ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΝΔΡΙΑ

 

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΝΔΡΙΑ

 

Συνέχεια του άρθρου Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

 

 

Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Οχυρώνεται πίσω από το πρόσχημα της κακής υγείας και μερικές φορές πίσω από το πρόσχημα φανταστικών ασθενειών.

Η μόνη θεραπεία κατά της εκδηλούμενης αυτής αδράνειας συνίσταται στο ν’ αγνοηθεί το σώμα και ν’ αναζητηθεί η χαρά στη ζωή της υπηρεσίας. Όσοι ζητούν να βαδίσουν την Ατραπό της Μαθητείας, οφείλουν να εξοικονομούν τις πολλές ώρες που δαπανούν για προσωπικές φροντίδες και μέριμνες και να τις διαθέτουν για να υπηρετήσουν την Ιεραρχία.

Ένα άλλο ακόμη άλλοθι, που συνεπάγεται αδράνεια, είναι ο φόβος που αισθάνονται οι άνθρωποι να μιλήσουν σε άλλους για θέματα της Βασιλείας του Θεού.

Φοβούνται ότι θα συναντήσουν απότομη άρνηση ή μήπως γίνουν ενοχλητικοί. Κατά συνέπεια σιωπούν, χάνουν ευκαιρίες και ποτέ δεν διαπιστώνουν πόσο έτοιμοι είναι οι άνθρωποι για να συζητήσουν για την ελπίδα, που μπορεί να φέρει η σκέψη της επιστροφής του Χριστού.

Αυτό είναι κατ’ ουσίαν ένα είδος πνευματικής ανανδρίας, αλλά είναι τόσο διαδεδομένο, ώστε σ’ αυτό οφείλεται η απώλεια εκατομμυρίων ωρών υπηρεσίας προς τον κόσμο.

Έχει ουσιαστική σημασία ν’ αναγνωρίσουν όλοι οι πνευματικοί άνθρωποι, ανάλογα με τον φυσικό και ψυχολογικό εξοπλισμό τους, ότι είναι σε θέση και οφείλουν να εργαστούν.

Επί αιώνες έχουν δοθεί στους ανθρώπους οι αρχές της ορθής πνευματικής συμπεριφοράς, αλλά επί το πλείστον οι άνθρωποι λειτούργησαν με εγωιστικό κίνητρο.

Σήμερα το ελατήριο μετατοπίζεται από την ιδέα της προσωπικής σωτηρίας και η απαιτούμενη προετοιμασία συνίσταται στο να εργαστούν με σθένος και κατανόηση για να επιφέρουν ορθές σχέσεις μεταξύ τους, δηλ. για έναν ευρύτερο σκοπό.

Στον σκοπό αυτό υπάρχει ένα κίνητρο που δεν έχει την έδρα του στο εγώ, αλλά τάσσει τον κάθε εργάτη και ανθρωπιστή στο πλευρό της πνευματικής Ιεραρχίας και τον θέτει σ’ επαφή με όλους τους ανθρώπους καλής θέλησης.

 

Συνεχίζεται …

 

Πηγή Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

Photo artabart.blogspot.gr

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image