ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΙ

ΠΕΡΙΔΟΤΟ, Η ΠΕΤΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ

 

ΠΕΡΙΔΟΤΟ, Η ΠΕΤΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ

 

Συνδέει δυναμικά το ηλιακό πλέγμα με την καρδιά! Ενισχύει όλους όσους έχουν μέσα τους ένα αίσθημα κατωτερότητας ή χαμηλή αυτοεκτίμηση. Η δύναμη να είμαι στην καρδιά με πίστη ελπίδα και κουράγιο ενισχύει όλους όσους έχουν «θέμα» με τις θηλυκές δεκτικές ποιότητες. Η Σοφία της θεάς Αθηνάς. Μια «πέτρα της αναγέννησης και ανανέωσης».

Προάγει την ειρήνη και την ευτυχία! Προσελκύει επιτυχία και καλή τύχη. Προστατεύει από την αρνητικότητα και τους εφιάλτες. Θεραπεύει τις «κατεστραμμένες» σχέσεις. Προσελκύει άνεση και ζωντάνια χτίζει τη φυσική υγεία!

Ανήκει στα Πυριτικά ορυκτά. Είναι μέλος της οικογενείας του Ολιβίνη και είναι Πυριτικό Άλας. Το Περίδοτο είναι οι κρύσταλλοι του ορυκτού Περιδοτίτη. Έχει σκληρότητα 6,5-7 και Ρομβική κρυσταλλική δομή.

Οι Χρωματικές του διακυμάνσεις : Ελαιοπράσινο-λαδί, βαθυπράσινο, πράσινο, πρασινοκίτρινο. Η λέξη Περίδοτο προέρχεται από την Αραβική λέξη «φαριντάτ» που σημαίνει πετράδι. Η λέξη Χρυσόλιθος προέρχεται από τους αρχαίους λαούς της Ανατολής γιατί πίστευαν πως έκλεινε μέσα του τη δύναμη και την ενέργεια του Ήλιου. Η λέξη Ολιβίνης προέρχεται από τη λατινική λέξη «oliv» όπου σε πολλές γλώσσες σημαίνει λάδι και ελιά.

Το Περίδοτο είναι ο μόνος πολύτιμος λίθος που βρέθηκε μέσα σε μετεωρίτες, όπως αυτός που έπεσε στο Κρασνογιάρσκ το 1749. Αλλά αποτελεί και ένα από τα βασικά πετρώματα του Άρη! Στο νησί του Αγίου Ιωάννη στην Ερυθρά Θάλασσα λειτουργούσαν ορυχεία περίδοτου από το 1500 π.Χ. Τα εκμεταλλεύονταν οι Αιγύπτιου οι οποίοι έδεναν το πετράδι σε χρυσά βραχιόλια/περικάρπια και το φορούσαν στο αριστερό χέρι ως φυλαχτό για τα κακά πνεύματα.

Κατά το Μεσαίωνα το έδιναν σε ασθενείς, κονιορτοποιημένο μέσα σε κρασί για να θεραπεύσουν το άσθμα. Ο χρυσός θρόνος των Σουλτάνων στο Τοπκαπί είναι στολισμένος με 955 λίθους περίδοτου. Ως λίθος με μεγάλη ελκτική δύναμη, φέρνει τη συζυγική ευτυχία, και γι’ αυτό συνιστάται σε όσα ζευγάρια έχουν οικογενειακά θέματα και εντάσεις, ίσως γιατί προάγει τις θηλυκές ποιότητες. Η ήρεμη δεκτική θηλυκή δύναμή του θα τους επιτρέψει να ξεπεράσουν τις τυχόν διαφωνίες τους, μέσα από πιο ειρηνικές διαδικασίες!

Ένας κρύσταλλος που μας δίνει τη δύναμη και το κουράγιο να μπούμε με εμπιστοσύνη στην καρδιά μας! Σύμβολο αφθονίας, πλούτου και τύχης. Προσελκύει την έμπνευση, την ευφράδεια, τη διαύγεια, τη σοφία, την υπομονή, την ισορροπία, την αισιοδοξία και την ηρεμία. Αναζωογονεί και χαρίζει ευεξία, θάρρος, ζωτικότητα, ευτυχία, μακροζωία, ευδιαθεσία, ομορφιά και υγεία. Βοηθά στην απόκτηση παιδιών, τα προστατεύει και τους χαρίζει θρεπτικό ύπνο.

Κατευνάζει το θυμό, τη ζήλια, την διάθεση κριτικής, τον εκνευρισμό και λειτουργεί αντικαταθλιπτικά. Προστατεύει από την κακοτυχία, απομακρύνει τους φόβους και διώχνει το έντονο στρες. Για τους παραπάνω λόγους από πολλούς θεωρείται και λίθος με ιδιότητες «προστατευτικής ασπίδας».

Τονώνει τη διαίσθηση και τις ψυχικές ικανότητες μιας και εξισορροπεί την ενέργεια στην σπλήνα. Διευκολύνει τη θεραπεία Ρέικι. Μας επαναφέρει από το λήθαργο και φέρνει πνευματική ανανέωση.

Θεραπευτικές ιδιότητες στο φυσικό σώμα

Βοηθά την ομαλή λειτουργία των εντέρων, της πέψης, της σπλήνας και της καρδιάς.

Καταπολεμά τον πυρετό και την επιληψία. Έχει αποτοξινωτική δράση.

Λειτουργεί τονωτικά και θεραπευτικά για τους ιστούς, στις παθήσεις των ματιών, ενεργοποιεί το μεταβολισμό και είναι ευεργετικός για το δέρμα.

Συντελεί στην εύρυθμη λειτουργία του συκωτιού και των επινεφριδίων.

Καταπραΰνει τον ερεθισμό από τα τσιμπήματα των εντόμων.

Βοηθά στη διατήρηση της ομορφιάς, και ειδικά στις γυναίκες πιστευόταν από παλιά ότι βοηθά στη διατήρηση ενός στητού, νεανικού και σφριγηλού στήθους, και γι’ αυτό φοριόταν με τη μορφή περιδέραιου. Φορέστε το στο λαιμό ή τοποθετήστε το στην κοιλιά ή σαν βραχιόλι στο αριστερό χέρι της καρδιάς!

Αποφορτίζεται στο νερό και επαναφορτίζεται γρήγορα στο φως του ήλιου.

 

Παρα Κελσος

photo www.geo.auth.gr

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image