ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ

ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ

 

ΕΣΩΤΕΡΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ  – Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ ΤΡΙΓΩΝΩΝ

Τα δώδεκα σημεία του ζωδιακού χωρίζονται σε δύο ομάδες ζωδίων και η σχετιζόμενη σύνθεσή τους έχει πολλά να κάνει με την Επιστήμη των Τριγώνων. Αυτές είναι :

  • Επτά ζώδια που σχετίζονται με την ανέλιξη της πλανητικής συνείδησης στη Γη και μόνο συμπτωματικά περιλαμβάνουν την τέταρτη Δημιουργική Ιεραρχία, την Ανθρώπινη Ιεραρχία.
  • Πέντε ζώδια που σχετίζονται με την ανέλιξη, σε χρόνο και χώρο, της Ανθρώπινης Ιεραρχίας. Τα πέντε αυτά ζώδια έχουν κύρια ρυθμιστική σημασία και μπορούν ν’ απαριθμηθούν ως εξής:

Καρκίνος, Λέων, Σκορπιός, Αιγόκερως, Ιχθείς

Τα πέντε αυτά ζώδια σχετίζονται με πλανητική έννοια με τις πέντε μεγάλες φυλές, από τις οποίες η τωρινή μας φυλή, η Αρεία, είναι η Πέμπτη. Οι πέντε αυτές φυλές, υπό την επιρροή των πέντε ζωδίων, παράγουν τις εξωτερικεύσεις που ονομάζονται οι πέντε ήπειροι Ευρώπη, Αφρική, Ασία, Αυστραλία, Αμερική.

Οι ήπειροι είναι για την πλανητική ζωή ό,τι είναι για το ανθρώπινο ον οι πέντε κύριοι ενδοκρινείς αδένες. Σχετίζονται με τα πέντε κέντρα.

Όλες αυτές οι εμφανίσεις, οι εκφράσεις ποιοτήτων και οι υλικές μαρτυρίες της ζωής είναι τα σύμβολα ή τα εξωτερικά κι ορατά σημάδια εσώτερων και πνευματικών πραγματικοτήτων ή της Ζωής ο,τιδήποτε κι αν σημαίνει ο όρος.

Για τους σκοπούς μας θα μπορούσαμε να ορίσουμε τη Ζωή σαν την ενέργεια που εκπορεύεται από ορισμένες μεγάλες Ζωές που στέκουν πίσω από το ηλιακό μας σύστημα, όπως η Μονάδα στέκει πίσω από την εμφάνιση του ανθρώπου στο φυσικό πεδίο ή την ψυχή στο δικό της πεδίο.

Θα μπορούσε να δηλωθεί ότι ο άνθρωπος είναι η έκφραση επτά αρχών και η έκφραση της δραστηριότητας πέντε πεδίων.

Σ’ αυτό το 7+5 βρίσκεται το κλειδί για το μυστήριο των επτά και των πέντε ζωδιακών Αστερισμών.

 

Πηγή ΕΣΩΤΕΡΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.