ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΟΙ ΠΛΗΓΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Ο κόσμος σήμερα είναι ένα μεγάλο χωνευτήρι απ’ όπου αναδύεται η Μία Ανθρωπότητα.

Αυτό επιβάλλει μία δραστική αλλαγή στις μεθόδους παρουσίασης της ιστορίας και της γεωγραφίας. Η επιστήμη υπήρξε πάντοτε οικουμενική. Η μεγάλη τέχνη και η λογοτεχνία ανήκαν πάντοτε σε όλο τον κόσμο.

Πάνω σ’ αυτά τα γεγονότα πρέπει να δομηθεί η παιδεία που πρέπει να δίνεται στα παιδιά του κόσμου, πάνω στις ομοιότητές μας, στις δημιουργικές επιτεύξεις μας, στον πνευματικό ιδεαλισμό μας και στα σημεία επαφής μας. Αν δε γίνει αυτό οι πληγές των κρατών δεν θα κλείσουν ποτέ και τα εμπόδια, που για αιώνες υπήρξαν, δεν θα αρθούν ποτέ.

Οι εκπαιδευτές θα πρέπει να φροντίσουν, ώστε να τεθούν γερά θεμέλια για τον ερχόμενο πολιτισμό. Πρέπει να προετοιμάσουν μία αναγέννηση όλων των τεχνών και μία νέα κι ελεύθερη ροή του δημιουργικού πνεύματος του ανθρώπου.

Πρέπει να επιμείνουν ιδιαίτερα πάνω σ’ εκείνες τις μεγάλες στιγμές της ανθρώπινης ιστορίας, όπου η θειότητα του ανθρώπου έλαμψε και χάραξε νέους δρόμους σκέψης κι έτσι άλλαξε για πάντα την τάση των ανθρώπινων υποθέσεων.

Αυτές οι στιγμές δημιούργησαν τη Μάγκνα Κάρτα, έδωσαν έμφαση, μέσω της Γαλλικής Επανάστασης, στις ιδέες της ελευθερίας, της ισότητας και της αδελφότητας, διετύπωσαν την Αμερικανική Διακήρυξη Δικαιωμάτων και μας έδωσαν τον Ατλαντικό Χάρτη και τις Τέσσερις Ελευθερίες.

Αυτές είναι οι μεγάλες ιδέες που πρέπει να κυβερνούν τη νέα εποχή, με το νεογέννητο πολιτισμό της και τη μελλοντική κουλτούρα της. Αν τα σημερινά παιδιά διδαχτούν τη σημασία αυτών των μεγάλων διακηρύξεων και ταυτόχρονα διδαχτούν τη ματαιότητα του μίσους και του πολέμου, υπάρχει ελπίδα για έναν καλύτερο, ευτυχέστερο και ασφαλέστερο κόσμο.

Δύο κύριες ιδέες πρέπει να διδάσκονται στα παιδιά κάθε χώρας. Αυτές είναι:

«Η αξία του ατόμου και το γεγονός της ενιαίας ανθρωπότητας»

Αυτές οι δύο αρχές, όταν διδαχτούν και γίνουν κατανοητές, θα οδηγήσουν στην εντατική καλλιέργεια του ατόμου και μετά, στην αναγνώριση της ευθύνης του σαν ακέραιο μέρος του όλου σώματος της ανθρωπότητας.

 

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.