ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

 

Συνέχεια του άρθρου ΤΟ ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Όταν η ορθή μέθοδος εκγύμνασης θεσπιστεί, ο νους θα εξελιχθεί σ’ έναν αντανακλαστήρα ή πράκτορα της ψυχής και θα ευαισθητοποιηθεί τόσο πολύ προς τον κόσμο των αληθινών αξιών, ώστε η κατώτερη φύση – νοητική, συναισθηματική, φυσική – θα γίνει απλά ο αυτόματος υπηρέτης της ψυχής. Η ψυχή τότε θα λειτουργεί στη γη μέσω του νου ελέγχοντας έτσι το όργανό της, τον κατώτερο νου.

Κι όμως, την ίδια στιγμή, ο νους θα παραμείνει καταγραφέας όλων των πληροφοριών που του έρχονται από τον κόσμο των αισθήσεων, το συγκινησιακό σώμα, και θ’ αποτυπώνει τις σκέψεις και τις ιδέες που θα κυκλοφορούν στο περιβάλλον του.

Προς το παρόν, ο γυμνασμένος νους, που απομνημονεύει κι αναλύει, θεωρείται σαν η ύψιστη έκφραση για την οποία είναι ικανή η ανθρωπότητα.

Ο αντικειμενικός σκοπός της εκπαίδευσης θα έπρεπε να είναι η εκγύμναση του μηχανισμού για ν’ ανταποκρίνεται στη ζωή της ψυχής. Ο ανώτερος Εαυτός ή Ψυχή είναι το ολικό άθροισμα της συνείδησης της Μονάδας, εννοούμενη πάλι στο χρόνο και στο χώρο.

Ο κατώτερος εαυτός ή ψυχή είναι τόσο μέρος απ’ το ολικό εκείνο άθροισμα, όσο κάθε άτομο στην κάθε ζωή μπορεί να χρησιμοποιήσει και να εκφράσει.

Αυτή η δραστηριότητα εξαρτάται από τον τύπο και την ποιότητα της φύσης του σώματος, το μηχανισμό που δημιουργήθηκε από την δραστηριότητα της ψυχής σ’ άλλες ζωές και το αποτέλεσμα της αντίδρασης σε συνθήκες του περιβάλλοντος.

Η αύξηση της επίγνωσης της ψυχής, η εμβάθυνση της ροής της συνείδησης και η ανάπτυξη μίας εσώτερης συνέχειας της επίγνωσης, μαζί με την εφέλκυση των ιδιοτήτων και των όψεων της ψυχής πάνω στο φυσικό πεδίο μέσω του τριπλού μηχανισμού της, συνιστούν τον αντικειμενικό σκοπό της όλης εκπαίδευσης.

 

Συνεχίζεται …

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

photo Gostica

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.