ΕΣΩΤΕΡΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΥΝ & ΤΟ ΧΡΩΜΑ, ΜΕΤΑΛΛΟ, ΗΜΕΡΑ, ΘΕΣΗ, ΗΛΙΚΙΑ, ΦΥΤΟ, ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ

 

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΥΝ & ΤΟ ΧΡΩΜΑ, ΜΕΤΑΛΛΟ, ΗΜΕΡΑ, ΘΕΣΗ, ΗΛΙΚΙΑ, ΦΥΤΟ, ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ

 

Όλοι μαζί, οι μεγαλύτεροι πλανήτες συμβολίζουν τη μίξη και αλληλεπίδραση των βασικών δυνάμεων του σύμπαντος και της φύσης. Ο Ήλιος είναι το κέντρο της σφαίρας του σύμπαντος, και ο Άρης, ο Δίας και ο Κρόνος βρίσκονται στην άνω περιοχή, με την Αφροδίτη, τον Ερμή και τη Σελήνη στο χαμηλότερο ήμισυ. Οι πλανήτες, εξαιρουμένου του Ηλίου, βρίσκονται υψηλότερα στη βαθμίδα όσο απομακρύνονται από τη ΓΗ. Στο Μωαμεθανισμό καθένας από τους πλανήτες κυβερνά ένα κλίμα.

 

ΗΛΙΟΣ

Συμβολίζεται με τον ηλιακό δίσκο, μερικές φορές με ακτίνες. Ο κύκλος με το κεντρικό σημείο και αμέτρητες παραλλαγές του δίσκου και του ακτινωτού κύκλου. Επίσης με ένα άρμα που το σέρνουν τέσσερα λευκά, ή χρυσά άλογα, αν και ο αριθμός ποικίλλει. Ο Ήλιος είναι γνώρισμα όλων των ηλιακών θεών και του αρχαγγέλου Μιχαήλ. Αντιπροσωπεύει το Κέντρο, η καρδιά, το κέντρο της ενορατικής γνώσης, η δύναμη του συναισθήματος και της πίστης, το εντυπωσιακό και επινοητικό.

Χρώμα του είναι το χρυσαφί

Μέταλλο, χρυσός

Hμέρα, Κυριακή

Θέση, το ζενίθ

Ηλικία, νεαρή αντρική

Φυτό, κιχώριο ή ευφόρβιο

 

ΣΕΛΗΝΗ

Ο μηνίσκος, ή η νεαρή γυναίκα πάνω σε άρμα, κρατώντας φαρέτρα, ή η κυνηγός πεζή, με φαρέτρα και σκυλιά. Συμβολίζει το Χρόνο, κίνηση, παραγωγή, η δύναμη της παραγωγής και της σύλληψης, το ζωτικό πνεύμα που κρατά το σώμα και το πνεύμα ενωμένα, ακούσια και ενστικτώδης ενέργεια. Όλες οι Βασίλισσες του Ουρανού και οι Μεγάλες Μητέρες είναι σεληνιακές.

Χρώμα, ασημί

Μέταλλο, άργυρος

Ημέρα, Δευτέρα

Θέση, το ναδίρ

Ηλικία, βρεφική

Φυτό, η παιωνία

 

ΚΡΟΝΟΣ

Αρχικά, ο άρχοντας της Χρυσής Εποχής και του Εβδόμου Ουρανού, τώρα απεικονιζόμενος σαν γέρος που κρατάει ένα δρεπάνι, ο καταστροφέας, θάνατος και αναγέννηση. Σαν Κρόνος είναι ο Χρόνος και η Μοίρα και κρατά την κλεψύδρα, κάποιες φορές έχει κεφάλι κορακιού. Θεός της Γης, της λογικής και της ευφυίας, ο στοχαστικός και λογικός, η αρχή της αναλυτικής σκέψης στον άνθρωπο, επίσης συγκέντρωση, συστολή και στειρότητα. Ο Κρόνος αντιπροσωπεύει, επίσης, το σκοτεινό πνεύμα που κείτεται αιχμάλωτο στην ύλη και συνδέεται με δράκοντες, οχιές, αλεπούδες, γάτες και ποντίκια και με νυχτοπούλια. Στην Αλχημεία ο Κρόνος είναι ο μόλυβδος, ο οποίος μέσω μεταμόρφωσης και μετάλλαξης, φθάνει στο λαμπρό στάδιο, που είναι ο χρυσός. Στο Γνωστικισμό απεικονίζεται και σαν Πατέρας και Υιός, γέρος και νεαρός.

Χρώμα, μαύρο

Μέταλλο, μόλυβδος

Ημέρα, Σάββατο

Θέση, Βορράς

Ηλικία, γήρας

Φυτό, η ασφόδελος, λευκό ηλιοτρόπιο

 

ΔΙΑΣ

Μια καθιστή, σεβάσμια φιγούρα, μερικές φορές πάνω σε άρμα, κρατώντας ραβδί και ακόντιο. Είναι ο Δημιουργός, η ψυχή, περιορισμένος χώρος, η δύναμη της οργάνωσης, απόφαση, έκφραση, διεύρυνση, πνευματική θέληση, ο ενεργητικός και θαρραλέος, ο αέρας.

Χρώμα, μπλε, μωβ ή πορτοκαλί

Μέταλλο, κασσίτερος

Ημέρα, Πέμπτη

Θέση, Ανατολή

Ηλικία, ωριμότητα

Φυτό, αγριμόνιο

 

ΑΡΗΣ

Ένας οπλισμένος άντρας, μερικές φορές καβαλώντας άλογο, συνήθως κρατάει λάβαρο ή δόρυ, αλλά μερικές φορές ξίφος ή μαστίγιο. Αντιπροσωπεύει το θετικό, ενεργητικό και αρσενικό, τα πάθη, οργή και θάρρος, πυρ.

Χρώμα, κόκκινο

Μέταλλο, σίδηρος

Ημέρα, Τρίτη

Θέση, Νότος

Ηλικία, αντρική

Φυτό, αρνόγλωσσο, πετασίτης

 

ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Μια γυναίκα με διάφορες μορφές, συνήθως πλούσια ντυμένη, κρατώντας δάφνες. Σαν πρωινό ή βραδινό άστρο μπορεί να είναι είτε ηλιακή, είτε σεληνιακή και αντιπροσωπεύει την ένωση των αντιθέτων, ακολουθεί τη σελήνη και προηγείται του ήλιου, σαν “τοξότρια και ακοντίστρια” δηλώνει το ξεκίνημα της καινούργιας σελήνης στη θάλασσα της νύχτας και υπερασπίζεται τη σελήνη ενάντια σε όλα τα τέρατα του σκότους. Αυτή είναι τα ύδατα, θηλυκή παθητικότητα, τα πάθη, επιθυμίες, το επιθυμητό, η δημιουργική μητέρα, σύνθεση, φαντασία.

Χρώμα, πράσινο, ωχρό κίτρινο ή τουρκουάζ

Μέταλλο, χαλκός

Ημέρα, Παρασκευή

Θέση, Δύση

Ηλικία, εφηβεία

Φυτό, λευκό ρόδο, ιεροβοτάνη, βαλεριάνα

 

ΕΡΜΗΣ

Νεαρός άντρας που φοράει φτερωτά σανδάλια και σκούφο και κρατάει ένα κηρύκειο, Άλλα εμβλήματά του είναι ο πετεινός και το κριάρι. Το σύμβολό του συνδυάζει τον ήλιο και τη σελήνη και τα στοιχεία του πυρός και του ύδατος. Είναι ο αγγελιαφόρος, ο αφυπνιστής, περιοδικότητα, ο θεός της δοκιμασίας και της μύησης, ο μεσολαβητής, που γεφυρώνει όλες τις αντιθέσεις και όπως το σύμβολό του συνδυάζει τα αντίθετα, έτσι και αυτός ενσαρκώνει το αρσενικό και το θηλυκό. Αντιπροσωπεύει το ερμηνευτικό στοιχείο, η δύναμη της έκφρασης και ερμηνείας των αισθημάτων, αναλυτική σκέψη. Στην αλχημεία είναι η quinta essentia (πεμπτουσία).

Χρώμα, πορφυρό ή βαθύ μπλε

Μέταλλο, υδράσργυρος

Ημέρα, Τετάρτη

Θέση, κέντρο

Ηλικία, νιότη

Φυτό, βαλεριάνα, φουντουκιά

 

ΟΥΡΑΝΟΣ

Απεριόριστος χώρος, το αφανέρωτο, η θέληση.

 

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ

Ο αρχέγονος ωκεανός, η πηγή όλων των πραγμάτων.

 

Ευμενείς πλανήτες είναι ο Δίας και η Αφροδίτη. Δυσμενής είναι ο Κρόνος και ο Άρης. Διφορούμενος, ο Ερμής. Αρσενικοί είναι ο Ήλιος, ο Κρόνος, ο Άρης. Θηλυκοί, η Σελήνη και η Αφροδίτη. Ο Ερμής είναι ερμαφρόδιτος.

Στη Βαβυλωνιακοί αστρολογία ο Μαρντούκ ταυτίζεται με το Δία, η Ιστάρ με την Αφροδίτη, ο Ναμπού με τον Ερμή, ο Νινίμπ με τον Κρόνο, ο Νεργκάλ με τον Άρη.

Οι Ελληνικοί και Ρωμαϊκοί πλανήτες είναι ο Κρόνος/Saturnus, Άρης ή Ηρακλής/Mars, Αφροδίτη ή Ήρα/Venus, Δίας/Jupiter, Ερμής ή Απόλλων/Mercurius. Στον κινέζικο συμβολισμό οι πλανήτες είναι ο Δίας (σουέι-σινγκ), ξύλο, η Ανατολή, Άρης (γιονγκ-χο), πυρ, Νότος, Κρόνος (τζεν-σινγκ), γη, το Κέντρο, Αφροδίτη (τ’ άι-πο, μέταλλο, η Δύση, Ερμής (τσ’ εν-σινγκ), ύδωρ, ο Βορράς.

photo t1na.deviantart.com

 

LifeHub

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image