ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΩΣ ΕΚΦΩΝΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΛΕΞΗ (ΟΜ)

 

ΠΩΣ ΕΚΦΩΝΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΛΕΞΗ (ΟΜ)

 

Υπάρχουν πολλές ιερές λέξεις. Εδώ ασχολούμεθα με δύο από αυτές, δηλαδή το AUM και το ΟΜ. Η δεύτερη ΔΕΝ είναι μια έκφραση της πρώτης και τα παραγόμενα αποτελέσματα είναι διαφορετικά. Για την ανθρωπότητα στο σημερινό της επίπεδο εξέλιξης, το ΟΜ είναι αυτό που χρειάζεται. Ορθά εκφωνούμενο αποδεσμεύει τη ψυχή από την αυταπάτη. Είναι ο ήχος της απολύτρωσης της θείας εκδήλωσης από την υλική όψη, πράγμα που αποτελεί τον άμεσο στόχο της ανθρωπότητας.

Το AUM αγκυροβολεί την όψη ψυχή – πνεύμα στο φυσικό πεδίο. Ζωογονεί τη μορφή και εντείνει τη κατοχή της ύλης πάνω στη ψυχή.

Ο ήχος του AUM δίνει σχήμα στην Ουσία και δημιουργεί μορφές. Μοιάζει ακόμη με τον ήχο μιας μαινόμενης πυρκαγιάς που καίει τις παρεμποδίζουσες εκφυλισμένες μορφές και στα τρία επίπεδα της προσωπικότητας. Είναι ακόμα ανάγκη να δημιουργούμε μορφές για αυτοεκδήλωση. Και ο παγκόσμιος εξυπηρετητής μπορεί να χρησιμοποιεί το AUM για να κάψει όλα τα εμπόδια.

Το AUM είναι το ίδιο μουσικό κλειδί σε όλες τις γλώσσες. Είναι ο ήχος που δημιουργήθηκε στη πρώτη Δημιουργική εκπνοή του Ηλιακού μας Λόγου. Μετά ήρθε το ΟΜ. Είναι ο πλέον δημιουργικός ήχος που υπάρχει. Το ΟΜ είναι ένας ελεγχόμενος ανακλητικός ήχος στη διαδικασία του συνειδητού ελέγχου της μορφής στη πορεία της επιστροφής του ανθρώπου στο Θεό με τα τρόπαια της νίκης στα χέρια του.

Ο D.K. συνιστά να σκεφτούμε προσεκτικά πάνω στη διαφορά μεταξύ της αναπνοής και του ήχου. Η αναπνοή σχετίζεται με το χρόνο και ο ήχος με το διάστημα. Τελικά σε αυτό το ηλιακό σύστημα και τα δύο είναι υπερβατικά.

Ο μαθητής έχει μάθει την αξία της εντάσεως και δεν επιχειρεί να ξεφύγει από εκείνο το τύπο της πνευματικής εντάσεως που είναι μια έκφραση της ανθρώπινη ψυχής. Το ΟΜ δυναμώνει την ένταση αυτή. Οι εντάσεις της προσωπικότητας είναι ένα διαφορετικό θέμα και χαλιναγωγούνται περισσότερο δια της υπερβάσεως, χρησιμοποιώντας τη ψυχική ένταση, παρά δια της καταπίεσης. Η ανθρωπότητα ενδεχομένως θα επιτύχει την απολύτρωση από τους τρεις κόσμους σε ένα σημείο πνευματικής έντασης και τότε θα σταθεί επιτέλους σαν μια αληθινά ελεύθερη ψυχή.

Ο πλέον αποδοτικός τρόπος για να εκφωνήσει κανείς την ιερή λέξη είναι σιωπηρά μέσα στο κεφάλι. Όταν εκφωνείται ακουστά σε ομαδικό διαλογισμό, θα πρέπει να είναι σιγανά, όχι δυνατά και με μια μουσική ποιότητα. Αυτό το φθογγόσημο αναδύεται αυτόματα σε ένα όμιλο καλά εξασκημένο στον ομαδικό διαλογισμό, την ίδια στιγμή που η ξέχωρη ατομική συνείδηση καταδύεται μέσα στον ομαδικό σκοπό τον εκλεγμένο για τη περίσταση.

Η σκέψη που πρέπει να κυριαρχεί είναι ότι ο όμιλος εκφωνεί τη λέξη. Το κάθε άτομο δρα συνειδητά σαν μέρος του Ομίλου.

 

Συνεχίζεται ….

 

Foster Bailey

photo alicecorner26.blogspot.com

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image