ΟΜΑΔΑ

ΠΑΝΟΣ ΚΟΥΡΤΗΣ

lifehub-kourtisΟ Πάνος Κούρτης γεννήθηκε στο Γαλάτσι το 1983. Σπούδασε κινηματογράφο και τηλεόραση στο  Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδας (Deere) το 2002-2006, ενώ παράλληλα άρχισε να πειραματίζεται και με άλλες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης, όπως η ζωγραφική και η μουσική. Από το 2007 έως το 2010, παρακολούθησε το τριετές πρόγραμμα “ Ψυχοενεργειακή Προσέγγιση μέσω των 7 Ακτίνων” στον χώρο πολιτισμού και έρευνας  «Σύνθεσις». Η εμπειρία αυτή τον ώθησε να ασχοληθεί σοβαρά με τη θεραπεία.

Παρακολούθησε σεμινάρια εικαστικής και μουσικής θεραπείας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ το 2010 παρακολούθησε το προπτυχιακό πρόγραμμα του InstituteforArtsinTherapyandEducation (IATE) στο Λονδίνο. Το 2012-2014, ολοκλήρωσε το ταξίδι αυτό σπουδάζοντας Εικαστική Ψυχοθεραπεία (MCsArtPsychotherapy) στο QueenMargaretUniversityστο Εδιμβούργο. Από το 2014 έχει λάβει πιστοποίηση ως εικαστικός ψυχοθεραπευτής από το (HCPC και BAAT) της Αγγλίας.

Αυτά τα χρόνια δούλεψε σε διάφορα κέντρα αποκατάστασης και αποθεραπείας με ηλικειωμένους με ψυχώσεις, όπως διπολικότητα, σχιζοφρένεια και  κατάθλιψη, με παιδιά σε μονάδα χαμηλής ασφάλειας,  που αντιμετωπίζουν κοινωνικές και συμπεριφοριακές δυσκολίες αλλά και με άστεγους ανθρώπους. Το καλοκαίρι του 2014 έλαβε μέρος στην έρευνα ‘IntensiveCommunicationWeekforPeoplewithAphasia’ του QueenMargaretUniversity, ως εικαστικός ψυχοθεραπευτής και ερευνητής.

Τώρα παρακολουθεί, μέσω Skype, το πρώτο έτος της Εσωτέρας Θεραπευτικής στον χώρο της «Σύνθεσις» και δουλεύει εθελοντικά σε νοσοκομεία και σχολεία σαν εικαστικός θεραπευτής στην Σκωτία όπου και μένει.

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο

Τα καλύτερα της Κατηγορίας!