ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

 

Είναι ένα ευρύ φάσμα ιατρικών πρακτικών που μοιράζονται κοινές θεωρητικές έννοιες που έχουν αναπτυχθεί στην Κίνα. Βασίζεται σε μία παράδοση μεγαλύτερη από 2.000 χρόνια και συμπεριλαμβάνει διάφορες θεραπευτικές μεθόδους όπως φυτοθεραπεία, βελονισμό, μασάζ (Tui na),άσκηση (τσιγκόνγκ), και διαιτητική θεραπεία.

Η εν λόγω θεραπευτική μέθοδος δίνει λίγη έμφαση στις ανατομικές δομές του σώματος, αλλά ασχολείται κυρίως με την αναγνώριση των λειτουργικών ενοτήτων (οι οποίες ρυθμίζουν την πέψη, η αναπνοή, η γήρανση κ.λπ.).

Η υγεία γίνεται αντιληπτή ως αρμονική αλληλεπίδραση των ενοτήτων αυτών και τον έξω κόσμο, η νόσος ερμηνεύεται ως μια δυσαρμονία στην αλληλεπίδραση και η διάγνωση συνίσταται στην ανίχνευση συμπτωμάτων σε πρότυπα μιας υποκείμενης δυσαρμονίας, κυρίως με την ψηλάφηση του σφυγμού και την επιθεώρηση της γλώσσας.

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.