ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Ο ΜΕΓΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΒΥΑΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ

lifehub-anthropos-filosofia-164

 

Ο ΜΕΓΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΒΥΑΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ

 

Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Αργότερα εμφανίσθηκε ο Μέγας Διδάσκαλος Βυάσας. Αυτός έδωσε ένα μήνυμα απλό και αναγκαίο, ότι ο θάνατος δεν ήταν το τέλος.

Από την εποχή Του μπορούμε να δούμε ότι βλαστάνει στο νου των ανθρώπων η σκέψη περί της δυνατότητας της αθανασίας της ψυχής. Κατά τρόπο ακαθόριστο και ενστικτώδη, οι άνθρωποι είχαν συναισθανθεί και ελπίσει ότι η απόρριψη του φυσικού σώματος δεν σήμαινε το οριστικό τέλος του όλου αγώνα, της αγάπης και των πόθων τους.

Κατά τους αρχαίους εκείνους καιρούς, κυριαρχούσε το συναίσθημα και κατηύθυνε το ένστικτο. Η σκέψη δεν εκδηλωνόταν μεταξύ των ανθρώπινων μαζών, όπως συμβαίνει σήμερα.

Κατά την περίοδο αυτή της αποκορύφωσης στην οποία τώρα ζούμε, η εργασία της πνευματιστικής κίνησης, με τις πολλές μορφές, είναι στην πραγματικότητα η εμφάνιση του ρεύματος εκείνου της σκεπτικής ενέργειας και της ιδέας, την οποία εμφύτευσε προ χιλιάδων ετών, στη συνείδηση των ανθρώπων, ο Βυάσας.

Η προσπάθεια των διανοουμένων να αποδείξουν την επιστημονική δυνατότητα της αθανασίας, αποτελεί επίσης μέρος του μεγάλου αυτού ρεύματος, το οποίο μεταφέρθηκε σε διανοητικά επίπεδα και έτσι έσωσε το έργο του Βυάσα από την ομίχλη και την πλάνη και τις κακοήθειες των ψυχιστικών κύκλων.

Το γεγονός της αθανασίας βρίσκεται σήμερα στα πρόθυρα της επιστημονικής απόδειξης. Το γεγονός της επιβίωσης κάποιου παράγοντα έχει ήδη αποδειχθεί.

Η πραγματική φύση της ψυχής και το γεγονός της αιώνιας ζωτικότητας της δεν είναι ακόμη επιστημονικά αποδεδειγμένα, είναι όμως γεγονότα γνωστά και σήμερα τ’ αναγνωρίζουν και τ’ αποδέχονται ως αλήθειες, εκατομμύρια ανθρώπων και πολλοί από τους διανοουμένους, ώστε η ύπαρξη τους να θεωρείται τεκμαρτή, εκτός κι αν δεχθούμε ότι πρόκειται για ομαδική υστερία και παραίσθηση.

 

Πηγή Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

photo erevoktonos.blogspot.com

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο