ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΑΜΑ, ΟΙ ΛΑΟΙ ΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Τα λάθη και τα σφάλματα των τεχνικών του παρελθόντος είναι φανερά, αλλά δεν χρειάζεται να τονίζονται. Αυτό που απαιτείται είναι μία αντίληψη της άμεσης ευκαιρίας, μαζί με την αναγνώριση ότι η απαιτούμενη μετατόπιση των στόχων και η αλλαγή των μεθόδων θα χρειαστούν πολύ καιρό.

Θα πρέπει να εκπαιδεύσουμε διαφορετικά τους δασκάλους μας και πολύς χρόνος θα χαθεί, καθώς θα ψηλαφούμε για τους νέους και καλύτερους τρόπους, για να φτιάξουμε τα νέα εγχειρίδια και για να βρούμε τους ανθρώπους εκείνους που μπορούν να εντυπωθούν από το νέο όραμα και που θα εργαστούν για το νέο πολιτισμό.

Ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα θα πρέπει συνεπώς να εκπονηθεί, που θα παρουσιάσει τις δυνατότητες της ανθρώπινης ζωής με τέτοιο τρόπο, ώστε τα εμπόδια θα καταρρεύσουν, οι προκαταλήψεις θ’ αναιρεθούν και θα δίνεται στο παιδί η εκγύμναση εκείνη, που θα του επιτρέπει, όταν μεγαλώσει, να ζει με τους άλλους ανθρώπους σε αρμονία και καλή θέληση. Αυτό μπορεί να γίνει, αν αναπτυχθεί υπομονή και κατανόηση κι αν οι εκπαιδευτές αντιληφθούν ότι, «όπου δεν υπάρχει όραμα, οι λαοί αφανίζονται».

Ένα διεθνές σύστημα εκπαίδευσης, που θ’ αναπτυχθεί από μία κοινή συνδιάσκεψη δασκάλων με πλατιές αντιλήψεις και των εκπαιδευτικών αρχών κάθε χώρας, αποτελεί σήμερα κραυγαλέα ανάγκη και θα μπορούσε να προσφέρει ένα κύριο ενεργητικό στοιχείο για τη διατήρηση της παγκόσμιας ειρήνης. Έχουν ήδη γίνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση και, σήμερα, ομάδες εκπαιδευτικών συναντούνται και συζητούν το σχηματισμό ενός καλύτερου συστήματος, που θα εγγυάται ότι τα παιδιά των διαφόρων εθνών θα διδάσκονται την αλήθεια χωρίς πόλωση ή προκατάληψη.

Η παγκόσμια δημοκρατία θα υλοποιηθεί όταν οι άνθρωποι παντού θα θεωρούνται πραγματικά ίσοι. Όταν τα αγόρια και τα κορίτσια διδαχτούν ότι δεν έχει σημασία αν είναι κανείς Ασιάτης, Αμερικανός, Ευρωπαίος, Βρετανός ή Ιουδαίος, αλλά ότι καθένας έχει κάποιο ιστορικό υπόβαθρο που του επιτρέπει να συνεισφέρει κάτι για το καλό του συνόλου και ότι η κύρια απαίτηση είναι μία στάση καλής θέλησης και μία συνεχής προσπάθεια καλλιέργειας των ορθών ανθρώπινων σχέσεων.

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.