ΕΣΩΤΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

lifehub-esotera-therapeutiki-10

 

ΕΣΩΤΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

 

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό όσο επικαλούμαστε την ψυχή τους ασθενή αυτός να διαλογίζεται καθημερινά και να ακολουθεί κάποια μορφή ευθυγράμμισης συστηματικά μεταξύ των θεραπευτικών συναντήσεων. Αυτό προφυλάσσει τον ασθενή από την πιθανότητα να αποκτήσει εξάρτηση προς κάποιο εξωτερικό παράγοντα όπως ο θεραπευτής.

Από το σημείο αυτό και μετά αρχίζουμε να κοιτάζουμε πιο λεπτομερειακά τις απαιτήσεις και τη μορφή του πρωτοκόλλου θεραπείας. Το επίπεδο στο οποίο κινούμαστε κυρίως στην διάρκεια της θεραπευτικής μας εργασίας είναι το αιθερικό. Το αιθερικό σώμα περιβάλλει το φυσικό σώμα και του παρέχει το καλούπι ή το σχεδιάγραμμα για κάθε ανάπτυξη και εξέλιξη. Καθώς βρισκόμαστε σε διαλογισμό, χρησιμοποιούμε ενεργητικά το νου για να στείλουμε ενέργεια σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση μέσω του ενεργειακού πεδίου, συνήθως πλάθοντας ένα τριγωνικό σχηματισμό μέσω του κέντρου του μετώπου (ajna) και των δύο χεριών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ενέργεια που χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς κατευθύνεται συχνά μέσω ενός τριγώνου και αυτό βρίσκεται σε συμφωνία με τις εσωτερικές διδασκαλίες που γνωρίζουμε και αφορούν ατομικά, πλανητικά και έξω – πλανητικά κέντρα. Ανάλογα παραδείγματα είναι οι τρεις εκφράσεις του θείου ή οι τρεις εκφράσεις της Τριάδας.

Ένα μεγάλο μέρος της διδασκαλίας γύρω από την ενέργεια είναι σε τριγωνική σχέση και αυτό ισχύει επίσης για την θεραπευτική. Με τον τρόπο αυτό η ενέργεια δεν χάνεται από το σύστημα και επιτυγχάνεται διατήρηση της ισορροπίας.

Ένα τρίγωνο σχηματίζεται μεταξύ της ψυχής του ασθενή, της ψυχής του θεραπευτή και της ψυχής της θεραπευτικής ομάδας, ως επίσης και με την πηγή όλης της θεραπευτικής ενέργειας. Ζητούμε η θεραπεία να γίνεται σύμφωνα με το σχέδιο της ψυχής. Στην συνέχεια χρησιμοποιούμε τη μαγνητική τεχνική, όπως την δίδαξε ο DK, πραγματοποιώντας ευθυγράμμιση ανάμεσα στην ψυχή, το κέντρο της καρδιάς, το κέντρο της κεφαλής και τα χέρια.

Στην πράξη όμως προσθέτουμε στην μαγνητική τεχνική με το να δουλεύουμε στο ενεργειακό πεδίο χωρίς να αγγίζουμε το φυσικό σώμα του ασθενή και διατηρώντας σε βάθος ευθυγράμμιση μέσα μας, επιτρέποντας στις ενέργειες να ρέουν μέσα από τα δύο χέρια και την αύρα μας προς την αύρα του ασθενή. Η διαφορετική αυτή προσέγγιση φέρνει στο προσκήνιο την δια ακτινοβολίας τεχνική κατά την οποία οι ενέργειες ρέουν μέσω της αύρας του θεραπευτή στην αύρα του ασθενή χωρίς την χρησιμοποίηση των χεριών. Με τον τρόπο αυτό συνδυάζουμε την δια ακτινοβολίας τεχνική με την μαγνητική.

Καθώς εξισορροπούμε κάθε ένα από τα κέντρα ενέργειας ή chakra ξεχωριστά, συγκεντρώνουμε την προσοχή μας στις ψυχοδυναμικές λειτουργίες και τους σύστοιχους αδένες και ιστούς. Χρησιμοποιούμε το νου για να σχηματίσουμε διάφορα φωτεινά τρίγωνα ανάμεσα στα κύρια κέντρα ενέργειας, τα δευτερεύοντα κέντρα ενέργειας και τα όργανα.

 

Συνεχίζεται …

Στο επόμενο, ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΑΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

photo themindunleashed

 

Judy Jacka – Στερώπις

Μετάφραση ομιλίας

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image