ΑΠΟΨΕΙΣ

ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

 

Μπαίνω στον πειρασμό να κάνω κάποιες σκέψεις σχετικά με την δημοκρατία μας, και θα σας μιλήσω με “παραβολή ιατρικού τύπου”.

Κάποιος κάπου κάποτε διαφήμιζε ένα “σωτήριο φάρμακο” το οποίο δεν βοηθάει ίσως, αλλά “θεραπεύει”, κι εφόσον το επιλέξετε θα πρέπει να το παίρνετε με “συμβόλαιο που υπογράψατε” για τέσσερα χρόνια συνεχώς για το καλό σας.

Σας πείθει, το αγοράζετε και το παίρνετε σε καθημερινή βάση, με την προϋπόθεση πως αν δεν σας θεραπεύσει, ή έχει κάποιες παρενέργειες θα μπορείτε σε τέσσερα χρόνια που λήγει το “συμβόλαιο που υπογράψατε”, να το σταματήσετε και να πάρετε άλλο.

Έλα ντε που από την πρώτη μέρα λήψης του “θεραπευτικού σκευάσματος” η υγεία σας πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Κι αποδεικνύεται πως βάση του «συμβολαίου που υπογράψατε», άλλα υποσχόταν η “συνταγογράφιση”, άλλα “ενεργά συστατικά έγραφε ότι περιέχει το φάρμακο”, κι άλλα “δηλητήρια” στην ουσία περιέχει.

Τώρα το διαπιστώσατε, ξέρετε πως είναι δηλητήριο, αλλά είναι πλέον αργά και το χειρότερο είναι πως πρέπει, βάση του “συμβολαίου που υπογράψατε”, να το παίρνετε καθημερινά έως την λήξη του συμβολαίου για τέσσερα χρόνια, εάν ζείτε έως τότε.

Και σας ρωτώ. Είναι δίκαιο για εσάς, κι εμάς τους “ασθενείς”, αυτό το “ιατρικό σύστημα”;

Δεν θα έπρεπε να επεμβαίνει εισαγγελέας εφ όσον πρόκειται για απάτη και ζήτημα ζωής και θανάτου, να “λύει το συμβόλαιο”, να καθίζει στο σκαμνί της δικαιοσύνης τους υπεύθυνους, και να σας, μας, δίνει το δικαίωμα της άμεσης άλλης επιλογής πριν να είναι πολύ αργά για την υγεία σας, μας; Λέω εγώ.

Καλοπροαίρετα πάντα.

 

Dr. Νικόλαος Βρούσγος, ND

Φυσιοπαθητικός/Γεροντολόγος

photo Pinterest

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

DR. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΡΟΥΣΓΟΣ

Since 1994 working experience in the fields of Disability, Ageing, Welfare and Health in a variety of Organisations in Adelaide and Melbourne like: “Hamstead Rehabilitation Centre”, “IDSC” “Strathmont Centre”, “South Australian Mental Health Service”, “SAGWC”, “AGWS”, “MSSA”, “Randstad”, “On-Call”, “Care Choice”, “Yooralla”, “Alpha Autism”, “Autism Plus”, “Autism Spectrum”, including about three years in a Nursing Home of 250 beds capacity.

Accredited Registered Practitioner in Australia: For Clinical Gerontology/Geriatrics, Naturopathy, Homoeopathy, Herbal Medicine, Nutrition, Oriental Medicine, Colonic Irrigation, Counselling and Fitness.

SPECIALIST PRACTITIONER

Specialisation in Clinical Gerontology and Geriatrics towards: “Longevity with Health”.
Specialisation in Naturopathic Medical Psychology, through holistic psychosomatic approach.
Specialisation in Natural Medicine, for holistic pathological problems approach.
Specialisation in Fitness, Physical activity, Detoxification and Healthy life-style.
Ageing & Disability (Intellectual and Physical) Support Specialist.
Specialisation in Naturopathic Oncology

In the past Member of:

the AUSTRALIAN TRADITIONAL MEDICINE SOCIETY (ATMS).
the COMPLEMENTARY MEDICINE ASSOCIATION (Australia)
the AUSTRALIAN HOMOEOPATHIC ASSOCIATION
the AUSTRALIAN ASSOCIATION of GERONTOLOGY
the AUSTRALIAN & NEW ZEALAND MENTAL HEALTH ASSOCIATION
the BRITISH GERIATRIC SOCIETY
the HELLENIC GERONTOLOGY and GERIATRIC ASSOCIATION(Current)
the PANHELLENIC ASSOCIATION of HEALTH SCIENTISTS
the ASSOCIATION of GREEK HOMOEOPATHS

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.