ΒΟΤΑΝΑ

ΠΑΣΧΑΛΙΑ Η ΝΥΜΦΗ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ

lifehub-votana-38

 

ΠΑΣΧΑΛΙΑ Η ΝΥΜΦΗ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ

 

 

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, η Πασχαλιά ήταν μια πανέμορφη νύμφη, η Σειρήνα. Ο Πάνας, ο θεός των δασών, γοητεύεται από την ομορφιά της και την κυνηγά μέσα στο δάσος. Τρομαγμένη τότε η Σειρήνα του ξέφυγε και μετέτρεψε τον εαυτό της σε ένα αρωματικό θάμνο. Τα άνθη της πασχαλιάς, προσφέρονται για την επέτειο γάμου. Τα μοβ άνθη της, συμβολίζουν στη γλώσσα των λουλουδιών τα πρώτα συναισθήματα της αγάπης, ενώ τα λευκά άνθη της αντιπροσωπεύουν τη νεανική αθωότητα. Η περίοδος άνθισης διαρκεί από την αρχή μέχρι το τέλος της άνοιξης.

Η λατινική ονομασία του φυτού είναι Syringa vulgaris και στα ελληνικά Σύριγγα. Πασχαλιά. Τα άνθη χρησιμοποιούνται στην αρωματοποιία. Μερικά φυτά και βότανα πιστεύεται ότι έχουν μαγικές ιδιότητες και εξουσίες.  Αν το έχεις στον κήπο σου διώχνει την κακή ενέργεια και προωθεί επίσης την διόραση, μαντεία, την ειρήνη, την αρμονία και τη δημιουργικότητα.

Οι  Πασχαλιές έχουν ένα λεπτό άρωμα που πολλοί περιγράφουν ως μια μυρωδιά ενός τριαντάφυλλου που αναμειγνύεται με μια υποψία της βανίλιας.

Τα λουλούδια της Πασχαλιάς είναι γνωστά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες Η μυρωδιά της είναι καταπραϋντική .

Χρησιμοποιείται στην Αρωματοθεραπεία για να βοηθήσει τα συναισθηματικά προβλήματα  που έχουν σχέση με την κατάθλιψη και το άγχος.

 

Στη γλώσσα των λουλουδιών, τα μοβ άνθη της Πασχαλιάς συμβολίζουν τα πρώτα συναισθήματα της αγάπης, ενώ το λευκό αντιπροσωπεύει την νεανική αθωότητα.

Η μυρωδιά της πασχαλιάς θεωρείται μετασχηματιστική και ενθαρρυντική για πνευματικούς λόγους. Το λουλουδάτο άρωμα θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο κοντά στη φύση. Το αιθέριο έλαιο της πασχαλιάς θα ενισχύσει την πνευματική θεραπεία, τόσο την σωματική  όσο και την συναισθηματική

Τα μέρη του φυτού είναι πικρά. Σ’ αυτό το γεγονός έγκειται και η φαρμακευτική αξία τους. Είναι καλό αντιπυρετικό. Τονωτικό και κατάλληλο γι΄ αυτούς που υποφέρουν από δυσπεψία, φούσκωμα και διάρροια αλλά και όσους πάσχουν από ρευματισμούς.

Το Αρωματικό Έλαιο της Πασχαλιάς είναι επίσης ένα αφροδισιακό έλαιο. Βοηθάει σημαντικά στην χαλάρωση του μυικού και νευρικού συστήματος ενώ παράλληλα αποτελεί ένα εξαίρετο anti-stres και αντικαταθλιπτικό έλαιο.

Μπορεί να καεί σε δοχείο καύσης ελαίων (αρωματιστής), να φορεθεί στο σώμα ή σε κεριά. Προστίθεται πάντα σε έλαιο βάσης (πχ αμυγδαλέλαιο, ελαιόλαδο κτλ.) ή διαλυμένο σε νερό και ποτέ απευθείας πάνω στο σώμα.

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στην σελίδα μας έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας.

 

Χρίστος Καψάλης 

Συλλέκτης βοτάνων – Ερευνητής

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο