ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΟΡΤΕΣ

 

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΟΡΤΕΣ

Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

 

Η Εορτή του Βεσάκ (για όσους πιστεύουν και την αποδέχονται, έστω και ως απλή υπόθεση), τελείται για αιώνες τώρα στην γνωστή κοιλάδα των Ιμαλάιων, για να αποδείξει τα εξής:

  1. Το γεγονός της φυσικής ύπαρξης του Χριστού ανάμεσα μας, από τη εποχή που υποτίθεται ότι μας εγκατέλειψε.
  2. Το πραγματικά αλληλένδετο του Ανατολικού και του Δυτικού τρόπου προσέγγισης προς τον Θεό. Τόσο ο Χριστός όσο και ο Βούδας, είναι παρόντες κατά την τελετή.
  3. Να ορίσει ένα σημείο συγκέντρωσης και έναν τόπο συνάντησης για εκείνους, οι οποίοι κάθε χρόνο, κατά τρόπο συνθετικό και συμβολικό, συνδέονται και εκπροσωπούν τον Οίκο του Πατρός, το Βασίλειο του Θεού και την Ανθρωπότητα.
  4. Να αποδείξει τη φύση του έργου του Χριστού, ως του Μεγάλου και εκλεκτού μεσολαβητή, ο Οποίος εκπροσωπεί την Πνευματική Ιεραρχία και είναι ο Ηγέτης του Νέου Ομίλου Εξυπηρετητών του Κόσμου. Στο Πρόσωπο Του εκφράζει την παράκληση προς αναγνώριση της πραγματικής ύπαρξης της Βασιλείας του Θεού εδώ κάτω και κατ’ αυτή τη στιγμή.

Ένα ίσως από τα κύρια μηνύματα προς όλους, είναι η μεγάλη αλήθεια και το γεγονός της φυσικής Παρουσίας επί της Γης , του Χριστού, του ομίλου των μαθητών Του και της στενής σχέσης που υπάρχει μεταξύ τους.

Η σχέση αυτή έρχεται στο φως με την ευκαιρία μερικών μεγάλων πνευματικών εορτών, κατά τις οποίες η αποκαλυπτόμενη σχέση περιλαμβάνει όχι μόνο τη Βασιλεία του Θεού, αλλά και τον Οίκο του Πατρός.

Οι εορτές αυτές είναι η εορτή του Πάσχα, η εορτή του Βούδα και η εορτή του Χριστού κατά την οποία Αυτός, ως Αρχηγός του Νέου Ομίλου Εξυπηρετητών του Κόσμου, χρησιμοποιεί τη Μεγάλη Επίκληση εξ ονόματος όλων των ανθρώπων καλής θέλησης που υπάρχουν ανά τον κόσμο.

Συγχρόνως συγκεντρώνει τις εμβρυώδεις και ανέκφραστες δεήσεις των μαζών εκείνων, που αναζητούν ένα καλύτερο τρόπο ζωής. Ζητούν αγάπη στη ζωή τους, ορθές ανθρώπινες σχέσεις και κατανόηση του Σχεδίου του Θεού, που κρύβεται πίσω από την Εκδήλωση.

photo universalblessing.blogspot.com

Πηγή Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ – Alice Bailey

 

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image