ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗ ΜΗ ΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

lifehub-seminaria-59

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗ ΜΗ ΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Ως μη λεκτική επικοινωνία ή εξωλεκτική επικοινωνία εννοούμε τη διαδικασία κατά την οποία στέλνουμε ένα μήνυμα κάνοντας χρήση του σώματος. Γλώσσα του σώματος εννοούμε τις εκφράσεις του προσώπου, τη βλεμματική επαφή, τις κινήσεις των άκρων, την απτική επαφή ,τη στάση και θέση του σώματος . Μη λεκτική επικοινωνία επιτυγχάνεται ακόμα και από την ένδυση ,τα αξεσουάρ καθώς επίσης με την απόσταση που διατηρούμε κάθε φορά από τον διπλανό μας ή τη διαχείριση του χρόνου

‘’Έκανα μεγάλη προετοιμασία . Το ραντεβού διήρκησε 2 ολόκληρες ώρες. Ο πελάτης εκφραζόταν με θετικά σχόλια για το προϊόν και όλα έδειχναν ότι η δουλεία θα κλείσει. Δυστυχώς ποτέ δεν έκλεισε και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι πήγε στραβά’’

Εξωτερικός πωλητής σε πολυεθνική εταιρεία

‘’Μέτα από ένα μήνα και 5 συνεδρίες κατάλαβα ότι ο θεραπευόμενος έλεγε ψέματα. Αποτέλεσμα ήταν η δουλειά μας να μην έχει αποτέλεσμα και ο πελάτης να διακόψει τις συνεδρίες.’’

Ψυχοθεραπευτής

‘’Όλα έδειχναν ότι ήταν ευτυχισμένος. Πάντα με χαμόγελο και γλυκύτητα.Όλα αυτά μέχρι του σημείου που ανακάλυψα ότι είχε αρχίσει το ποτό. Διαγνώσθηκε ότι έπασχε από βαριά κατάθλιψη. Έχει αρχίσει φαρμακευτική αγωγή και ψυχοθεραπεία. Αν είχα αποκωδικοποιήσει τα μηνύματα σωστά τα τελευταία 3 χρόνια ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά ‘’

Σύζυγος

Οι παραπάνω δηλώσεις είναι πραγματικές. Ίσως και εσείς έχετε βιώσει κάτι παρόμοιο ή ήσασταν μάρτυρας.

Η μη σωστή αποκωδικοποίηση της επικοινωνίας συμβαίνει γιατί απλά δίνουμε έμφαση στο λεκτικό κομμάτι της επικοινωνίας νομίζοντας ότι καταλαμβάνει το μεγαλύτερος μέρος αυτής της διαδικασίας ενώ η αλήθεια είναι άλλη.

Σύμφωνα με τελευταία μελέτη το 65% της επικοινωνίας βασίζεται στη μη λεκτική επικοινωνία (Burgoon,1994).Υπάρχουν αρκετοί ερευνητές / επιστήμονες αρκετά πιο τολμηροί οι οποίοι τοποθετούν το ποσοστό της μη λεκτικής επικοινωνίας στο 70% αλλά και παραπάνω μέχρι και το 90%.

Το σεμινάριο προορίζεται για ανθρώπους που η επαγγελματική τους ενασχόληση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την επικοινωνία ή για άτομα που θέλουν να βελτιστοποιήσουν την επικοινωνία τους ,την αλληλεπίδραση με άλλα άτομα και συνεπώς να βελτιώσουν τις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Στο σεμινάριο θα περιηγηθούμε στα έξης πεδία:

Μη λεκτική επικοινωνία ιστορία & έρευνα
Βλεμματική επικοινωνία
Εκφράσεις προσώπου
Κινήσεις κεφαλιού
Χειρονομίες
Στάσεις του σώματος
Εγγύτητα και προσανατολισμός
Σωματική επαφή
Προσωπικός χώρος και αποστάσεις
Εξαπάτηση, ψέμα και πώς να αυξήσουμε την πιθανότητα ανίχνευσης του.

Thebaseline
StatementValidityAnasysis (SVA)
CBC CreteriaBasedContentAnalysis
RealityMonitoring
ScientificContentAnalysis
Η θεωρεία των τεσσάρων παραγόντων

Ο μέσος άνθρωπος έχει 47% πιθανότητες να εντοπίσει το ψέμα. Σχεδόν σαν να μαντεύει. Αντίθετα άτομα τα οποία λόγω επαγγέλματος ή προσωπικής επιθυμίας έχουν εντρυφήσει στη μη λεκτική επικοινωνία έχουν 67% πιθανότητες να είναι εύστοχοι στην ανίχνευση ψέματος. (O’Sullivan,Frank,Hurley& Tiwana,2009).
Κοινώς έχουν 20% περισσότερες πιθανότητες. Σας φαίνεται λίγο;

Ονομάζομαι Γαβριήλ Φωτόπουλος. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Με τη σύζυγο μου Δήμητρα Μακρυγιάννη δημιουργήσαμε και διατηρούμε το Κέντρο Συμβουλευτικής, Ψυχοθεραπείας και Ολιστικών Θεραπειών Esofos. Εκπροσωπούμε το θεραπευτικό σύστημα Tam Healing System σε Ελλάδα και Κύπρο.

Σπούδασα διοίκηση επιχειρήσεων ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου με μεταπτυχιακό στον ίδιο τομέα. Επί σειρά ετών εργάστηκα σε διάφορες πολυεθνικές εταιρείες στα πεδία της επικοινωνίας, του marketing και των πωλήσεων με αρκετές βραβεύσεις στο ενεργητικό μου.Είμαι τελειόφοιτος Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και ολιστικός θεραπευτής.

Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου στις 10 π.μ. – 6 μ.μ.

Πύρινος Κόσμος – Εκδόσεις Βιβλιοπωλείο

Ιπποκράτους 16 & Σόλωνος, 10680 Αθήνα

Κόστος Σεμιναρίου 60 ευρώ

Για δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε στο 6972944137

ή να στείλετε μήνυμα στο esofos@outlook.com

 

Διοργάνωση Σεμιναρίου Κέντρο Συμβουλευτικής, 
Ψυχοθεραπείας και Ολιστικών Θεραπειών Esofos.

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο

Τα καλύτερα της Κατηγορίας!