ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Ο ΕΝΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΥΣΗΣ

lifehub-anthropos-filosofia-161

 

Ο ΕΝΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΥΣΗΣ

 

Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Ο Χριστός είναι ενοποιός της Ανατολής και της Δύσης.

Αυτό είναι δύσκολο να το δεχτούν οι ορθόδοξοι περιορισμένης αντίληψης κληρικοί.

Ο Χριστός, με την ιδιότητα αυτή, σημαίνει ότι θα εργαστεί σε στενή συνεργασία με το Βούδδα, μέχρις ότου πραγματοποιηθεί η συγχώνευση αυτή και η αναδημιουργία.

Ο Βούδδας δεν διέκοψε ποτέ την επαφή Του με την ανθρωπότητα, μολονότι έχει εγκαταλείψει πριν από αιώνες το φυσικό Του σώμα. Αυτό έγινε για να εκπληρώσει ορισμένο έργο που Του ανατέθηκε, συναφές με το έργο του Χριστού, με την επικείμενη έλευση Του και με ορισμένα σχέδια για τον προσεγγίζοντα πολιτισμό της εποχής του Υδροχόου.

Είναι φανερό ότι ο μέγιστος Αυτός των Υιών του Θεού, ο Χριστός, εκπροσωπών την ανθρωπότητα και τη δεύτερη όψη της θεότητας, θ’ αποδείξει εντός Του κατά τη διάρκεια της Υδροχοϊκής εποχής, ορισμένες ανώτερες δυαδικότητες, συνδυασμένες και συγχωνευμένες. Αυτές είναι:

  1. Η συγχώνευση της δεύτερης όψης, της Αγάπης, και της πρώτης όψης της Θέλησης.
  2. Η συγχώνευση της Αγάπης και Σοφίας, η οποία θα του επιτρέψει να γίνει ο δημιουργός του νέου πολιτισμού.
  3. Η συγχώνευση της ενέργειας των Ιχθύων, που επηρέασε το διάστημα των προηγούμενων δύο χιλιάδων ετών, με τις ενέργειες του Υδροχόου, οι οποίες θα παραχθούν και θα δράσουν κατά την επόμενη περίοδο των δύο χιλιάδων πεντακοσίων ετών.

Γι’ αυτήν ακριβώς την εργασία της συγχώνευσης και για όλα όσα αυτή συνεπάγεται, υποβάλλεται τώρα ο Χριστός σε εξάσκηση και προετοιμασία.

 

Πηγή Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο