρινα της Λήμνου . Το σεμινάριο αυτό άλλαξε τη ζωή μου. Από τότε ξεκίνησε ένα μεγάλο αλλά ουσιαστικό ταξίδι. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους ξεκίνησα να παρακολουθώ στο Κέντρο < , ένα τριετές πρόγραμμα με τίτλο <. της Α. Μπέιλι. Με απλά λόγια ένα σύστημα ατομικής ψυχολογίας και αυτοθεραπείας, που δόθηκε στις αρχές του αιώνα μέσω τηλεπαθητικής υπαγόρευσης από τον Αναληφθέντα Δάσκαλο TZBAΛ ΚΟΥΛ. Παράλληλα με την παρακολούθηση μου εκεί ανακάλυψα την Εσωτερική Αστρολογία , την Αστρολογία που στοχεύει στην γνώση της πορείας της Ψυχής.

Ο δρόμος αυτός σύντομα με οδήγησε στις εναλλακτικές θεραπείες, και το Ρέικι (έχω Γ΄ Βαθμό) καθώς και με τις αρχές και τους κανόνες της Εσωτέρας Θεραπευτικής. Έχω παρακολουθήσει από το 2003 έως και σήμερα σεμινάρια πάνω σε διάφορες μεθόδους αυτογνωσίας και αυτοίασης, όπως AURA SOMA, μέσω του Χορού, της Μουσικής και της Ζωγραφικής, Αναλυτικό Μουσικόδραμα, Εικαστική Ψυχοθεραπεία.

Από το 2008 κάνω συνεδρίες εσωτέρας αστρολογίας καθώς και μία ομάδα μελέτης Αστρολογίας. Γράφω κείμενα ενδυνάμωσης σε διάφορα sites και έχω δημιουργήσει σελίδα στο facebook με την ονομασία ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ (ΓΙΝΕ Ο ΗΛΙΟΣ ΣΟΥ) απ όπου παρέχω συμβουλές ενδυνάμωσης, πληροφορίες για μεθόδους αυτογνωσίας, αστρολογικές συμβουλές και γενικά μηνύματα φωτός προκειμένου να εμ-ψυχωθούν και άλλοι στην αναζήτηση του ΗΛΙΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥΣ.

Παραδίδω μαθήματα εσωτερικής αστρολογίας και διοργανώνω ομιλίες και σεμινάρια με βάση την εσωτερική αστρολογία και την πολυεπίπεδη ερμηνεία του αστρολογικού χάρτη. Προτείνω άλλες θεραπευτικές μεθόδους με βάση αυτόν.A course in healing, ατομικές συνεδρίες ερμηνείας αστρολογικού χάρτη μέσω των χρωμάτων.

Ο αστρολογικός μας χάρτης είναι ένα παράθυρο στην ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ στιγμή της ψυχής, με κατάλληλη καθοδήγηση μέσω διαλογισμού και με χρήση των χρωμάτων η Ψυχή αποκαλύπτει τον τομέα της θεραπείας, έτσι ώστε ο θεραπευόμενος μπορεί άμεσα να ασχοληθεί με το θέμα που εκείνη τη στιγμή είναι στην άμεση προτεραιότητα.

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ : μέσα από την μακρόχρονη αυτοανάλυση (ατομική ψυχοθεραπεία, σεμινάρια, υπαρξιακής ψυχοθεραπείας, μαραθώνιος ψυχοθεραπείας) , την παρακολούθηση πολλών θεραπευτικών μεθόδων με προσωπική εμπειρία, τη βοήθεια του αστρολογικού χάρτη και το πολύτιμο εργαλείο των 7 ακτίνων, που είναι μία από τις κυριότερες μεθόδους αυτογνωσίας συμβουλεύω τους υποψηφίους θεραπευόμενους και αναζητητές της προσωπικής τους αλήθειας και ενδυνάμωσης για το ποια είναι η προσφορότερη και καταλληλότερη μέθοδο προσέγγισης του Εαυτού, σύμφωνα με τις ανάγκες τους, χωρίς να αναλώνονται και με ασφαλή οδηγό τον ατομικό τους χάρτη όπου είναι αποτυπωμένα όλα όσα χρειάζονται για να προχωρήσουν.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.