ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΣΚΟΡΠΙΟΣ ΚΑΙ ΣΕΙΡΙΟΣ

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ ΚΑΙ ΣΕΙΡΙΟΣ

 

Ο Σκορπιός βρίσκεται υπό την επιρροή ή την εισρέουσα ενέργεια του Σειρίου.

Αυτό είναι το μεγάλο άστρο της μύησης, επειδή η Ιεραρχία μας βρίσκεται υπό την επιτήρηση ή τον πνευματικό μαγνητικό έλεγχο της Ιεραρχίας του Σειρίου. Αυτές είναι κύριες ελέγχουσες επιδράσεις με τις οποίες εργάζεται ο κοσμικός Χριστός πάνω στη Χριστική αρχή στο ηλιακό σύστημα, στον πλανήτη, στον άνθρωπο και στις κατώτερες μορφές ζωικής έκφρασης.

Εσωτερικά αποκαλείται το «λαμπρό άστρο της ευαισθησίας».

Ο Σκορπιός είναι ο μεγάλος αστερισμός που επηρεάζει το σημείο στροφής τόσο στη ζωή της ανθρωπότητας, όσο και στη ζωή του ατομικού ανθρώπινου όντος.

Για πρώτη φορά στην ιστορία, τόσο του ανθρώπινου γένους, όσο και των μαθητών, η ενέργεια του Σειρίου εφελκύει ανταπόκριση.

Είναι γεγονός ότι ενέργειες και δυνάμεις διαχύνονται στο σύστημα μας και τις πλανητικές ζωές ακατάπαυστα, δυναμικά και κυκλικά. Θεωρούνται όμως σήμερα ότι υπάρχουν μόνο όταν εφελκύεται συγκεκριμένη ανταπόκριση. Έρχονται απ’ όλα τα είδη πηγών, αλλά μέχρι ο άνθρωπος να τις καταγράψει, τόσο οι επιστήμονες, όσο και οι αστρολόγοι θα αποτυγχάνουν να τις αναγνωρίσουν και είναι σαν να μην υπάρχουν.

Σε σχέση με την ατραπό της μαθητείας έχουμε τις ακόλουθες γραμμές «επηρεάζουσας ενέργειας»:

  • Τον Σείριο, που εργάζεται με επταπλό τρόπο δια των επτά ακτινών και των επτά ομάδων τους, όπως συνιστούν την ενεργό Ιεραρχία.
  • Το Σταθερό Σταυρό, μία συγχώνευση τεσσάρων κύριων ενεργειών, που εισρέουν στο ηλιακό μας σύστημα, στον πλανήτη και στην ανθρωπότητα.
  • Τον Σκορπιό, μία όψη του Σταθερού Σταυρού, που έχει ιδιάζουσα και εξειδικευμένη δυναμικότητα πάνω στην Ατραπό της Μαθητείας.
  • Την Ιεραρχία, τον διανεμητικό πράκτορα στα διάφορα βασίλεια της φύσης.
  • Τον Άρη και τον Κρόνο. Αμφότεροι αυτοί οι πλανήτες είναι υπερβολικά δυναμικοί σε σχέση με τη μύηση στη ζωή της Ιεραρχίας. Ο Άρης είναι δυναμικός σε σχέση με το Σκορπιό και ο Κρόνος σε σχέση με τον Αιγόκερω. Αυτό συνεπάγεται την εντεινόμενη δραστηριότητα της έκτης και τρίτης ακτίνας και όταν αυτές χρησιμοποιηθούν σωστά, προκύπτει η ελευθερία από τον μορφικό έλεγχο και η αποδέσμευση του συνειδητού ατόμου.

Σας ενημερώνουμε ότι η Πανσέληνος του Σκορπιού πραγματοποιείται στις 14 Νοεμβρίου και ώρα 15.53 και η σπερματική σκέψη για τον διαλογισμό της Πανσελήνου είναι: Είμαι πολεμιστής και από τη μάχη προβάλλω θριαμβευτής.

 

ΠΗΓΗ – Εσωτέρα Αστρολογία “Alice Bailey”

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

photo Astrolife

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image