ΒΟΤΑΝΑ

ΣΚΟΡΔΟ, ΤΟ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΓΙΑΤΡΙΚΟ

lifehub-votana-78

 

ΣΚΟΡΔΟ, ΤΟ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΓΙΑΤΡΙΚΟ

 

Το σκόρδο είναι βότανο γνωστό σε όλους μας για τη συμβολή του στη μαγειρική αλλά και για τη δριμεία οσμή και γεύση του όλοι μας έχουμε ακούσει ότι είναι ένα από τα ιδανικότερα βοτανολογικά φάρμακα, ένα πανίσχυρο θεραπευτικό γιατρικό για ένα πλήθος προβλημάτων υγείας εντελώς ασφαλές για χρήση στο σπίτι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε φρέσκο αφυδατωμένο σε σκόνη ή αποξηραμένο οι ιδιότητες του έχουν μελετηθεί σε κλινικές δοκιμές και έρευνες καθώς και σε επιδημιολογικές μελέτες έχουν μελετηθεί εκτενώς οι αντιμικροβιακές αντιθρομβωτικές και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες καθώς και η ιδιότητά του να μειώνει τα επίπεδα των λιπιδίων στο αίμα επίσης. Οι αντινεοπλασματικές  ιδιότητες του οι οποίες πιθανόν να οφείλονται στις ενώσεις του θείου ή στη συνέργεια των συστατικών του. Όλα αυτά τα χρόνια το σκόρδο έχει χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο για την πρόληψη ή τη θεραπεία ενός ευρέος φάσματος παθήσεων ενώ από το 1500 π.Χ., οι Αιγύπτιοι είχαν εντοπίσει είκοσι δύο (22) διαφορετικές χρήσεις του που κυμαίνονται από τους πονοκέφαλους έως τη γενική σωματική αδυναμία έτσι έχουμε τις βασικές του δράσεις :

Αντιβιοτικές, αποχρεμπτικές, εφιδρωτικές, υποτασικές, αντιπηκτικές, αντιδιαβητικές, ανθελμινθικές, αντιμυκητιακές, αντιμικροβιακές, αντιθρομβωτικές, αντιοξειδωτικές, αντινεοπλασματικές.

Παραδοσιακό γιατρικό το σκόρδο έχαιρε πάντα εκτίμησης για τις θεραπευτικές του ιδιότητες και πριν από την ανάπτυξη των αντιβιοτικών ήταν ένα θεραπευτικό μέσο για όλων των ειδών τις λοιμώξεις το ωμό σκόρδο ήταν και είναι ένα ισχυρό φυσικό αντιβιοτικό που σκοτώνει πολλά στελέχη βακτηρίων όπως π.χ τον σταφυλόκοκκο η αλισίνη του σκόρδου θεωρείται ένας ισχυρός αντικροτικός παράγοντας που σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C αποτελούν ένα ισχυρό δίδυμο ενισχύοντας την αντιβακτηριδιακή του δράση κατά πολλών παθογόνων μικροοργανισμών ακόμη και στελεχών μικροβίων που παρουσιάζουν ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά έτσι το σκόρδο χρησιμοποιείται στην θεραπεία της γρίπης της φαρυγγίτιδας της ιγμορίτιδας
του βήχα των κεφαλαλγιών του πόνο στο στομάχι της ρινικής συμφόρησης
της ουρικής αρθρίτιδας των ρευματισμών των αιμορροΐδων της βρογχίτιδας για την θεραπεία της οποίας το σκόρδο είναι απαραίτητο καθώς αποτελεί εξαίρετο γιατρικό για όλων των ειδών των μολύνσεις του στήθους των κρυολογημάτων των μολύνσεων των αυτιών καθώς επίσης και για τη μείωση της καταρροής επίσης για τη βελτίωση της χαμηλής αρτηριακής πίεσης γιατρικό του κυκλοφορικού το σκόρδο προλαμβάνει τα προβλήματα του κυκλοφορικού ενώ παράλληλα συμβάλλει στην διατήρηση της υγείας της καρδιάς το σκόρδο χρησιμοποιείται για πολλές καταστάσεις που σχετίζονται με την καρδιά και το αίμα οι καταστάσεις αυτές περιλαμβάνουν: την υψηλή αρτηριακή πίεση την υψηλή χοληστερόλη την στεφανιαία νόσο την καρδιακή προσβολή και την «σκλήρυνση των αρτηριών» τη γνωστή μας αθηροσκλήρωση αποτρέπει τις βακτηριακές λοιμώξεις ή διάφορες φλεγμονές του απεκκριτικού συστήματος π.χ τις κυστίτιδες επίσης χάρη στις αντιμυκητιακές και αντιμικροβιακές του ιδιότητες βοηθάει στη θεραπεία των κολπικών λοιμώξεων
βοηθάει στην καταπολέμηση του στρες της κούρασης καθώς επίσης και της σωστής λειτουργίας του ήπατος εξαίρετο γιατρικό για όλες τις μολύνσεις του πεπτικού συστήματος ενώ βοηθάει τον οργανισμό να απαλλαγεί από τα εντερικά παράσιτα.
Επίσης το σκόρδο βοηθάει το σώμα να απαλλαγεί από τα βαρέα μέταλλα όπως ο μόλυβδος και ο υδράργυρος.

Τελικά νομίζω ότι εάν θα θέλαμε να κατασκευάσουμε ένα φάρμακο που θα είχε τις τέλειες ιδιότητες για την χοληστερίνη και τις καρδιακές παθήσεις αυτό δεν θα ήταν άλλο από το σκόρδο. Η τακτική λοιπόν χρήση του σκόρδου είναι ο πιο αποτελεσματικός και σίγουρος τρόπος για την πρόσληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων, αυξάνει τις προστατευτικές για τον οργανισμό λιποπρωτεΐνες υψηλής πυκνότητας- HDLs- ενώ χαμηλώνει τις επιβλαβείς λιποπρωτεΐνες χαμηλής πυκνότητας -LDLs- όπως και τα λίπη του αίματος τα γνωστά μας τριγλυκερίδια, βοηθάει το συκώτι στο να αυξάνει τα επίπεδα του ενζύμου τρανσφεράσης το οποίο ένζυμο είναι γνωστό ότι βοηθάει αποτελεσματικά στην αποτοξίνωση του οργανισμού από όλες τις βλαβερές καρκινικές τοξίνες και ουσίες…
μην ξεχνάμε και τις αναφορές του Ηροδότου-που μας αναφέρουν-ότι οι σκλάβοι που έχτιζαν τις Πυραμίδες της Αιγύπτου έτρωγαν μεγάλες ποσότητες σκόρδου σαν άριστο τονωτικό και αντισηπτικό.
Οι αθλητές στην Αρχαία Ελλάδα σαν τονωτικό πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες έτρωγαν και αυτοί σκόρδο!!!!!!!!!
Βέβαια όλοι οι αρχαίοι Έλληνες έκαναν μεγάλη κατανάλωση σκόρδου, παρότι το αποκαλούσαν και δυσώδες ρόδον!!!!!!!!!!
Το σκόρδο έχει αυτή την καταπληκτική ιδιότητα καθώς αποβάλλεται από τους πνεύμονες το δέρμα και το ουροποιητικό σύστημα να απολυμαίνει στην κυριολεξία τον οργανισμό…Τα ενεργά συστατικά του σκόρδου μεταξύ άλλων είναι:
πτητικά έλαια όπως: αλλιινάση,  αλλισίνη, αλλιίνη, σκορδινίνες, σελήνιο,μαγγάνιο,
κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, σίδηρο, βιταμίνη Α, βιταμίνη Β1 -Β2 -Β3-Β6,
βιταμίνη C ,και  βιταμίνη Ε, κερσετίνη, φρουκτόζη, γλυκόζη, αμινοξέα όπως: λευκίνη,  λυσίνη,  βαλίνη κτλ. Ο ι κύριες ουσίες που περιέχει το σκόρδο, η αλιίνη και η αλιινάση δεν είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους όταν το σκέλος του σκόρδου σπάσει οι δύο αυτές ουσίες ενώνονται και δημιουργείται η αλλισίνη η οποία αλισίνη αποτελεί και το φυσικό «προστάτη» του σκόρδου κατά των επιθέσεων από έντομα και μικροοργανισμούς πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο τρόπος επεξεργασίας του σκόρδου επηρεάζει την ποιότητα των ενεργών συστατικών του για παράδειγμα όταν ξεφλουδίζουμε το σκόρδο απελευθερώνεται ένα ένζυμο το οποίο βοηθάει στην σύνθεση της -DADS- μιάς ενεργούς ένωσης η οποία έχει αντικαρκινική δράση.
Δεν πρέπει λοιπόν μόλις ξεφλουδίσουμε το σκόρδο να το μαγειρέψουμε αμέσως αλλά  αφού το συνθλίψουμε να το αφήσουμε για δεκαπέντε λεπτά ούτως ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για να λάβει χώρα η σειρά των χημικών αντιδράσεων που θα οδηγήσουν στην σύνθεση της αντικαρκινικής αυτής ένωσης!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Και βέβαια οι έρευνες συνεχίζονται για το δημοφιλές μας σκόρδο αφού οι επιστήμονες διαφωνούν για το πως επιτυγχάνονται οι αξιοσημείωτες δράσεις
του… Οι χημικές ουσίες άλλωστε που περιέχει είναι τόσο πολλές και οι δράσεις του
άκρως ενδιαφέρουσες και αποτελεσματικές για να σταματήσουν οι έρευνες για
αυτό το θαύμα της φύσης!!!!!!!!!!
Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να εντάξουμε το σκόρδο στο
καθημερινό μας τραπέζι και να μην ξεχνάμε: αφού έχουμε ξεφλουδίσει και συνθλίψει το σκόρδο περιμένουμε δεκαπέντε λεπτά πριν το καταναλώσουμε και πριν το μαγειρέψουμε!!!!!!!!!!!!!!! Και βέβαια θα μου πείτε: τι θα κάνουμε με την μυρωδιά του σκόρδου; τι θα λέγατε να τους ταΐσουμε όλους σκόρδο; Ξέρετε πόσες παθήσεις θα μπορούσαμε να εξουδετερώσουμε;

Μασάμε σπόρους μάραθου μασάμε ένα γαρυφαλάκι τρώμε μαζί με το σκόρδο μαϊντανό ή σέλινο ή και τα δύο μαζί μασάμε δύο -τρεις κόκκους καφέ, μασάμε σπόρους γλυκάνισου, τρώμε ένα μήλο για να φύγει δε η μυρωδιά από τα χέρια μας, αφού τα πλύνομε τα τρίβουμε σε κάποιο αντικείμενο από ανοξείδωτο χάλυβα-σε ένα κουτάλι, στη βρύση της κουζίνας, στην κατσαρόλα σας, στον ανοξείδωτο νεροχύτη σας-και μετά τα ξαναπλένουμε….και  ένα ευτράπελο για το τέλος….. οι γυναίκες στην αρχαία Ελλάδα που απατούσαν τους άντρες τους μόλις  γύριζαν σπίτι έτρωγαν αμέσως σκόρδο!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Εμείς ας μην παραμελούμε να συμπεριλαμβάνουμε το σκόρδο στην καθημερινή μας διατροφή η φύση δεν μας έχει αφήσει αβοήθητους!!!!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ

 Συνταγή για την κατασκευή ενός φαρμάκου, μια συνταγή που βρέθηκε γραμμένη σε ένα βουδιστικό μοναστήρι στα βουνά του Θιβέτ το 1972, μια συνταγή που αποκρυπτογραφήθηκε στα 1976 και που αφορά στις θεραπευτικές ιδιότητες του σκόρδου.
Το φάρμακο αυτό βελτιώνει τον μεταβολισμό, διαλύει τους θρόμβους του αίματος, προλαβαίνει και θεραπεύει το έμφραγμα του μυοκαρδίου, την στενοκαρδία, την αρτηριοσκλήρωση, την ισχαιμία, το χρόνιο συνάχι, την υπέρταση, την αμυγδαλίτιδα, τις χρόνιες παθήσεις των πνευμόνων, τον πονοκέφαλο, τις γαστρίτιδες, τα έλκη, βοηθάει την όραση και … αποκαθιστά τη σεξουαλικότητα.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Κόβουμε 350 γραμμάρια καθαρισμένα σκόρδα σε λεπτά τεμάχια και τα τρίβουμε σε δοχείο από πορσελάνη ή γυαλί με ξύλινο γουδοχέρι. Προσθέτουμε 200 ml καθαρό οινόπνευμα 90 ή 95 βαθμών και αφού κλείσουμε καλά το δοχείο το βάζουμε για δέκα (10) ημέρες στο ψυγείο. Την 11η ημέρα το σουρώνουμε προσεκτικά και επανατοποθετούμε το διάλυμα για δύο (2) ημέρες στο ψυγείο.
ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
Κατά την Παρασκευή και κατά τη χρήση δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με μεταλλικά σκεύη ! (Προσοχή στο μαχαίρι, στο σουρωτήρι, στο καπάκι του δοχείου, στο κουτάλι κ. λ. π )

ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ

Πριν από το φαγητό, πρωί, μεσημέρι και βράδυ σε 50 γραμμάρια γάλα κάθε φορά βάζουμε σταγόνες από το μίγμα με την δοσολογία που αναφέρεται πιο κάτω ανάλογα με την ημέρα,

 

 

lifehub-votana-79

Τις υπόλοιπες ημέρες παίρνουμε από 25 σταγόνες τρεις φορές την ημέρα μέχρι να τελειώσει το φάρμακο.

ΠΡΟΣΟΧΗ !
Δεν πρέπει να επαναλάβετε αυτή τη θεραπεία αν δεν περάσουν τουλάχιστον πέντε (5) χρόνια.
Έχει εξ αρχής ένα καλό. Το σκόρδο δεν μυρίζει !
photo www.bioathens.com

 

Χρίστος Καψάλης

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο