ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Ο ΕΝΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΥΣΗΣ

 

Ο ΕΝΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΥΣΗΣ

 

Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Ο Χριστός είναι ενοποιός της Ανατολής και της Δύσης.

Αυτό είναι δύσκολο να το δεχτούν οι ορθόδοξοι περιορισμένης αντίληψης κληρικοί.

Ο Χριστός, με την ιδιότητα αυτή, σημαίνει ότι θα εργαστεί σε στενή συνεργασία με το Βούδδα, μέχρις ότου πραγματοποιηθεί η συγχώνευση αυτή και η αναδημιουργία.

Ο Βούδδας δεν διέκοψε ποτέ την επαφή Του με την ανθρωπότητα, μολονότι έχει εγκαταλείψει πριν από αιώνες το φυσικό Του σώμα. Αυτό έγινε για να εκπληρώσει ορισμένο έργο που Του ανατέθηκε, συναφές με το έργο του Χριστού, με την επικείμενη έλευση Του και με ορισμένα σχέδια για τον προσεγγίζοντα πολιτισμό της εποχής του Υδροχόου.

Είναι φανερό ότι ο μέγιστος Αυτός των Υιών του Θεού, ο Χριστός, εκπροσωπών την ανθρωπότητα και τη δεύτερη όψη της θεότητας, θ’ αποδείξει εντός Του κατά τη διάρκεια της Υδροχοϊκής εποχής, ορισμένες ανώτερες δυαδικότητες, συνδυασμένες και συγχωνευμένες. Αυτές είναι:

  1. Η συγχώνευση της δεύτερης όψης, της Αγάπης, και της πρώτης όψης της Θέλησης.
  2. Η συγχώνευση της Αγάπης και Σοφίας, η οποία θα του επιτρέψει να γίνει ο δημιουργός του νέου πολιτισμού.
  3. Η συγχώνευση της ενέργειας των Ιχθύων, που επηρέασε το διάστημα των προηγούμενων δύο χιλιάδων ετών, με τις ενέργειες του Υδροχόου, οι οποίες θα παραχθούν και θα δράσουν κατά την επόμενη περίοδο των δύο χιλιάδων πεντακοσίων ετών.

Γι’ αυτήν ακριβώς την εργασία της συγχώνευσης και για όλα όσα αυτή συνεπάγεται, υποβάλλεται τώρα ο Χριστός σε εξάσκηση και προετοιμασία.

 

Πηγή Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image