ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ

ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

ΝΟΤΟΣ

Αντιπροσωπεύεται από τον ήλιο του μεσημεριού, πυρ, θερμότητα, νεότητα, καλοκαίρι, η αρσενική αρχή, εκτός από την Αίγυπτο όπου αντιπροσωπεύει το σκοτάδι και το θηλυκό στοιχείο, την περιοχή της κόλασης και το θεό Αμσέτ. Επίσης στην Ινδία ο Νότος είναι η περιοχή της νύχτας και της θηλυκότητας. Στην Κίνα συμβολιζόταν με το φοίνικα και το κόκκινο χρώμα. Στον Εβραϊκό συμβολισμό απεικονίζεται σαν ένα φτερωτό λιοντάρι.

 ΟΜΙΧΛΗ

Η κατάσταση λάθους και σύγχυσης. Οι μυστηριακές θρησκείες χρησιμοποιούν το συμβολισμό της ομίχλης στη μύηση. Η ψυχή πρέπει να περάσει μέσα από το σκοτάδι και τη σύγχυση της ομίχλης στο καθαρό φως της φώτισης.

ΠΑΓΟΣ

Ακαμψία, παγωνιά, ευθραυστότητα, παροδικότητα. Ο πάγος υποδηλώνει τα χονδροειδή ύδατα της γης σε αντίθεση με τα φρέσκα και ζωντανά ύδατα της πηγής του Παραδείσου. Υποδηλώνει επίσης τη σκληρότητα της καρδιάς, ψυχρότητα και απουσία αγάπης. Ο πάγος που λιώνει συμβολίζει το μαλάκωμα της σκληρότητας της καρδιάς.

ΠΛΕΥΣΗ

Η πλεύση πάνω σε νερά είναι η regressus ad uterum (επιστροφή στη μήτρα), οργασμός, παθητικότητα.

ΑΝΑΤΟΛΗ

Ο ανατέλλον ήλιος, η αυγή, άνοιξη, ελπίδα, παιδική ηλικία, η αυγή της ζωής, νεότητα. Είναι η κατεύθυνση προς την οποία προσανατολίζεται η λατρεία, ειδικά για όλους τους ηλιακούς θεούς.

Στην Κίνα συμβολίζεται με τον πράσινο δράκοντα.

Στην Αίγυπτο με έναν άνθρωπο.

Στο Μεξικό με έναν κροκόδειλο.

Στο Θιβέτ με έναν άνθρωπο – δράκοντα.

Οι τελετές που σχετίζονται με το θάνατο και την ανάσταση θεωρούν την Ανατολή σαν ανατολή του ηλίου και ζωή και τη Δύση σαν ηλιοβασίλεμα και θάνατο.

 

LifeHub

photo Perierga

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.